Валентина Матвијенко: Прекинути приказивање „прљавих породичних прича“ на руској телевизији

Москва, 18. фебруар 2015.г.

Председница Савета Федерације Валентина Матвијенко предложила је да се прекине приказивање „прљавих породичних прича“ на руској телевизији, преноси ТАСС.

© ИТАР-ТАСС/Алексеј Никољски

Валентина Матвијенко (ИТАР-ТАСС/Алексеј Никољски)

„Заиста не могу да гледам ток-шоу кад извуку неку сироту и несрећну младу жену која је родила дете, а да се не зна ко му је отац. Доводе ове момке, врше генетску експертизу на телевизији“, – изјавила је председница Савета Федерације на састанку с делегатима Другог конгреса Општеруске друштвене организације „Национално удружење родитеља за социјалну помоћ породици и заштиту породичних вредности“ (НУР).

Сенаторка је изразила недоумицу зашто се под изговором рејтинга „ова прљавштина приказује на Првом каналу, како би неко прао свој прљави веш пред целом земљом“. По њеном мишљењу, у Русији има много „изванредних и лепих породичних прича на којима би се могле гајити и пропагирати“ традиционалне породичне вредности у земљи.

Тему пропаганде породичних вредности на телевизији на састанку је покренула народна уметница Русије Ангелина Вовк.

Она је изразила негодовање због поплаве на домаћој телевизији, укључујући и дечју, страних цртаних филмова и емисија. „У мени као руској грађанки то изазива негодовање и чини ми се да то треба прекинути“, – рекла је у закључку.

Са руског Марина Тодић

(Православие.ру, 18. 2. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3yVCategories: Преносимо

2 replies

 1. То се зове АМЕРИКАНИЗАЦИЈА ако нисте знали и ако још нисте схватили, драга Браћо.

 2. Веома ме радују овакве вести,
  Русија је једини штит православља у свету и једна од ретких држава у којој се брани интегритет чисте вере, слободе, људског достојанста и битсва.

  Зачваривање рогова демону је веома дуготрајан и мукотрпан посао.
  У државама где се црква удаљила од народа а народ од Бога, заменивши духовно богатсво материјалним, егзорцизам се не може реализовати.
  Захваљујући низу законских уредби и мера које је у задње време спровела, Русија спада у ‘истеривача ђавола бр. 1’ у свету.
  Нажалост, ни једна светска агенција за рејтинг се не бакће овом статистиком,
  а требала би.
  Ко зна, можда је нека и уврсти у листу кад буде прочитала овај коментар.
  Баш би било интересантно погледати тај списак. 😉

  п.с.
  данашња вест
  ‘Русија укида безусловни примат међународног права над својим законима’

  хаха, везано за тему,
  прошле године је г. Путин предложио веома интереантан пропис за закон о саобраћају. Возачи који се изјасне да имају педерских склоности, могу да остану без саобраћајне дозволе!
  Феноменалан предлог, веома креативно замишљен.

  поздрав, Ненад

Оставите коментар