Александар Вучић: Изградња „Београда на води“ не касни, јер још нема ни уговора

Да ли се пројекат „Београд на води“ спроводи довољно транспарентно? Или има истине у критикама да се документи крију од јавности, која истовремено остаје и без одговора на питање зашто се рокови померају?

n1-732015

Премијер Србије Александар Вучић је, током обиласка радова на железничкој станици Прокоп, рекао да ће изградња Београда на води почети на лето, а на критике одговара да ће све бити као што је и договорено.

„Ми нисмо ни уговор потписали да неће да касни. На лето ће почети радови, а овде (на Прокопу) ће бити готови до Светог Саве. Видим, сви су се много шалили на рачун Београда на води. Сад су схватили да смо ми мало озбиљнији, па им више не смета то што тога неће да буде, него сад хоће да виде како ће да буде. Не брините, биће све како смо говорили“, поручује Вучић.

Међутим, у Транспарентности Србија, која је питала зашто се рокови померају, а да јавност не зна шта је узрок, брину. Не толико због пробијања рокова колико због вела тајни око овог пројекта, каже Златко Минић, сарадник организације Транспарентност Србија.

„У чему је проблем? Да ли постоји неки проблем са инвеститором? Да ли инвеститор поставља неке услове и зашто пре свега није потписан уговор који је био најављиван још за пре избора, па после избора. То се страховито дуго пролонгира“, тврди он.

Јована Штетин

(N1 info, 6. 3. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3FUCategories: Вести над вестима

Оставите коментар