С*ање ствари: Председник извршитеља – онима који дугују за струју а немају пара, пленићемо децу!

Београд/Фејсбук, 26. 8. 2014. (С*ање ствари) – Поводом одлуке предузећа „ЕПС глоба“ да им преда 103.826.000 предлога за принудну наплату старог дуга за струју, председник извршитеља и принудних наплатитеља Србије прљави инспектор Хари (Белафонте) изјавио је да ће се – од миља у народу прозвани – „државни рекеташи“ држати слова закона, принципа да је дозвољено све што није забрањено, Моралног кодекса рекеташа, као и свих Конвенција Уједињених нација о принудној наплати.

vucic-platili-smo-struju

Вучић: Платили смо струју (Фотомонтажа преузета са Инстаграма)

„Сама чињеница да је на чело извршитеља постављен један странац довољно говори колико је Влади Србије стало да се закон неједнако примењује и да ће на удару прво бити они који имају најмање – мали дужници из сектора становништва“, рекао је прљави инспектор, који нам долази из САД. Томе у прилог иде и тврдња „ЕПС глобе“ да је просечан дуг за принудну наплату око 10 хиљада динара по дужнику, што – додају „ЕПС глобитељи“ – лепо оцртава нашу тежњу да не дирамо оне који дугују пола милиона или имају везу да им се не исече струја. „ЕПС глоба“ одбила је да коментарише злураде спекулације да ли ће принудно бити наплаћиван дуг Албанаца са југа Србије, уз напомену да је, по кулоарским причама, „тај новац углавном конвертован у неки прашак“.

Заменица г. Харија, прљава инспекторка Цеца, изјавила је да има 103 милиона и 826 хиљада дужника који нису платили „један или највише шест рачуна у 2013. години“. Сви дужници имају законско право да им се блокирају, административним путем, исплате плата или пензија. „Уколико немају примања, проверићемо имају ли нешто у банци, стоку, живину, пољопривредно земљиште, кућног љубимца, дивљу звер, засађену окућницу“, самилосно је рекла дражесна госпожа Цеца и додала „да је могуће одузимање и покретних ствари, као што су аутомобили, мотори, а код ових који дугују испод 10 хиљада динара могућа је и заплена стана или друге некретнине“.

На питање шта ће бити са онима који немају ама баш ништа, ни покретно ни непокретно, инспектор Хари рекао је да ће извршитељи ту бити и више него фер: „Обуставићемо поступак и уместо ствари, онима који немају баш ништа, запленићемо децу.“

Чињеница да неки немају деце а имају дуг за струју, није збунила прљавог инспектора и председника принудних извршитеља: „Већ смо размишљали и о опцији да неки од дужника немају децу који бисмо запленили. У том екстремном случају разматрамо идеју Авве Зорана, изнету на недруштвеној мрежи Фејсбук, по којој би се онима који немају децу а имају дуг – принудна наплата извела у тзв. натури.“

Г. Хари није желео да прецизира шта тачно појам „у натури“ значи, још мање је хтео да каже да ли је за ту наплату неопходно да дужник-ца буде леп/лепа, закључивши да се пре спровођења те идеје свакако мора изјаснити пречасни Етички комитет Савеза извршитеља.

(С*ање ствари)Categories: Вести као да су праве

1 reply

  1. Цитирам:

    “код ових који дугују испод 10 хиљада динара могућа је и заплена стана или друге некретнине”

    Генијално али и једино праведно!!!!

Оставите коментар