Димитриј Орлов: Приручник колапса Империје

(Клуб Орлов блог, 30. 12. 2014)

orlovНеким људима се допада да имају увид у ширу слику – најширу могућу – о стварима које се догађају широм света и имам задовољство да то понудим. У најширем смислу, најзначајнији догађај 2014. је следеће: Англоимперијалисти су коначно истерани из Евроазије. На основу чега то тврдим? Па овде можете да нађете ширу слику – најширу коју сам успео да пронађем, а пронашао сам је захваљујући Николају Старикову[1] у његовом чланку који је недавно објавио[2]

Али, прво да дефинишемо нашу терминологију. Под Англоимперијалистима подразумевам Британију и САД. САД су [од Британије] преузеле вођство, након неуспеха претходника којег су претворили у протекторат. Сада и наследник трпи поразе, а нема нових претендената. Међутим, током процеса коришћен је исти, заједнички, образац: псеудолиберални псеудокапитализам на унутрашњем плану, а војна доминација и економска експлоатација за све остале. Још детаљније, према обрасцу, извесне активности требало је да буду спроведене ако би планови доминације и експлоатације неке земље пропали. Излазна стратегија је подразумевала да се уради све што је могуће да се оштети и ослаби простор који остављају за собом, наношењем крвавих и неизлечивих политичких рана. „Затровати све бунаре“ последња је ставка на контролној листи „Шта урадити пре одласка“.

  • Када су Британци избачени из својих америчких колонија, на све могуће начине су се трудили, користећи комбинацију увозних преференцијала и „меке силе“, да подстакну економију плантажа на америчком југу и створе неку врсту анти-САД, што је довело до Грађанског рата.
  • Када су Британци избачени из Ирске, организовали су Белфаст и створили неку врсту анти-Ирске, што је довело до великих крвопролића.
  • Када су Британци избачени са Блиског истока, организовали су државу Израел, а САД су затим Израел прихватиле као свој протекторат и од тада до данас затрована је регионална политика.
  • Када су Британци избачени из Индије, организовали су Пакистан као неку врсту анти-Индије и избио је крвав рат након којег је уследио замрзнути конфликт на Кашмиру.
  • Када су комунисти избацили САД из Кине, евакуисани су националисти на Тајван и створена је нека врста анти-Кине, а чак су им доделили место Кине у Уједињеним нацијама.

Циљ је увек исти: ако не могу да владају неким простором, гледају на сваки начин да онемогуће да било ко други може, изазивајући ужасне конфликте за које нико на тим просторима не може ни да сања да икад могу да буду решени. Дакле, ако видите Англоимепријалисте да се на сваки начин труде и улажу значајна средства да затрују политичку ситуацију било где у свету, то је сигуран знак да су у одласку. Једноставно, они не улажу средства да поставе себи нерешиве проблеме које ће касније да решавају – то остављају другима.

Да се пребацимо у 2014. годину. Оно што смо видели јесте покушај да се Украјина формира као нека врста анти-Русије. Бацили су се на словенску земљу, у којој је говорни језик претежно руски и уложили милијарде (да, хиљаде милиона) долара у корупцију тамошњих политичара како би Украјинци кренули путем мржње према Русима. У дужем периоду просечан Украјинац могао је да заради месечну плату једноставним појављивањем на анти руским демонстрацијама у Кијеву и прича се да нико у Украјини не иде бесплатно на протесте. Све плаћа Стејт департмент и са њима повезане НВО. Резултат смо видели ове године: крвави пуч и грађански рат са небројеним зверствима. Украјина се налази у економском колапсу, са електранама без угља и редовним рестрикцијама струје, док се у исто време Украјинци регрутују и бивају индоктринисани на борбу против „Москаља“.

Али, ако сте пратили догађаје, ствари нису ишле баш о плану. Прво је Русија успела у креирању симпатичног малог примера самоопредељења Крима: ако је функционисало за Косово, зашто не би функционисало на Криму? А, неее… Англоимперијалистички естаблишмент жели да у оваквим стварима управља по принципу од случаја до случаја и у овом случају – то није тај случај. Па то се онда зове двоструки стандарди, зар не? Обратите пажњу: када Запад говори о правди и људским правима, то је само празна прича.

Следеће, Руси су пружили одређену подршку, укључујући оружје, добровољце и хуманитарну помоћ Доњецкој и Луганској области које су се прогласиле народним републикама и успешно одбраниле од украјинске „антитерористичке операције“ која је сада заглављена у крхком и неизвесном прекиду ватре. Што је веома значајно, Русија је одлучно одбила да узме војно учешће, уздржала се од званичног признавања ових република, одбацила је могућност распада Украјине и наставља да инсистира на националном дијалогу и мировном процесу. Председник Путин сматра да Украјина треба да се одржи као „спољни политички простор“. Руси су на англоимперијалистичко организовање анти-Русије у форми Украјине одговорили организовањем анти-Украјине у форми ДНР и ЛНР, преусмеравајући англоимперијалистички покушај да испровоцира рат између Украјине и Русије на грађански рат унутар Украјине.

Могуће је да сте приметили да је овакав развој догађаја веома, веома разљутио Англоимперијалисте. Они чине све да оцрне Русију, поредећи Путина са Хитлером и шта све не. Разлог томе је што је њима све у новцу, а у овом случају нису добили оно што су платили. Англоимперијалисти су уплатили за удобно седиште поред ринга у којем се боре Украјина и Русија, а добили су хоклицу са које могу да посматрају кафанску тучу западне и источне Украјине. Источна Украјина располаже четвртином украјинске економије, производи већину угља који је раније одржавао светло у земљи и ту се налази већина индустрије која је од Украјине створила индустријализовану земљу. Западна Украјина је концентрисана око несрећног малог остатка Галиције где је политичка земља једино плодна за узгој неонациста. Улагање милијарди долара да би се гледао крвави грађански рат у Украјини уз учешће Русије у улози миротворца није сценарио који су Англоимперијалисти желели и потпуно су разочарани. Ако не добију рат, за који су платили – сада и одмах – једноставно ће прекинути сваки даљи трошак на ту тему. Покупиће се и отићи, а затим ће да ураде оно што су одувек радили – понашаће се као да земља о којој се ради уопште не постоји (како се ствари развијају у Украјини – то скоро да је и тачно).

Обратите пажњу да је напуштање „места злочина“, а затим претварање као да оно  уопште не постоји – образац који Англоимперијалисти често користе у последње време. Када су напустили Ирак, успели су да организују неку врсту анти-Ирака у форми Ирачког Курдистана, али им се то вратило као бумеранг. Њихови покушаји организовања анти-Сирије или анти-Либије сахрањени су у зачетку, а изгледа да немају никакав план са Авганистаном, осим да понове што је могуће пажљивије и комплетније сваку глупост коју су Совјети тамо направили.

Штавише, изгледа да им се спрема комплетно избацивање из Евроазије. Већина главних играча – Кина, Русија, Индија, Иран и већина централноазијских земаља – учвршћују своје везе око Шангајске организације за сарадњу, у којој САД нису ни посматрач. Што се тиче Европске уније, садашњи сој политичара су Англоимперијалисти већ купили и наставиће да их плаћају и после одласка са власти, али једини разлог што и даље владају лежи у чињеници да су многи гласачи у западној Европи старији људи који су привржени свом уверењу чак и када престане да функционише – за њих или њихову децу. Да су се млађи нараштаји питали, Англоимперијалисти би се суочили са отвореном побуном. Трендови у изборним резултатима показују да је њихов одлазак само питање времена.

Следи преглед могућих долазећих атракција. Англоимперијалисти ће приликом повлачења покушати да организују анти-Европу и очигледан избор је Британија. Од свих европских нација њима су Англо-рођаци с оне стране океана највише манипулисали. Минималан напор им је потребан да Британију економски начну, а затим употребе пропагандну машину и преусмере кривицу за лошу економску ситуацију на Континент. Нису им потребни ни преводиоци за пропаганду. Да би осујетила напоре да се изазове широк, деструктиван и прљав конфликт између Британије и Европе, Европа мора да се потруди да унутар Британије организује анти-Британију.

Очигледан избор за анти-Британију је Шкотска, где је недавни референдум за независност пропао због… тврдоглавости старијих гласача. Линија поделе између Англоимперије и Евроазије на Ламаншу би била катастрофа за Европу, а померање западније од Бермудских острва би представљало огроман изазов. С друге стране, претпоставимо да линија иде дуж Хадријановог зида – где се традиционално борбени Шкоти, наоружани остацима нафте и гаса из Северног мора, удружују са Континентом, док Енглеска остаје вечити послушни вазал Англоимперијалиста? На овај начин би се међуконтинентални сукоб свео на трећеразредно такмичење у које не вреди улагати. Наравно, биће тешких речи међу супротстављеним странама, гурања и дреке изван кафане, можда чак и нека модрица или избијен зуб, ако дипломатија не одигра како треба, али углавном то би биле размере штете. Ја ово видим као најбоље решење.

Па, ето. То је шира слика како је ја видим на уласку у 2015, за коју сам сигуран да ће бити најбурнија година. Не желим да предвиђам тајминг догађаја (не брините, од мене никада то нећете добити!), али 2015. може да буде година у којој Англоимперијалистичка франшиза коначно почиње да се гаси на очигледан начин. Нама је јасно да мора да се угаси јер на толиким грешкама није могуће да се било шта одржи. Наградно питање јесте какву врсту анти-САД ће ови паразити организовати унутар Америке, пре него што напусте своје домаћине и распрше се по својим утврђеним склоништима на непознатим локацијама широм света? Или, да ли ће уопште да се труде око тога или ће једноставно да покрену свеопшти рат свих против свију?

Склон сам да верујем да ће бар да покушају да искористе своје скупоцено улагање у плаво/црвену поделу унутар САД. Ова лажна културно/политичка подела – са свом псеудолибералном/псеудоконзервативном индоктринацијом и универзитетски и црквено заснованим испирањем мозгова које сада функционише – њих прилично кошта. Све је конструисано да се створи привид могућности избора у време изборне кампање, обезбеђујући истовремено да избора нема. Али, зар не може то да се стави у службу на неки есктремнији начин? Шта ако се употреби за организовање неке врсте озлојеђене, хомофобне, расистичке и фундаменталистичке енклаве негде на југу? Или можда негде на северу где је зоофилија модни тренд, а хетеросексуални односи морају да буду посебно одобрени од стране комитета које сачињавају дипломци са женских студија? Па, борите се идиоти! Зар не видите како то може добро да функционише у стварности? Да ли ће они да пропусте прилику да успоставе систем контролисаног пустошења? Ја мислим да неће!

Остављам сада ово вашем даљем размишљању.

Срећна вам Нова година!

Аутор је руско-амерички инжењер и писац на теме које су везане за „потенцијални економски, еколошки и политички колапс и пад у САД“

Са енглеског посрбио: Aerial6

___________________________

[1] http://nstarikov.ru/

[2] http://www.vz.ru/opinions/2014/12/25/722171.print.html


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-376



Categories: Посрбљено

Tags:

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading