Михаило Меденица: Шешељ за понети и поднети

medenica-2in1Чекајте, шта сад – нисмо се поштено ни изиграли са Шешељом, а већ траже да га вратимо?!

Толико године Хаг није знао куд ће и шта са њим, а сад, само што су променили постељину и излуфтирали ћелију, тврде да је гаранција на испоручену робу већ истекла, иако су се по укрцавању Воје у авион листом разбежали вичући: „Тике-тике-тачке, нема више враћке“, и направили журку у Трибуналу, са све цепањем кошуље Сержу Брамерцу…

Све то понајвише због Хрватске, односно, декларације о Шешељу коју су пућани прогурали у Уједињеним нацијама, као Ера Ојданић млађе пунолетнице на Липовачким ноћима!

Дакле, сусједи су малчице исфрустрирани што Воја није закупио тезгу на земунској пијаци и бацио се на продају сезонског поврћа и кинеског веша, или су, пак, само паметно искористили још једну прилику да нам докажу како су привржени „напретку Србије и даљим евроинтеграцијама“?!

Ово друго, сасвим сигурно, маестрално играјући улогу жртве по ко зна који пут, јер, забога, толико их је препала Шешељева реторика да су махом почели да виђају четнике по беспућу Динаре, а јављају да су нека деца почела чак да читају и ћирилицу, па су из превентивних разлога изолована како се вирус не би ширио даље.

Дакле, Хрватска, земља где Срба има само у плићаку мора и дубинама јама, где Готовина и Маркач нису одговарали ни за прегласну музику у ситне сате, где Јасеновац није ништа више од згодног места на обали Саве за првомајско роштиљање – Србији спочитава Шешеља?!

Добро, њихово је неспорно право да за себе извуку корист из сваке полушансе кад нам уклизају и шеснаестерац, али наше је да једном за свагда кажемо – ДОСТА, бре, зајебавања са Србијом!

Не Хрватима, они ће нас пимпековати довека, већ Европи која нам се још лицемерније представља за пријатеља, а све чини да нам главу под водом држи сто дуже, убеђујући нас како је то добро за тен и капацитет плућа, ваљда?!

Док ми тежимо њој, нечему у шта ћемо бити примљени кад сви остали раздуже чланске карте, она упорно тежи да нам докаже како нам је ипак место на грани за још коју годину, и да нема потребе да силазимо по банане – они ће нам љубазно добацити.

seselj-srs

Знала је и Европа, баш као и Хрватска, да се Шешељ не враћа у Србију због заказаног термина за шатирање, већ свега оног што је учини и изговорио, па чему сад толика фрустрација, као Штефица Цвек загледана у Бату Живојиновића у тиграстим гаћицама?!

Па, углавном због тога што смо свачија прћија и што су навикли да се према Србији понашају по принципу: „Је*и ме до зоре, па да те тужим за силовање“!

Због тога смо криви ми, не они, јер та пажљиво усађена и однегована свест колективне кривице, тај осећај гриже савести који нам намећи и споља и одавде, то прихватање да је национално што и шовинистичко – е, због тога са нама и могу да се играју као са оном „крушком“ на вашарима, о коју бије ко и како хоће!

Не жалим ову власт због онога што ће морати да учини, нити жалим Шешеља због онога што ће му учинити, већ ову сиротицу Србију што је као прецвалу конкубину подводе пијаној, прљавој и садистичкој клијентели…

Дали сте нам пиштољ, убацили метак у цев, а сад сви у плач што је опалио у ваздух?!

Када ће бити доста и довољно – кад га ставимо на слепоочницу, можда ни тад?

Објављено уз дозволу аутора блога Два у један.

(Два у један, 2. 12. 2014)Categories: Преносимо

Оставите коментар