С*ање ствари: Нећете веровати на коју је функцију изабран Томислав Николић!

Као честитку Томиславу Николићу на именовању за протектора Европске академије наука и уметности понављамо овај текст из августа 2014. године 

Београд/Брисел/Бајчетина, 20. 8. 2014. (С*ање ствари) – Председнику Србије Томиславу Николићу стигло још једно угледно европско признање! После дипломирања и магистрирања, Европска академија наука и уметности није имала куд но да Николићу додели сертификат о звању „патрона“, пише београдски „Курир“. Истинољубиви таблоид открива да је тиме Тома постао „академик“, а председникова саветница за највише школство, Јасмина Митровић-Марић, каже да „ниједан председник Србије до сада није имао такву част“.

toma-knjige-470

„Сама чињеница да ће се Томислав Николић у септембру обратити учесницима скупа који је посвећен Милутину Миланковићу показује да су европски научници у председнику Србије препознали достојног настављача Миланковићевог дела“, додала је Митровић-Марић. Да ли ће председник Николић морати да направи прецизнији календар од Миланковићевог, до закључења овог броја нисмо успели да сазнамо.

Но, то није све: из поузданих извора сазнајемо да је г. Николић изабран и за доживотног председника европског Удружења казанџија, које равноправно сачињавају  удружења оних који праве и користе казане за печење ракије. Седиште Удружења биће премештено из Брисела у Николићеву родну Бајчетину.

Саветник председника за печење ракије др Митар Мирић рекао је да „председник не прави казане већ их само користи за печење ракије“, и да је „тим пре његово именовање успех и за жену Драгицу и за земљу Србију“. Надалеко чувена „томовача“ очигледно је улазница председнику Николићу и за најелитнија удружења. Они оптимистичкије настројени сматрају да се, после звања патрона и председниковања Казанџијама, Томиславу Николићу смеши и улаз у Билдеберг групу.

toma-kazan

Избор председника Србије на ову угледну позицију, ипак, није прошао без трзавица и једногласно: македонски делегат је тражио да први човек европских Казанџија буде неко из Македоније, са провидним образложењем да је „Николић на Ракијади у Валандову изјавио да је македонска ракија боља од српске“. Пошто је прегласан, македонски представник најавио је жалбу Светском удружењу казанџија.

За химну Удружења, у част председника Николића, изабрана је песма „Пече чича (Тома) ракију“.

(С*ање ствари)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-1YICategories: Вести као да су праве

1 reply

  1. On mene pita sta sam cito
    https://www.youtube.com/watch?v=TM86DRGczCA
    ———
    „dal’ mi je utisak varljiv ili ne? „

Оставите коментар