Фонд стратешке културе: Уместо „Београда на води“ поскупеће струја и продаће се Телеком

На реду је струја…

Уместо испуњавања једног предизборног обећања, оног о почетку изградње „Београда на води“, Влада Србија је кренула у директно кршење другог.

s-632015

Током предизборне кампање је говорено како поскупљења струје неће бити. Сада је плоча промењена. Поскупљења струје ће бити, и то између 15 и 30 посто. Уместо одговора на постављено питање, премијер Вучић одговара да су „у Србији најнижи режијски трошкови у региону“. Можда су и плате за толико ниже. Али, није о томе овд е реч. Реч је о грубом кршењу свих предизборних (и постизборних) обећања.

У Прибоју се и даље не производе камиони за Финску, смедеревска железара није нити продата нити је нашла стратешког партнера, на Косову су укинути сви елементи државности Републике Србије, динар је у слободном паду, „Телеком Србије“ се спрема за продају. Дешава се све супротно од онога што је обећавано у кампањи. А то што је обећавано је предизборна кампања на основу које су бирачи гласали за владајућу партију.

Ако се сада одустаје од предизборне платформе, то је обмана бирача и власт нема неопходан легитимитет. Тако то изгледа у демократским и сувереним државама. Нажалост, Србија одавно није суверена држава, а уз сагласност западних ментора, ускоро ће можда престати да буде и демократска. Јер, уместо да брани интересе грађана, премијер Србије је постао најгласнији заступник интереса ММФ-а, ЕУ, Светске банке у Србији. Отуда и кршење предизборних обећања, па и повећавање цене струје, уз образложење да је то „тражио ММФ“.

Сутра ћемо, уз образложење да то „тражи ЕУ“ мењати Устав и признати мафијашку државу косовских Албанаца, прекосутра уз образложење да „то тражи Светска банка“ продати у бесцење ЕПС, а иза тога, када „то буде затражио НАТО“ ући у украјински сукоб на страну против Русије. Ово што се данас дешава у Србији је опасан процес, који може оставити дугорочне последице.

Редакцијски коментар

Наслов и опрема: Србин.инфо

(Фонд стратешке културе, 6. 3. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3FyCategories: Преносимо

3 replies

 1. Српско друштво још није довољно зрело да може да „сажваће“ ове чињенице, па ће све остати овако како јесте.
  Велики број људи који су паметни, образовани, критични, способни и предузимљиви отишао је из земље.
  Србија је велико поље за разигравање обесних, неодговорних и немарних штеточина, нарочито оних у политици и на власти.

 2. juda je izdao, ali djavo je otac lazi!
  pitanje za vas: ko je veci izdajnik, a ko veci lazov izmedju premijera i predsednika? – takve naslove trebate

 3. Мислим да сте могли да уочите да Стање ствари покушава – колико малене снаге то допуштају – да детаблоидизује овдању јавну сцену. Или барем један њен пронационални део који се информише на интернету. Тако да сумњам да ће такав наслов бити адекватан за вест на овом сајту – а ауторских коментара сличног имена је можда раније и било.

  Што се тиче самог поређења мислим да није лако извагати. Али код оног код кога је моћ је издајство теже и штетније.

Оставите коментар