Бе92: Зорана Михајловић изјавила да Србија мора да обустави пројекте „Преживљавање“ и „Солидарност“

be-92-logoБеоград, 9. 6. 2014. (Зета) – Потпредседница владе Зорана Михајловић, изјавила је након посете Бриселу да ће Србија морати под хитно да прекине са неформалним и илегалним пројектима “Преживљавање” и “Солидарност” које су нелегално иницирали сами грађани Србије. 

prezivljavanjeНаиме, како је установила Европска комисија за безбедност која ради у оквиру Венецијанске комисије, примећено је да, упркос свему, још увек има превише грађана Србије који не умиру од глади, а примећено је и да поједини припадници средње класе понекад успевају да изађу у кафић или чак и у ресторан. Према подацима ове комисије, постоји и основана сумња да појединци иду толико далеко да купују чак и књиге, а неки себи дозвољавају тај луксуз да оду у позориште или на концерт.

“Ово је недопустиво и једноставно неукусно”, рекла је Михајловић “да у ова тешка времена кад треба радити на реформама и потпуном сузбијању српске привреде у целости, још увек има људи који нису чланови СНС-а, а ипак се друже и живе релативно нормално. Примећено је да многа градска домаћинства добијају помоћ са сеоских газдинстава преко родбинских веза, што је незапамћена корупција која ће што пре бити искорењена, а њени починиоци кажњени”.

Михајловић је пренела да је инструкције за укидање ових пројеката добила од ЕУ, а пошто ЕУ нема алтернативу и Србија једноставно мора да уђе у ову дивну Унију, ових препорука се морамо држати.

Михајловић није прецизирала како ће се ови пројекти обуставити и које ће се конкретне мере предузети, али је упозорила становништво да су ове радње противзаконите и да ће свако ко буде њима прибегавао бити приведен лицу правде.

prezivljavanje2

“Циљ нам је да реформе буду такве да их нико не осети, што је за добробит читавог човечанства”, рекла је Михајловић и додала да српске власти добро обављају свој посао, да су грађани практично у потпуности обесправљени, осиромашени, без могућности здравствене заштите, да су просвета и култура практично укинуте, да народне кухиње више не раде, да производње више нема, да су сви погони распродати, да су поплаве учиниле своје, да је незапосленост на максимуму, али да упркос томе још увек има појединаца који се некако сналазе и чак се усуђују да критикују власти.

“Како лицемерно!”, закључила је потпредседница на крају излагања.

(Бе92, 9. 6. 2014)Categories: Вести као да су праве

Оставите коментар