Бе92: Број 1004 за помоћ Информеру, Куриру, Пинку и РТС-у, оборене и E-novine

Помоћ најугроженијим и најобјективнијим медијима у Србији

be-92-logoБеоград, 3. 5. 2014. (Извор Бе92) – На данашњој ванредној седници Владе Србије донета је одлука да се хитно помогне најугроженијим и најобјективнијим медијима у Србији.

kurir-be92Иако објективних и независних медија има сијасет и просто им се не зна број, Влада се одлучила за ова четири јер су најугроженији и најпопуларнији у земљи. На списку предлога се налазио и дневник “Блиц”, али је изгласано да он не добије помоћ од грађана јер је током поплава објавио неколико текстова у којима се не пружа апсолутна подршка и покорност правичној и демократској Влади Србије на челу с канцеларом Александром Вучићем. На списку је био и “Б92” али је он испао из игре због срамне изјаве Србијанке Турајлић у “Утиску недеље” о томе да је за ширење панике одговоран неприкосновени херој и премијер Владе.

Контролом новца који буде стизао на рачун Владе републике Србије руководиће Марко Благојевић, проверена и угледна независна личност из ЦЕСИД-а, невладине организације за контролу избора и свега осталог.

infor-be92

Премијер и министри су на састанку били неформално обучени у кошуље и џемпере, а у једном моменту је неком позвонио телефон на шта премијер није обратио пажњу, што говори да је атмосфера у Влади опуштена и да нема никакве панике, осим што је данас оборен и сајт НСПМ-а, што је било очекивано јер се и тај портал повремено бавио одговорношћу власти називајући их повремено чак и неспособнима.

(Бе92, 3. 6. 2014)

Оборен и портал E-novine!

pera-be92Београд, 2. 5. 2014. (Извор Бе92) – Након низа рушења блогова, портала, цензуре коментара, успостављања контроле над свим медијима, привођења и хапшења због статуса на Фејсбуку и Твитеру, на ред је дошао и популарни и култни интернет таблоид Е-Новине.

Данас око 14 часова примећене су сметње у раду овог портала, да би се након сат времена испоставило да је комплетан садржај овог виталног таблоида избрисан. Слично се догодило и пре око месец и по дана са фашистичким порталом „Нови стандард”, а не овако либералним, демократским и објективним и ком сви верују.

Главни уредник и аутор скоро свих чланака на овом порталу Петар Луковић звани Пера Будала или Пера Етикета негира да би то могло имати везе са цензуром, а камоли са властима и канцеларом Александром Вучићем.

– Вучић је један диван и поштен човек & сасвим сигурно он не стоји иза овог фашистичко сомнабулно заумно нацистичког напада. Сумњам да се иза овог крије неки фашистички накот са дугогодишњим стажом у четничко-љотићевском покрету, што значи СПЦ – рекао је Будала за наш медиј.

Полиција је обећала да ће предузети све кораке да пронађе починиоца а Будала је додала:

– Не знам зашто би СНС ботови или угледни господин Вучић стајали иза овог геста кад сам им се толико шлихтао и увлачио им се у дупе годину и више дана. Ако јесу они, био бих врло изненађен, али не и изненађен зато што сматрам да су они на правом путу да напокон униште Србију.

(Бе92, 2. 6. 2014)

 Categories: Вести као да су праве

1 reply

Оставите коментар