С*ање ствари: Вулин помогао Путину да канал Russia Today претвори у Pink RT

Russia Today, сада Pink RT, 24. 2. 2015 (С*ање ствари) – Србија је једина земља на свету која нема непријатеље, мада нам многи завиде на реформским успесима владе, изјавио је председник те земље г. Томислав Николић. Ова изјава јесте дубоко онтолошки утемељена, примећује угледни аналитичар „Политике“ Драгомир Анђелковић, будући да су непријатељи пролазни а битије власти вечно. Изјава је и дијалектички оправдана јер је по логичким законима немогуће да земља са таквим саветницима има непријатеље.

blic-rt

Јединствени положај Србије у свету омогућио јој је да ових дана направи велики пробој на дипломатско-медијској међународној сцени. Наиме, управо око ангажовања Тонија Блера као саветника српске владе, отворила се полемика између канала Russia Today, са једне, и српске владе и њеног независног органа „Блиц“, са друге стране. „Блиц“ је приметио да је RT не само два пута у два дана осудио Србију као земљу која не држи до свог достојанства због ангажовања Тонија Блера који је по, непровереном признању властитог спин доктора Алистера Кембела, не само захтевао најоштрије бомбардовање већ и копнену окупацију исте. Штавише, „Блиц“ је исправно уочио да је RT Путинов лични медиј, што је неприхватљиво у условима медијског плурализма у слободном свету.

Проблем је решио наступом на телевизији Пинк надлежни министар за рад и социјална питања, Александар Вулин, који је рекао да је ангажовање Блера „искључиво у српском интересу, који плаћају Уједињени Арапски Емирати“. „Било је предвиђено да од личног премијеровог шеика Мохамеда бин Заједа добијемо фабрику чипова, али смо се сагласили да тих чипова на свету ионако има сувише, док је Блер јединствен, посебно у околностима обележавања педесетогодишњице Черчилове смрти“, појаснио је Вулин.

vulin-rt

Очаран овим саопштењем, Владимир Путин се сетио улоге телевизије Пинк у борби за мултиполарни свет и социјалну правду, и одлучио да канал Russia Today преименује у Pink RT и да власништво у овој станици повери г. Жељку Митровићу. Мање је познато да је Митровић први скренуo пажњу Путину на могућности „Tурског тока“ током своје државничке посете Русији. У овој трансформацији, значајну улогу је одиграо и председавајући ОЕБС-а, Ивица Дачић, који је руске партнере упознао са сопственим примером који отклања сваки страх од тзв. обојених револуција на које име Пинк асоцира. „Дапаче“, рекао је Дачић на бриљантном руском, „где бих сада ја био да није било 5. октобра? Чорт што би га председавао ОЕБС-ом!“

Сада као нови канал Pink RT најављујемо сензанционални долазак на нашу станицу Драгана Ј. Вучићевића, што се сматра најуспешнијим медијским трансфером још од преласка Ларија Кинга код нас.

Што се улоге г. Блера тиче, извињавамо се што смо пропустили суштину приче коју су откриле колеге из „Блица“. Како је том дневнику открио саговорник из Владе Србије, једини неспоразум око ангажовања г. Блера јесте теоријско размимоилажење доктора Алистера Кембела и доктора Небојше Стефановића око модела deliveri junita у организацији рада Владе.

За С*ање ствари: А. Ж.


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3y1Categories: Вести као да су праве

Оставите коментар