Стање@Македонски

Стефан го кани Јован на „тајна вечера“: Ќе добијат ли епархии владиците од Православната охридска архиепископија?

Како што дознава Плусинфо од високи црковни извори, МПЦ-ОА планира да му понуди на поглаварот на ПОА, г.г. Јован, да се пензионира, а за возврат да добие Канцеларија за образование во МПЦ-ОА, пише македонски сајт

Борис Малагурски: Со промена на името без проблем ќе станете НАТО колонија

Oд промена на името Македонија корист влечат само оние на кои целта им е да го понижат македонскиот народ и така понижениот народ да го стават под контрола на западните економски и воени групации кои имаат интерес

Ненад Мирчевски: „Дип стејт“ инсталира квислиншка власт за промена на името

До­де­ка Евро­па ја прос­ла­ву­ва го­диш­ни­на­та од по­бе­да­та над фа­шиз­мот, бри­сел­ски­те дип­ло­ма­ти во Ма­ке­до­ни­ја ин­ста­ли­ра­ат то­та­ли­та­рен ре­жим со по­мош на фа­ши­стич­ки ме­то­ди и тех­ни­ки. По­ра­зи­тел­но е да се гле­да ка­ко по по­ве­ќе од се­дум де­це­нии по па­дот на на­ци­стич­ка Гер­ма­ни­ја, на­ци­стич­ки­те… Read More ›

Курир.мк: Тиранската платформа влезе во Собранието!

За да ги отстраниме дилемите околу заедничката Декларација на албанските политички партии, јас сум поринуден да ја прочитам Декларацијата која е потпишана од албанските политички партии. Ова е програма и платформа на албанските политички партии, рече од собраниската говорница пратеникот… Read More ›