С*ање ствари: Чобанин кажњен јер му пси на њушкама нису имали корпе

Србија, две хиљаде и нешто година после Христа (ЖРУЛЛЗ.нет) – Из МУП-а Куршумлија је у редакцију ЖРУЛЛЗ.нета стигао допис да, услед погрешних информација које су објавили поједини београдски штампани и интернет медији, два полицајца која су наплатили казну пастиру Зорану Миладиновићу из села Сагоњево код Куршумлије трпе велике професионалне последице и задиркивања околине.

Чобанин који је уздрмао основе полицијског система

Чобанин који је уздрмао основе полицијског система

„Просто више не могу да идем на посао. Задиркивања су непрестана, морао сам да мењам картицу на мобилном па су ме опет пронашли. Новинари непрестано зову кући и узнемиравају ми жену“, изјавио је један од полицајаца.

Како су медији навели, полицајци су пастиру наплатили казну усред недођије наводно зато што није имао личну карту код себе.

Заправо, истина је да су наплатили казну али из сасвим другог разлога .

ЖРУЛЛЗ.Нет је успео преко скајпа да контактира дотичног пастира који нам је том приликом испричао следеће:

„Потерао сам стоку као и сваког дана на испашу према Црној Чуки. Тада су наишла два полицајца који су неким својим послом дошла у село. Приметио сам их да кибицују мене и овце из кола, али неко време су се расправљали у колима и нису излазили. Затим су изашла обојица и пришла ми. После краћег разговора један од њих ме је упитао да ли имам одобрење општине за испашу на овом месту, ја сам уредно приказао одобрење које носим са собом у чобанској торби. Видно изнервиран други полицајац је истргао одобрење колеги детаљно га испрегледао и вратио ми. Затим ми је тражио дозволу покрета зелених и њу сам срећом понео тог јутра. Тада је први полицајац затражио личну карту, ја сам и њу показао а они су већ почели да црвене ки рисови. Онда су обојица у глас затражили пасош јер је како су ме обавестили ово погранично подручје. Кад сам им показао и пасош почели су да псују и галаме“, прича Миладиновић.

„Да је враг однео шалу, схватио сам кад ми је полицајац рекао да ће ипак да ми напише пријаву јер је констатовао да немам покретни тоалет а просто је немогуће да човек цео дан не врши нужду, што значи да на јавном месту вршим нужду а то је кажњиво по закону. Покушао сам да се правдам да у тем случају ја онда никако не би мого да радим ови посо, јер не могу са собом да вучем покретни тоалет. Али полиција није прихватила никаква објашњења, а у једном тренутку један од њих је ушао у аутомобил и извадио један омањи писоар као доказ да она мора да се носи и на планини“, наставља причу Зоран.

„Можда бих се некако и провукао“, додаје овај чобанин који је уздрмао саме основе нашег полицијског система, „да су ми шарпланинци имали корпе за псе“! Казна је зато била неизбежна и неумољива.

Миладиновић каже да је он још и добро прошао како је прошао његов колега који је био мало припит, „јер је посо чобански тежак, њега су терали да дува и да стоји на овој стрмини на једној ноги као и да хода по замишљеној линији“. Миладиновић наставља: „Мене су ребнули само за три иљаде а колега је моро да плати 10 иљадарки и још је приведен јер је био у пијаном стању, тако да је изгубио пола стада.“

Допис који је достављен нашој редакцији из полицијске станице тврди да је дотични Зоран један најобичнији чобан и да је од раније познат полицији, као и да је њима јасна његова намера да у спрези са потплаћеним медијима окаља углед ове часне полицијске станице.

Шта је заиста истина у вези с овим догађаја показаће истрага коју је у циљу истине предузела дотична полицијска станица МУП-а Куршумлије.

Са некадашњег сатиричног дела форума Поуке.орг (ЖРУЛЛЗ.нет)

За С*ање ствари: Жељко Ињац

Наслов и опрема: С*ање/Стање ствари


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-38aCategories: Вести као да су праве

4 replies

 1. Чек, бре, како чобан може да буде под дејством алкохола?
  То је непримерено, овце не смеју да имају лош пример, а тек кучићи?
  Комплетно стадо може да изгуби компас. Ипак је пастир тај који је на челу стада а не да се, не дај Боже, напијен стрмекне у неки јендек, шта онда?
  Полиција је правилно поступила, сваки пастир треба пре поласка на пашњак да донесе налаз крвне слике, да не би било неких непријатних ситуација касније.
  Полиција је поступила правилно и по питању писоара. Додуше, били су чак и благи. Тражили су да само пастир поседује писоар. То је требало и да траже за сваку овцу посебно као и за кучиће. Не може закон да се спроводи селективно, у овом случају су овце повлашћене.
  Постоји још једна могућност.
  Да сваки чобан, има свог полицајца који би излазо на терен са стадом и који би по службеној дужности сакупљао брабоњке. То би можда било најбоље и најпоштеније решење. Чобан је решен мука а Држава би могла да запосли још полицајаца, да ојача свој састав, да се закон спроводи поштено на радост чобана и оваца.
  За кучиће не знам, то тек треба проучити. Уосталом, то увек може да се реши уредбом Владе.

 2. @Василије50

  Ја се већ побојао сад ће кукњава ЧЕМУ ОВАКАВ ТЕКСТ НА ОВОМ САЈТУ, али Ваш прилог – ако није бољи од самог текста онда није ни мерицу лошији 🙂

  Честитам!

 3. И ја, честитам Василију, мада га памтим ко неког зилота! Свака част!

 4. Ово око зилота нисам разумео.
  У сваком случају, захваљујем на похвалама.

Оставите коментар