Недеља – нерадан дан на „Стању ствари“

ss-face-240Поштовани читаоци и сарадници,
Обавештавамо вас да од Крстовдана 2015. године „Стање ствари“ неће радити недељом. То, наравно, не значи да тог дана није „дозвољено“ читати текстове које нисте стигли током радних дана претходне седмице, или остављати коментаре – ово je најава да недељом неће бити постављања нових текстова.

Да не бисмо сами „измишљали“ образложење, преписујемо део из православног текста „Благослов за подухват“:

Недељом се не ради. Недељом и великим црквеним празницима са црвеним словом се не ради. Господ је у Библији заповедио „шест дана ради а седми дан се одмарај и недељу посвети Господу“. У знак поштовања према свим даровима које добијамо од Господа, у знак поштовања према милости и љубави према Творцу, недељом се не ради. Недељу посветите породици, одласку на литургију, духовном животу, шетњи у природи, одмору, породичним активностима.

Радећи недељом пркосите Господу, не поштујете Његову вољу и како кажу светитељи све што радите недељом неће вам се примати нити успевати. И навлачите грех на себе јер немате Божији благослов. А не радити недељом није тешко, само треба да одлучите да је недеља за вас слободан дан. Убрзо ћете уочити да је лако то организовати и питаћете се како до тога нисте дошлли раније. 

(Стање ствари)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3a4Categories: Вести над вестима

7 replies

 1. Подржавам одлуку уредништва. Једва смо постизали, да све прочитамо!

 2. Да рекоше попови а Господ их послушао.
  Него, не бива ни једног текста о овом Конкордату који уведе Дачић на челу са Ватиканом у Србију!?
  Или нема везе, ако се покатоличимо?

 3. Поштовани Василије,
  Дебилизацију Србије није извршила Католичка црква, већ секуларно школство. Тренутно уживамо у последицама реформи Тинде Ковач Церовић и у активностима њених кадрова. Лично се надам да ће СПЦ, као и Исламска и Јеврејска заједница, те друге традиционалне религије у Србији, кренути трагом Католичке цркве.

 4. ГОСПОД ВАС САЧУВАО!

 5. @Стање ствари
  Упоређујући коментар Зорана, који је избрисан и овај коментар Једнорога, који нема везе са темом, мени се чини да је неупоредиво увредљивији овај овде.. Није му место, с обзиром, да не коментарише тему, а није му место, јер нас је све претворио у дебиле. И још нам сервира идеју, да сви треба да кренемо ТРАГОМ цркве у католика. Да ли уопште може бити веће и то опште увреде?

 6. Мислио сам на Петра З!

 7. @Слободан Млинаревић
  Поштовани Млинаревићу,
  Попут чувеног експерта из вица о Г17 и Ви долазите да нам испричате оно што већ знамо, а то је да мој коментар нема везе са текстом. Коментарисао сам оно што је рекао г. Василије50. Не знам шта су рекли Зоран или Петар З, или било ко чији је коментар данас повучен, одн. обрисан.
  А сад нешто на рачун „увреда“. Могуће је да Ви поглед на свет научног социјализма, који нам је током протеклих деценија наметан као једини исправан (и могућ) сматрате заиста таквим каквим је представљан током 50-их, 60-их, 70-их и 80-их година прошлог века. Моје је мишљење да су знања која су остала закована (само) на марксистичкој мисли једино и могла до доведу до разних сега-мега универзитета и доктората. Односно: тај светоназор (говорим о друштвеним наукама) изродио је „елиту“ (и бирачко тело) због којих и јесмо ту где смо, а та полуписмена елита сада школује „нараштаје“ по разним приватним универзитетима. За Вас је то можда напредак, јер се може докторирати и без знања свих 30 слова, за мене је дебилизација кад се може дипломирати и без да се види факултет, а поготово да се полажу испити. Сироти католици за то стварно нису криви.

Оставите коментар