Михаило Меденица: Стота седница владе (транскрипт)

mihailo-medenica-240Јубиларна стота седница владе почела је минутом ћутања Александра Вулина док је слао СМС поруку премијеру: „Неко ми је закључао врата тоалета споља, али не сумњајте да Вас волим највише, стижем чим одшрафим wc шољу и њом развалим врата! П. С. Није шоља него чучавац ипак, покушаћу главом, не почињите без мене! Волим вас оволикоооооооо  :)“!

Након доласка Вулина с модрицом на челу и вратима тоалета у рукама интонирана је државна химна: „Народ нек му љуби лице лепо ка у Алекице, кад га ја не могу љубити…“, након чега је дежурна екипа Хитне помоћи неколико пута интервенисала како би умирлиа Вулина, Стефановића, Гашића и Михајловићку, који су загрљени ридали и ломили инвентар уз вапаје песме: „Животе мој, два пут сам умра, умра за њим- први пут кад сам га видео ја, други пут кад је у wc отиша’“…

Нешто касније, након телефонског укључења др. Наде Мацуре у седницу и драгоцених савета како да слојевито и с оптимизмом поступају с хистеричним министрима, у салу је ушао и премијер – небо се отворило, Бог се јавио речима: „Алек, треба ми савет, али видим да си у гужви па ћу касније“, јато пингвина прелетело је над Немањином 11, женама у позним годинама вратио се месечни циклус, Земља је престала да се окреће док Алек није наредио да настави с ротацијом јер му ништа није смешно, а Тасовцу се, куну се људи, омакло: „Еј, људи, знате шта сам чуо јутрос: неки човек, исти ја, чак се и зове Иван Тасовац, наводно министар културе и информисања“, да би потом заћутао и вратио се монашком тиховању из којег се пренуо и испрепадао Сашу Антића који је седео до њега и инстиктивно почео да га удара шлемом који не скида већ неколико месеци.

Уследио је, разуме се, експозе премијера о учинку минулих 99 седница Свратишта за политичке бескућнике „Влада и другари“!

– Кад се Велимир Илић пробуди, а Селаковић јави мами да не брине што није понео кесицу с ужином обавестите их да смо урадили много, и да је од нас тренутно једино боља „Слагалица“ на РТС-у која се емитује више од 100 епизода, али су им асоцијације глупље, а и наша Кори је дискретнија и мање упадљива од оне њихове Милке Цанић, која се прави да зна одговоре на сва питања, а осим оног „Добро вече“ не нуди народу никакву перспективу, наду, утеху и спас!

vlada_srbija-prazno

Срећа да Радош Бајић није наставио снимање „Равне горе“, па и даље држимо примат у бескрајним монолозима, трагању за суштином, сценама у којима главни лик, односно ја, 20 минута ћути, брије се и гледа у даљину и остало, али да вас не смарам статистиком, прећу ћу на суштину- нема је!

Вербићу сиђи са симса, нисам мислио само на тебе, а и које смо среће пашћеш на полицајца пред улазом, па шта онда да кажем јавности: „Поставио се намерно јер је мислио да си мој брат, па те натерао да се бесомучно удараш пендреком док си лежао на њему, а он се борио за живот “… То је прошло једанпут, мада можемо да покушамо поново, али касније. Обећавам ти, само се врати у салу и затвори прозор, пробудићеш Вељу, аман!

Дакле, постигли смо много: Небојшица нам је докторирао, машала; пронашли смо сенилну старицу која је за 1000 динара посведочила да је Гашићу била разредна прва четири разреда основне школе, док није пребачен међу надарену децу на факултет у учионици поред; Зока нам је снимила фото едиторијал; страни инвеститори су масовно дошли у Србију и наставили ка Грчкој, али су овде оставили лову за путарине; збратимили смо се са више шеика него што их има у Емиратима; помогли смо најсиромашнијима да не изгубе тај статус; Меркелова, Бајден и Путин не зову само кад хоће да наруче клопу; а држао сам и сокола на руци на Сајму туризма и рекао ми је: „Брате, у односу на тебе ја сам најобичнији фазан“!

vucic-ptica

Замолио бих медије да сад напусте салу, почиње затворени део седнице на којем ћемо разматрати стртешки важна питања: ко то Вулину закључава врата чим уђе у wц, за колико дана улазимо у ЕУ и колико је то кад се прерачуна у деценијама, како да саобраћајна полиција задржи стране инвеститоре дуже у Србији и како оног Дачића да прогласимо персоном нон-грата иако је наш шеф дипломатије, мајку му?!

Оно што са сигурношћу могу да вам обећам, а знате да не дајем празна обећања- одговоре на ова питања имаћете до двестоте седнице владе, коју ћемо одржати у кафани како би и министар Илић заинтересовано учествовао у дискусији! Не, Вулине, нико ти није размонтирао wc шољу, одувек је био чучавац, што си пожурио да седнеш“?

Објављено уз дозволу аутора блога Два у један

(Два у један, 25. 2. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3yaCategories: Преносимо

1 reply

  1. Погођено и духовито, али ствари нису више за смејање …

Оставите коментар