С*ање ствари: Вучић изјавио да нико не може да забрани да беспоговорно извршавамо ЕУ наређења

Београд, 22. 8. 2014. (С*ање ствари) – Премијер Србије Александар Вучић, обраћајући се јавности поводом упозорења ЕУ због могућег повећања српског извоза у Русију, изјавио да се „Србија сагињати неће“, али и да нико, па ни Русија, „не може да нам забрани да беспоговорно извршавамо свако наређење и ултиматум који стигне из ЕУ“.

vucic-2382014

Вучић је додао да се „можда неко неће сложити, али са ове дистанце видим да је и бомбардовање било за наше добро – тако схватам и упозорење из ЕУ да не повећавамо извоз у Русију“.

Председник владе је појаснио да ми заправо не можемо да извозимо ни ово што смо већ извезли, тако да не може доћи ни до каквог повећања извоза српске робе у Русију. „Када бисмо повећали извоз наше робе у Русију, ми бисмо тиме пуцали Русима у ногу“, рекао је Вучић.

Први човек владе рекао је да посебно цени чињеницу да му је “писмено” ЕУ уручено у Обреновцу, граду који је пролетос претрпео велике штете од поплава. „Стајао сам у разрушеној обреновачкој спортској хали, можда би ме ухватила нервоза или сета да наши европски пријатељи нису препознали да је то право место и најбољи тренутак да ми уруче ултиматум.“ Премијер је објаснио да му је том приликом у руке тутнут „ед-мемоар“, да то јесте нека врста ултиматума, али да је на „много нижем нивоу него демарш“.

Говорећи о сукобима у Украјини, Вучић је истакао да Србија ниједној од зараћених страна није испоручила ниједан ратни брод или авион, подвлачећи „да није да се хвалимо, али ми немамо ни бродове ни авионе“.

Нагласивши да Србија неће уводити санкције ЕУ, председник Владе Србије поручио је да политичари и грађани Уније „могу да буду мирни и спокојни“ и додао да „ЕУ, иако се налази у тешкој економској и политичкој ситуацији, ничим неће бити угрожена“.

(С*ање ствари)

ИЗМЕНА: Овај чланак је промењен 23. 8. 2014. у 12:44 – на почетку је додато “Београд, 22. 8. 2014. (С*ање ствари)”Categories: Вести као да су праве

Оставите коментар