Блокиран сајт организације „Срби на окуп“

Већ два дана је блокиран сајт ССНО СРБИ НА ОКУП – www.srbinaokup.info. Администратори странице на Фејсбуку СРБИ НА ОКУП обавестили су читаоце да је сајт доступан у иностранству и за оне којима није провајдер Телеком.

srbi-na-okup-obavestenje

ЗАКЉУЧЦИ ТРЕЋЕ РЕДОВНЕ СКУПШТИНЕ СВЕСРПСКЕ НАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ „СРБИ НА ОКУП!“

На трећој редовној годишњој Скупштини СНО „Срби на окуп!“, одржаној 7. фебруара 2015. године у Љуљацима, након свестране и исцрпне расправе о тренутној ситуацији и положају српског народа како у држави Србији тако и у осталим српским земљама, донети су следећи

ssno-logo

ЗАКЉУЧЦИ

 1. Препоручујемо свој страдалној Србадији, ма где била, ма како била угрожена, да се имена Српског и вере светосавске не одричемо, ни по коју цену, чак ни по цену живота. Веру, националност, историју, језик, писмо, и културу чувајмо и бранимо на све нама доступне начине, па ако је могуће, и више од тога.
 2. Најоштрије осуђујемо све дубље тоњење у јерес синкретистичког екуменизма и тиме у зло неоунијатства свештеноначалија Српске православне цркве, на челу са патријархом Иринејем и њему једномислећим епископима и свештенством. Екуменистичка усмереност патријарха Иринеја и оданих му епископа и свештеника води само у једном смеру – ка омраженој нам Унији са Ватиканом, коју унапред осуђујемо и одбацујемо.
 3. Такође, јасно и недвосмислено одбацујемо исто тако омражену Европску унију и згражавамо се над сваком политиком која као главни домет и циљ има увлачење Србије у исту. С тим у вези изражавамо своје апсолутно неповерење свим, па и садашњем режиму у Београду који као свој главни посао и усмерење види улазак Србије у Европску унију.
 4. Одбацивање пута ка Европској унији заступамо из многих разлога, а највећи међу њима јесте признање независности лажне Косовске републике, као услов Републици Србији на њеном беспутном европском путу. У име наше Организације тај услов унапред одбацујемо као апсолутно неприхватљив, на шта позивамо сав Српски народ, и најоштрије осуђујемо све евентуалне политичко-правне махинације које би садашњи и било који будући режим у Београду извео у циљу избацивања Косова и Метохије из Устава Републике Србије, путем референдума и било чега сличног.
 5. Одлучно одбацујући усмерење Србије ка Европској унији, такође одбацујемо сваку безживоту и безбојну идеју неутралности наше земље. Тога ради позивамо све Србе и све патриотске субјекте у нашој земљи да снажно подржимо идеју блиских односа Републике Србије са Руском федерацијом у сваком смислу.
 6. У контексту наведенога, овом приликом упућујемо подршку и братском Руском народу у Новорусији, који, као раније Срби, преживљава исту ону ратну агонију и страдања подметнута од стране Запада, те подржавамо и њихове тежње уједињења са Руском федерацијом, сматрајући их у историјском, политичком и сваком другом смислу у потпуности неопходним, природним и оправданим.
 7. Потребно је да путем нашег јавног делања и медијског наступања, у мери наших могућности, као један од главних циљева у практичном смислу буде буђење нашег народа из летаргије потрошачког менталитета и пренаглашеног индивидуализма и да, као главно средство овакве борбе на личном плану у моралном и етичком смислу, пре свега имамо православно благочешће и побожност, која нас управо кроз подвижништво учи одрицању од себе самих и жртвовању за друге.
 8. Наглашавамо такође неопходност већег ангажовања свих нас, чланова Срба на окуп! у свим инстанцама наше организације, што подразумева редовно учествовање на састанцима Већа и Месних одбора и крајње озбиљно деловање и схватање проблема које на њима решавамо и обавеза које свако од нас у оквиру рада тих тела наше Организације има или добије, почев од редовног плаћања чланарине, до свеукупног већег ангажовања свих нас у организацији.
 9. Исто тако наглашавамо потребу одржавања одговарајућих манифестација приликом свих историјских догађаја у нашој историји, поготово одржавати сећања на ранија и скорашња страдања нашег народа од комунистичког безбожног режима, од НАТО злотвора и шиптарских терориста и од Западних завојевача у нашој историји. Погроми и прогони нашег народа не смеју бити заборављени је су то свенародне лекције из историје које нас уче како се према актерима тих наших страдања треба односити у садашњости и будућности.

Велике идеје остварују се малим корацима. Нека то буде мото који ћемо уграђивати у нашу свест, те којом ћемо побуђивати и нашу савест, јер мали кораци сваког од нас чланова кад се саборнизују и уједине у оквиру Срба на окуп!, постају велики корак читаве наше Организације и нашег народа.

Надајући се у Божју помоћ и благоразумност свих нас, да ћемо ове закључке правилно и озбиљно схватити, прихватити и применити, са вером у Бога и са верношћу светосавском путу и немањићким, српским државотворним идеалима, треба да останемо и даље на бранику наше земље и народа и смело ходимо путем борбе која је нашој генерацији Божјим промислом пала у удео.

Како радили, тако нам Бог помогао!

СНО „СРБИ НА ОКУП“

За ФБР приредила Биљана Диковић

Цео текст прочитајте ОВДЕ

(ФБ Репортер, 16. 2. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3r1Categories: Преносимо

8 replies

 1. Који је тачан назив удружења и о каквој се скупштини ради?

 2. У иностранству заиста није блокиран. А – блокиран је вероватно због овог чланка:

  Режим из Москве је издао Новорусију
  КАТЕГОРИЈА ИГОР ВОЈИНОВИЋ / ДАНА 14/02/2015 У 21:28 ЧАСОВА /
  novorusija-nova1

  Издаја траје од првог трена настанка Украјине 1990. и није прекидана ниједног тренутка ,осим у случају повратка Крима у марту 2014. године. Све вријеме у току напада Укра на руски народ у бившој Украјини власт РФ се држи резервисано и не помаже кад треба,како треба и колико треба. Него помажу реда ради,тек толико да не буде да баш ништа нису урадили.

  Власт у РФ је признала фашистичку хунту за власт Украјине,а нацистичке бандите за посланике Врховне раде, иако добро знају ко су и шта су они. Признавањем Укр хунте за Украјину, власт РФ подржала је геноцид над руским становништвом бивше Украјине. Запад је кроз пуч и злочине 22. на 23. фебруар 2014. угасио Украјину,а Руски народ је покренуо обнову Новорусије. Такође су Русини,Руси и Мађари у Закарпатју тражили своја права и слободу. Путинова власт умјесто да им свима помогне,макар онолико колико Запад помаже Укре, она све вријеме игнорише тежње и наде народа Новорусије,Малорусије,Буковине и Рутеније. Чак, званична Москва назива ДНР и ЛНР ,,самопроглашеним,, ( као наш издајнички режим што зове шиптарске терористе на КиМ самопроглашеним). Новорусија се не помиње. Путин упорно лудачки форсира оживљавање мртвог монструма Украјине.

  Народ Новорусије се брани од геноцида који спроводе терористичке банде Укра и свим срцем жели своју,православну,руску и самосталну Новорусију од Харкова до Одесе. РФ је морала да омогући долазак десетине хиљада ветерана и Козака,као и да се омогући мобилизација војноспособних у Новорусији.Тако би рат веома брзо био завршен,а народ би био спашен великог страдања и разарања инфраструктуре.

  Путин је са представницима Њемачке,Француске и Укро хунте,(коју сматра Украјином) потписао нови споразум у Минску о примируј 12. 2. 2015. Којим вријеђа интелигенцију сваког нормалног човјека,а понижава руски народ и Русију. У том споразуму од 13. тачака ниједним словом не признаје ни ДНР ни ЛНР,чак ни као самопроглашене, него се све вријеме помињу Поједине општине Доњецке и Луганске области! Одређује се помјерање Народне војске Новорусије на полазне положаје, док Укро терористи остају на садашњим позицијама. Намученом народу Новорусије се обећава аутономија на основу Закона ,,Украјине О привременој локалној самоуправи у појединим општинама Доњецке и Луганске области” Значи само појединим општинама бивших Доњецке и Луганске области ко нека самоуправа,а сви остали мпогу да постану Укри , да се иселе или постану жртве терора. Споразумом се одређује обнављање ,,државних институција Украјине,, као и ,,банкарског система Украјине,, и да ,,Украјина преузме контролу над границом са РФ,,. Обећана су нека мјеста судија,милиција и културна аутономија са амнестијом у ,,Појединим општинама Доњецке и Луганске општине,,! Што значи да се враћају у повампирену Украјину, гдје ће им Укри опростити што су се бранили и дати им у појединим општинама понеког судију ,милицију и још понешто у склопу Украјине! СТРАШНО! Одвратно. Биједно!

  Не бори се тај народ тамо за обнову вампира Украјине него за своју слободу и узпостављање НОВОРУСИЈЕ. Све ово личи на издаје и преваре које су се десиле србском народу.

  Режим из Москве се покушава оправдати како их ето издајници прозивају у Русији,а не виде своју издају. Кажу још да Порошенко није признао да постоји Дебаљцевски котао и то ће бити оно око чега ће се даље мрсити догађаји. Порошенко је слагао да „котла“ нема. Зато ће сада украјинска армија бацити све снаге – и тенкове и пјешадију – не би ли то доказала. А то значи да ће у међувремену бити таква касапница да ће на њој, највјероватније, пасти примирје.

  То им је разлог за потписивање онако срамног издајнничко примирја?!

  Прво и прво, примирје није требало потисивати сваки пут кад је непријатељ разбијен, него потписати када одговара новоруској страни. Друго- морало се затражити у најмању руку да се Укри повуку са територије ДНР и ЛНР,а потом да се под надзором Русије,Белорусије,Њемачке и Француске терористичке снаге повуку и из Харкова,Одесе, Николајева,Херсона и Запорожја. Те да се народу тамо и у Закарпатској Русији и Буковини омогући да сам изабере своју судбину. Распоредити мировне снаге Русије и Белорусије на линије раздвајања,а у случају не поштовања споразума кренути у офанзиву до заузимања Кијева и Лавова уз тотални пораз Укра.
  Не знам коме ово није јасно? Ствар је једноставна. Све друго води огромном страдању и пропасти.

  Споразум из Минска су нажалост,али очекивано прихватили и Захарченко и Плотницки.Захарченко се мало бунио,али је потписао. Они су и изабрани на режираним изборима да би све прихватали. Званична Москва као да хоће да Новорусија нестане. Хитно треба вратити Павела Губарјева и Валери Болотова на власт, а команду над војском препустити пуковнику Игору Стрелккова,јер само они могу спасити Новорусију. Но,видјећемо шта на све каже Бог. Његова је задња ,узалуд вам споразуми.

  СЛАВА НОВОРУСИЈИ

  СНО ,,Срби на окуп,,
  Игор Војиновић
  13.2.2015. год.

 3. Умјесна питања г. Млинаревића. Осуђујући блокирање сајта, морам да примјетим да се ради о организацији рогобатног назива „Свесрпска народна организација „Срби на окуп““. Разумљиво, какви би то „Срби на окуп“ били кад прво не би захтјевали ограђивање од патријарха. Иначе, неки лингвиста требало би да пружи помоћ овом политичком крилу „артемијеваца“ око самоименовања, а историчар да им објасни генезу крилатице „Хрвати на окуп“ коју су само, Боже ме прости, „уподобили“.

 4. Када се прича о блокадама сајтова нико не узима у обзир, да можда није кривица до „провајдера“. Познат ми је случај, сајта, који је потпуно аполитичан и слабо коришћен. Ретко се нешто ново поставља на њему и усмерен је на школску генерацију, данас тридесетак живих матураната. И мало мало није доступан. И нико нема појма зашто. За свесну блокаду неопходно је да постоје неки мотиви. Читајући текстова, који су нам приказани, као могући разлог, не видим и не разумем, ко би имао разлога за блокаду. Овдашњи сигурно не, јер им текстови одговарају, с обзиром, да руже Русе, а Русима тешко да сметају, с обзиром, да су на српском и да текст Војиновића претставља бесмислицу. Остаје да узорок блокаде тражимо у некоме ко се зеза на интернету, као појединац. И сада Маре, каже да ради, мени не ради!!??

 5. Лепо пише

  да је сајт доступан у иностранству и за оне којима није провајдер Телеком

 6. Можда се не разумем, ко је коме провајдер, па да питам, ко је мој провајдер и да ли власник сајта бира провајдера?
  Ко би и зашто блокирао сајт фантомске организације ЗАКЉУЧЦИ ТРЕЋЕ РЕДОВНЕ СКУПШТИНЕ СВЕСРПСКЕ НАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ „СРБИ НА ОКУП!“ у Љуљацима?.
  У Регистру удружења грађана постоји:
  Удружење грађана „СРБИ НА ОКУП!“
  Опис делатности удружења: Делатност осталих организација на бази учлањења
  Опис привредне делатности удружења: Производња готових текстилних производа, осим одеће
  Заступник је: Драгослав Љубичановић

  О чему се овде ради и ко је држао скупштину у Љуљацима? Или је само у питању сајт?

 7. Друже папистички Млинаревићу ,а одкле теби податци о Удружењу грађана СНО ,,Срби на окуп,,? УДБА,БИА…? Твој недостојни патријарх ти рекао? Уколико већ имаш податке онда ваљда знаш да читаш и видиш да то није фантомска организација,а могао би истинито да пренесеш шта пише. Иначе та организација је највише допринела током изношења истине током постојања барикада на КиМ,а и веома су њени активисти били присутни. Можеш и на снимку да видиш колико је чланова и ко су чланови скупштине. Нећеш ти то,јер ти мржња неда.

Оставите коментар