С*ање ствари: Због протеста НВО Србија уводи Светосавску прославу без Светог Саве

Земаљска Србија, 26. 1. 2015. (С*ање ствари) – Непросвећена невладина организација (НВО) „Покрет за просвећено друштво, десветосавизацију и десрбизацију“ указала је на проблем који се десетљећима провлачи: Светосавска прослава има неке везе са Светим Савом! Поводом те непријатне чињенице поменута НВО издала је приопћење да би ваљало строго раздвојити Светосавску прославу од самог Светог Саве.

e-ssava

Никад много борбе против Христа, кажу здружени а(нти)теисти, и додају да на Светог Саву

„последњих година, у школској прослави активно, молитвама и неумесним проповедима, те извођењем религијских обреда, учествују свештеници Српске православне цркве, чиме се додатно наглашава верски значај празника, уместо да се прикаже неки партизански филм или игроказ како Доситеј Обрадовић напушта манастир“.

Врућ крумпир је тако пребачен на терен Владе Србије, за коју није спорно да постоји један бог (Вучић), али није рада кавзи са невладиним организацијама. Из извора блиских секуларним деловима Владе случајно дознајемо да је премијер постигао договор са невладиним сектором да се ипак одрже Светосавске приредбе – али да се помињање Светог Саве сведе на најмању могућу меру, као и да се избаце крстови и ина обележја која асоцирају да је Свети био први српски архиепископ.

Као последњу опцију – ако већ мора да се помене неки теолог – кабинет премијера ће предложити да се уместо Светог Саве у Србији 27. јануара обележава дан великог „америчког теолога и борца против ропства из 19. века“ Џејмса Фримена Кларка, кога је наш бог (и батина) тако радо цитирао.

(С*ање ствари)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3dGCategories: Вести као да су праве

2 replies

  1. Аман, маните се тог устшког портала и њиховог баљезгања које је на нивоу недораслих дебила. Има времена, таман да порасту до идуће године када ће их поредити са дебилима бити увреда за дебиле.

  2. Непросвећена невладина организација (НВО) „Покрет за просвећено друштво, десветосавизацију и десрбизацију“ се мало пре обратила омбусману због извјешћа С*ања ствари: изискују да се свако навођење њихових исказа врши latinicom, а задовољење својих повређених анти-светосавских права потражиће и на суду!

Оставите коментар