Месечна доза 5

Изјаве политичара и јавних личности (фебруар 2014)

izjave_baner_200x200

Бриселски споразум је потписан захваљујући Ивици Дачићу, који је тридесет пута био у Бриселу и седам пута у Америци. Зар мислите да се о Србији и грађанима Србије одлучује у Ћуприји и Београду? Одлучује се у Америци и Бриселу.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, „Да можда не“ РТС-а 

Ивица Дачић мирно спава. Он је најбоље решење за Србију, политичар светског реномеа који од непријатеља прави пријатеља код нас и у свету. Због тога га његови политички противници омаложавају и тешко могу да прогутају пилулу истине.

Славица Ђукић-Дејановић, потпредседник СПС-a, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Ви старији знате – све што смо живели после 5. октобра је на вересију. Били смо скинути са списка и васкрсли смо. Сад смо бесмртни.

Ивица Дачић, председник СПС-а, на седници ГО странке, „Блиц“

Када су Емираћани долазили, купили су ајвар који сам им показивао – двадесет тегли је однео човек за Абу Даби. Зашто да се стидимо нашег ајвара? Нама треба да произведемо и извеземо милионе таквих тегли. Смејали су ми се и због показивања чарапа – а сада је Србија трећи извозник чарапа у свету.

Млађан Динкић, председник Уједињених региона Србије, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Питају ме – што си решавао проблем у Ужицу, што си склањао људе из снега, што си примао раднике ФАП-а. Па, радио сам. Хтео сам да радим, уместо да ленствујем као већина политичара. Тражићу од људи из Српске напредне странке да буду вредни, марљивији и раде као Немци.

Александар Вучић, председник СНС и први потпредседник Владе Србије у техничком мандату, према „Утиску недеље“ на ТВ Б92

Не стидим се што сам са села из јужне Србије, што сам рођен на Косову и што сам из сиромашне породице. Не стидим се што сам са својим друговима спавао на душеку, на поду студентског дома „4. април“. Они који су рођени на дивану и у фотељи никада неће знати како Србија живи.

Ивица Дачић, председник СПС и премијер у техничком мандату, према „Утиску недеље“ на ТВ Б92

Јако сам дуго чекала немире у Босни и Херцеговини и у Украјини. Надам се да ће политички лидери који још нису поднели оставке, а одговорни су за ситуацију, почети да слушају глас народа.

Дорис Пак, посланик Европског парламента, “Танјуг”

Србија гори, зато сам се вратио.

Борис Тадић, као председник Нове демократске странке, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Вучићу није лако, тек треба да види да је много лакше доћи на власт него је сачувати. Томиславу Николићу је лако, јер има Вучића и мене.

Ивица Дачић, председник СПС и премијер у оставци, „Блиц“

Приметио сам последњих месеци да људи шапућу када причају о Вучићу.

Драган Бјелогрлић, глумац и режисер, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Глумим да нешто много знам о свему што сам слушао данас, а све што сам видео ми је изгледало као шпанска села. Честитам свим младим људима из Крагујевца и околине који се овим послом баве.

Александар Вучић, председник СНС, у посети регионалном ИТ центру „Комтрејда“ у Крагујевцу, „Шта радите, бре?“ РТС-а

У врху СНС има више плавуша по глави становника него у Шведској: Зорана Михајловић, Јадранка Јоксимовић, Јоргованка Табаковић. Није ни чудо с тога што пола Србије верује да ћемо уз помоћ СНС коначно остварити шведски стандард.

Драгољуб Петровић, новинар, колумна у листу „Данас“

Пита ме овде, у Кикинди, један човек – „Што бих гласао за тебе? Шта добијам“? А ја сам га питао – „Шта си добио кад си гласао за друге“? Одговорио ми је – „Ништа“. Рекох му на крају – „Гласај поново за њих и добићеш дупло ништа“.

Млађан Динкић, председник УРС, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС неће лепити изборне плакате, јер не желимо да ружимо град својим сликама.

Александар Антић, потпредседник СПС, „Шта радите, бре“ РТС-а

Да ли стварно мислите да ће Борис Тадић да освоји 10 одсто гласова, да ће Чеда Јовановић бити неки одлучујући фактор и да ће Млађан Динкић да уђе у парламент? Ово није бајка, браћа Грим су умрла одавно.

Ивица Дачић, председник СПС и премијер у оставци, „Шта радите, бре“ РТС-а

Не разумем, зашто суде другима за злочине које је починио Његош?

Матија Бећковић, песник, о хашким оптужбама да је Његош инспирисао Радована Караџића за етничко чишћење, „Блиц“

Поносан сам што је Хаг постао постпуно надреална институција. На суд би требало извести и Косовку Девојку, јер је пружала логистичку подршку Србима у Боју на Косову, али и Банета Ивановића, бека Челсија чији су погибљени стартови инспирисани Косовом и Његошем. Црна Гора би требало да се што пре огради од Његоша, јер стоји на путу евроатлантских интеграција.

др Неле Карајлић, музичар и аутор забавне ТВ серије „Надреална телевизија“, о „Његошу у Хагу“ „Вечерње новости“

Хоћу да пошаљем поруку МОК-у да се Јагодина кандидује за домаћина следећих Олимпијских игара, јер испуњавамо све услове. Не требају нам нове инвестиције, све смо направили. Овде видим столове за стони-тенис, а овај дом испуњава и услове за кошаркашке и рукометне утакмице. Што је најважније, у домовима културе славимо, правимо свадбе, крштења кад се рађају деца.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, на изборним скуповима у селима Сиоковац и Деоница, „Телеграф“/“Блиц“

Видео сам да је јучерашњем снимку спасавања људи завејаних у колонама, на путу код Фекетића, додата шаљива нота, и веома ми је драго што је тај видео насмејао Србију, мада сматрам да није добро када се, макар и у сврху шале, деца неумесно називају погрдним именима. Такође, рекли су ми да наводно ја имам везе са некаквом цензуром овог видеа, што је потпуна бесмислица.

Александар Вучић, први потпредседник Владе у оставци, о брисању шаљивог видео записа са „Јутјуба“, на свом „Фејсбук“ профилу, „Блиц“

Кад слушам ове надимке које имају разни политичари, ја сам са Гангулом прошао к’о змај.

Александар Шапић, функционер ДС-а и председник општине Нови Београд, према НИН-у

Схватила сам да лепа и образована жена нема шта да тражи у политици. Ружно је што сам дискредитована на основу физичког изгледа. Док сам се бавила естрадом и била у групи „Моделс“, ми јесмо биле голишаве, али никакве лоше ствари нисмо радиле. Политички фронт је много агресивнији и прљавији од естрадног.

Невена Аџемовић, бивши посланик Нове Србије, „Блиц“

(Изјаве.срб)Categories: Месечна доза изјава

Оставите коментар