С*ање ствари: Писмо Деда Мразу и његов одговор

Фејсбук/Лапонија, децембар 2014. (С*ање ствари)

МОЈЕ ПИСМО ДЕДА МРАЗУ 20. 12. 2014.

Драги мој Деда Мразе, нисам ти писао охо-хооооо, још од кад сам био клинац, сећаш се, прљаве мисли у вези оне си*ате Памеле Андерсон. Али, ево, посто нисам успео да упецам златну рибицу која испуњава три жеље, ја се обраћам теби који испуњаваш бар једну, по принципу „дај шта даш, само је испуни“. Даклем, жарко, јарко, пуно и свим срцем желим да ми омогућиш да постанем, бар само на месец дана, премијер наше државе!

deda-mraz-markira-pismo

Видиш да сам скроман, нисам тражио да будем тамо неки председник (кога и тако нико не зарезује) већ само премијер. Само да ти кажем да, чим ми омогућиш да то постанем – ја ћу сваке године да ти правим свечани дочек са црвеним тепихом и највишим државним почастима. Наредићу председнику да те одликује највишим признањем. Сменићу министра војног и послаћу га у Лапонију да ти стави нове плочице у купатилу. Сменићу министра просвете и послаћу га на Северни пол да пингвинима држи часове немог асистирања. Сменићу и министра полиције и послаћу га у Северну Кореју јер је постао „др“ (друг). Сменићу министра правде и послаћу га да суди утакмице у петој фудбалској лиги на утакмици Губеревац-Мала Моштаница, која увек завршава бежањем судије кроз кукурузе од острашћене публике са безболним палицама у шапама. Сменићу министра за кризне ситуације без портфеља – њега ћу да шутнем у заслужену пензију са 25.000 динара месечно (минус заслужени државни одбитак од 25%). Сменићу и министра рада и послаћу га на принудни рад на Голи оток да накупи бар неки дан радног стажа ван политике. Сменићу и министарку саобраћаја и послаћу је у дом за уседелице како би могла да хекла и штрика до миле воље и више не наноси штету држави. На крају, сменићу и министра трговине. Њега ћу послати на неку тезгу у блок 70 да мало ради за Кинезе како би накупио почетно знање у том послу – за случај да његова партија опет уђе у неку будућу владу.

Сменићу још многе, довешћу своју фамилију, свакакву својту и пријатеље на кључна места у влади, ставићу медије под своју контролу како бих и ја мало слушао на свим ТВ каналима како сам најбољи, најпаметнији и најлепши. Моја слика биће у сваком јавном простору, на сваком усисивачу марке Моника Левински и у сваком фрижидеру.

Ето, па не размишљај много, имаћеш и ти доста бенефита. Обећавам. Само ми коначно испуни ту великуууу жељу да постанем калиф наместо калифа.

Твој у жељама верни М. В.

ОДГОВОР ДЕДА МРАЗА, 25. 12. 2014.

Хо, хо, хооо, мало си закаснио, дечаче мој!

Слично писмо добио сам пре неке три године од момка који је вазда био у нечијој сенци и који ме је толико преклињао уз крокодилске сузе да постане то исто да нисам имао срца да га одбијем. И тако, нисам у могућности да испуним два пута исту жељу. Србима поготово.

Ајд’ у здравље, ако ти је и од тога нешто остало, ха, ха, хммм, хо, хо, хоооо!

За С*ање ствари: Милан Вучковић


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-2YFCategories: Вести као да су праве

Оставите коментар