Париз: Протест против истополних бракова

Париз – Хиљаде људи су у недељу поподне у Паризу и Бордоу демонстрирале против истополних бракова које десница није успела да спречи правним путем.

Фото: Новости

Фото: Новости

Одрасли и деца, млади и пензионисани, носили су заставе Француске и транспаренте „Не сурогат мајкама“, „Заштита за породице“.

Више од хиљаду полицајаца обезбеђивало је поворке приређене на позив покрета „Маниф“ који се залаже за заштиту класичног брака и породице и противи истополним браковима.

„Садашње разграђивање политике према породици је катастрофално“, рекла је Лудовен Рошер, председница покрета.

Јачање деснице и екстремне деснице одговара идејама циљевима „Манифа“. Неколико посланика десничарска партија УМП, укључујући и бивше министре, укључило се у поворку, а дошла је и делегација Националног фронта, с крајње деснице.

Организатори очекују у Паризу више учесника него на претходном скупу, пре осам месеци, када се окупило 100.000 људи.

Уочи демонстрација деснице, њени противници су покушали да се покажу у недељу ујутро, али у Паризу их се окупило свега неколико стотина на позив НВО „All Out“ која брани права хомосексуалне заједнице.

Та организација је у четвртак поднела Влади петицију са више од 200.000 потписа са захтевом „да подржи једнакост свих парова и свих породица“.

(Бета/Васељенска, 5. 10. 2014)Categories: Вести над вестима

Оставите коментар