Анатолиј Несмијан: Светла будућност у Русији на прагу или Путин укорак са Швабом

Непријатељ је непријатељ, али када је реч о битним питањима, руске власти с њим корачају у истом строју

Извор: Интерфакс

(Страница Анатолија Несмијана, 5. 3. 2023)

Рат је, како кажу, рат, али светла будућност је на видику. Саставили су је наши партнери, који се данас привремено називају „непријатељским земљама“.

Од 1. априла почиње тестирање плаћања грађана дигиталним новцем. За оне који не знају, на рачуну ћете имати потпуно исте рубље, с једном разликом – дигитална рубља може постати ограничена у било ком тренутку. И нећете моћи да купите робу у продавници за износ који прелази границе које су вам додељене за ове сврхе. У сваком тренутку може вам бити забрањено да нешто купите, без обзира колико кошта, или можете бити лишени приступа читавим групама роба или услуга. Без објашњења, може вам бити забрањено да располажете својим новцем. И тачка. Има још занимљивих ствари, али све се уклапа у Швабову „нову нормалност“.

Вест руске агенције Каћуша од 17. јануара 2023: „Рубља као платежно средство у дигиталном концентрационом логору већ у Думи: Набијулина с ,партнеримаʻ оваплоћује глобалистичку антиутопију“

Дакле, непријатељ је непријатељ, али када је реч о битним питањима, руске власти с њим корачају у истом строју.

То не значи да ће светла будућност доћи баш сутра. Дигитални новац има смисла само у преобликованом друштву, подељеном на слојеве, од којих ће сваки имати своја потрошачка права, строго регулисана правилима. Улазак у слој, напуштање и прелазак у други мора се повиновати алгоритмима који ће бити прописани читавим низом обавезних радњи, чије ће испуњење потврдити право да се буде у једној или другој групи потрошача. А њихово неиспуњавање – губитак права и прелазак у нижу касту.

Ернст Волф: Путин и обавезна вакцинација – повијање пред силом јачом од себе?

Томе, заправо, и служи дигитализација грађана, увођење дигиталног пасоша, који обухвата готово све податке како о самом грађанину, тако и о његовим поступцима. За време „пандемије“ овај пројекат у Русији није било могуће спровести – прекинуо га је тихи бојкот становништва, које упорно није хтело да се вакцинише непознатим супстанцама. Али то не скида задатак с дневног реда, па се промоција пројекта наставља.

Истовремено, важно је бити свестан да је и дигитализација људи, и разни алгоритми, и дигитални новац, и све што је у вези с овим пројектом само алат. Дакле, по себи ни добро ни лоше. Може бити делотворно, али не мора.

Етичке категорије („добро-лоше“) постављају они у чијим су рукама алати. А када су у рукама учесника Форума у Давосу или у рукама мафијаша, погрешно називаних властима, очигледно је да ови алати људима неће донети ништа добро.

Вест руске агенције Интерфакс од 15. фебруара 2023: „Путин подржао увођење дигиталних личних исправа на паметне телефоне“

Уводи се и дигитални пасош за породице мобилисаних. Путин је већ подржао иновацију.

Кретање друштва у смеру поделе на различите групе и касте се наставља. Сви су једнаки, али морају постојати они који ће у сваком случају бити једнакији.

С руског посрбило: Стање ствари

Прочитајте још



Categories: Посрбљено

Tags: , , , , , ,

19 replies

  1. Само да подсетимо да прослава Дана победе над фашизмом није одржана у Москви 2020. године због опасног вуханског вируса док у Минску јесте.

    39
    5
  2. Putin je njihov covek, Putin nije nas! To valjda svako vidi i svako zna, Putin je strani element ubacen da razbije majku Rusiju iznutra.

    27
    23
  3. Na forumu pod nazivom “Putovanje sa vestackom inteligencijom” – AIJ 2022 http://en.kremlin.ru/events/president/news/69927 Putin je odrzao govor u kojem je hvalio “prednosti” tzv. vestacke inteligencije (AI) kao i svog kolegu Germana Grefa – prvog imena “ruske” Sber banke.
    U Putinovom govoru (dostupnom na web stranici Kremlja) posebno su bile zvucne ove reci:

    “Zadatak nove etape na horizontu tekuće decenije je da obezbedi masovno uvođenje veštačke inteligencije (AI). Trebalo bi da obuhvati sve sektore privrede, socijalnu sferu i sistem javne uprave. Gospodin Gref i ja smo razgovarali o tome dok je on još radio u Vladi, i to je bio kućni projekat gospodina Grefa…”

    Dalje je usledila poznata prica o promociji agende globalizma-transhumanizma pod maskom „borbe” za tehnicki suverenitet:

    “Verovatno ću reći stvari koje su svima očigledne: značaj prodora u oblasti veštačke inteligencije je kolosalan, rivalstvo između država je žestoko. Rezultati koje postignemo odrediće mesto Rusije u svetu, naš suverenitet, bezbednost i održivost naše zemlje, našu sposobnost da rešavamo probleme ekonomskog, industrijskog, društvenog razvoja na kvalitativno novom nivou, stvaramo široke uslove za samoostvarenje građana…”

    Izmedju ostalog Putin je jos rekao:

    “Takođe bih želeo da se zahvalim ne samo našim kreatorima i programerima, već i drugim našim kolegama koji promovišu tehnološku agendu i određuju putanju ovog veoma važnog vektora za budućnost Rusije. Mislim na Sber, korporaciju koja je preuzela glavnu odgovornost za koordinaciju napora za razvoj veštačke inteligencije; Takođe, moram da pomenem i moje kolege u Vladi – ministarstva digitalnog i ekonomskog razvoja.
    Želim da napomenem da je Rusija, po mišljenju međunarodnih stručnjaka, jedan od svetskih lidera u digitalizaciji državnih usluga, među prvih deset…
    Takođe bih želeo da ponovim ono što je gospodin Gref rekao u vezi sa Moskvom. Primetno je da je Moskva – danas ću ponovo govoriti o njenom iskustvu – napravila ogroman korak napred u digitalnoj transformaciji mnogih sektora urbane ekonomije.
    Istovremeno, Moskovska oblast se sprema da pokrene značajan projekat. Ideja je da se revidira sistem upravljanja kroz uvođenje AI tehnologija “od kraja do kraja”…
    Npr. sistemi napajani veštačkom inteligencijom mogu da prate vozače i njihovo stanje, uključujući vozače javnog prevoza, neprekidno, bukvalno svake sekunde. Ni jedan medicinski radnik ne može da se nosi sa ovim zadatkom…
    U Moskvi je, na primer, upotreba AI tehnologije za donošenje medicinskih odluka uključena u kliničke preporuke i programe obaveznog zdravstvenog osiguranja, što je rezultiralo većim kvalitetom čitavog niza medicinskih usluga, preciznijom dijagnostikom i testiranjem… zamolio bih Ministarstvo zdravlja da se posebno fokusira na digitalizaciju i korišćenje savremene tehnologije…

    Tehnologija digitalnih valuta i blokčejna može se koristiti za stvaranje novog sistema međunarodnih obračuna koji će biti mnogo praktičniji, apsolutno bezbedniji za svoje korisnike i, što je najvažnije, neće zavisiti od banaka ili mešanja trećih zemalja…”

    Prema Putinu sve centralne banke sveta koje funkcionisu nezavisno od drzavnih organa vlasti, istovremeno uvode “nacionalne” digitalne valute zarad nezavisnosti???
    Ili je istina da u pozadini “specijalne vojne operacije” Putin najavljuje postepeno istiskivanje gotovine i digitalnu rublju povezivanu sa digitalnim novcanikom AI robova? Upravo takav „novac“ u Svabovim snovima trebalo bi da se vrti u svijetu buducnosti.

    O opasnosti uvodjenja digitalnih valuta centralne banke (CBDC) po elementarne slobode ljudi i mogucnosti zloupotrebe CBDC u kratkom videu na:
    https://www.google.com/search?q=digitalna+valuta+cbdc+johnny%27s+cash&client=ms-android-hyst&biw=361&bih=626&tbm=vid&ei=YwMLZO-BGrfd7_UPiL-1gAs&oq=digitalna+valuta+cbdc+johnny%27s+cash&gs_lcp=ChBtb2JpbGUtZ3dzLXZpZGVvEAMyBwghEKABEAo6BQgAEKIEOgUIIRCgAToECCEQFVD6DljZzgFg8NsBaARwAHgAgAHpBIgBpzySAQkyLTUuMS42LjaYAQCgAQGqARBtb2JpbGUtZ3dzLXZpZGVvwAEB&sclient=mobile-gws-video#fpstate=ive&vld=cid:0640bdbd,vid:vUhGKgqmm00

    23
    10
  4. “U pozadini rata u Ukrajini – Moskva je već pretvorena u elektronski logor 15.2.2023.
    Moskva – grad elektronskog đavola – Sobjanina i kompanije ili ko se udostojio da ga Putin pohvali

    Predsednik Rusije se prošle nedelje sastao sa gradonačelnikom Moskve kako bi pohvalio Sobjanina za „aktivan razvoj grada“. Vladimir Putin se nada da će „gradonačelnik prestonice i njegov tim to nastaviti“.

    Ako pokušamo da odgonetnemo šta je tačno predsednik na ovaj način hvalio, a šta mu je Sobjamin predstavljao kao jedinstvena otkrića, videćemo da je reč o višestrukoj transformaciji prestonice u transhumanistički elektronski koncentracioni logor.

    Štaviše, u takvom koncentracionom logoru, nema mesta ni za šta nacionalno i suvereno, jer se gradi striktno po svetskim obrascima i priručnicima.
    Sobjanin je spremno najavio svoju nameru da nastavi ovaj posao. Posebno je bio aktivan u pohvalama predsednikovom biometrijskom sistemu nadzora, koji u Moskvi već funkcioniše punim plućima. Prema njegovim rečima, „zahvaljujući njoj” u metrou i gradu privedeno je 7.713 osoba koje su bile na saveznoj poternici. Ovome bismo dodali da se sistem koristi i za hvatanje dužnika od strane sudskih izvršitelja, kao i za hvatanje onih kojima se ne žuri na mobilizaciju, prema primljenim pozivima. Kamere će ubuduće raditi i na otkrivanju „nepoželjnih“ emocija i postupaka apsolutno svih građana – AI će dobiti ovlašćenje da spreči i zaustavi potencijalne prekršaje. Odnosno, apsolutno svi će biti pod sumnjom. Biće kazne za nelojalnost…

    Naravno, biometrijski nadzor je samo deo velikog projekta društvenog inženjeringa pod nazivom „Pametni grad“ 2030. U stvari, i sama osoba i njeno ponašanje – sve se mora promeniti prema planovima tima za digitalizaciju.”

    http://borbazaveru.info/content/view/17132/1/

    22
    11
  5. @Maki
    Путин је апсолутно у праву:
    Да ли треба дозволити глобалистима-сатанистима да СВОЈУ напредну вештачку интелигенцију испробају на НАМА, православним Словенима; И другим, наивним?

    19
    9
  6. Digital prison

    Digital fog
    Falls down
    Covers my thoughts
    Freezes my heart

    Digital prison
    All around
    Mankind
    In a digital prison

    I am digging a hole
    Deep in the ground
    I am digging a tunnel
    To escape

    Momcilo

    19
  7. @crypto J: “Putin je njihov covek, Putin nije nas!”

    А чији си ти?

    14
    13
  8. @algoritam, Prvo da razmotrimo ko su ti globalisti-satanisti koji imaju moc usmeravati “stado” prema globalnom elektronskom logoru ili da pokusamo odgovoriti na pitanje ko zaista vlada (celim) svetom ili ko su (zakulisni) “gospodari svetske igre” ciju agendu, prema mom misljenju, podjednako i bezpogovorno sprovode “vlade” zemalja i “istoka” i “zapada”? Moje stav je da su to “gospodari novca” ili cionisticki centralni bankari, a kao argument naveo bih sjajnu analizu Ivana Pajovica:

    “Uobičajeno je mišljenje da u strukturi državne vlasti postoje 3 stuba: zakonodavna, izvršna i sudska vlast. Međutim, previđa se da su centralne banke država doktrinarno izdvojene, ustavom definisane kao nezavisne od ova 3 stuba vlasti i na specifičan način postale četvrti – stub finansijske vlasti. Koliko god čudno zvučalo, centralnim bankama prividno suverenih država javnost tačno i ne zna ko zaista upravlja. Slično je i sa strukturom vlasništva i upravljanja u komercijalnim bankama, od kojih neke imaju prividno nacionalni predznak, ali neki drugi pokazatelji govore sasvim drukčije. Struktura političke i poslovno-finansijske scene u Rusiji, široj populaciji uglavnom je nepoznata. Kod mnogih je često prisutan osjećaj nekritičke rusofilije, bogato začinjen kultom ličnosti usmerenim ka “predsedniku” Putinu, koga neki čak nazivaju i „carem”. Nemoći i nevolje koje pritiskaju danasnji svet u očima takvih posmatrača imaju rešenje u „spasu iz Rusije”. Opčinjenost ruskom nuklearnom moći preslikava se kod lošeg poznavaoca opšte situacije na celokupno društvo i smatra se da bogatstvo ruske teritorije, velika količina prirodnih resursa podrazumeva i moć same države. Da li je sve baš tako? Postavivši pitanje „Šta je to Sberbank” i kome pripada, uobičajeno je dobiti odgovor: to je državna i najveća komercijalna banka Rusije. Međutim, velika greška leži u ubeđenju ljudi da je u pitanju državna banka, pre svega zato što informacije crpe isključivo iz medija koji ih dovode u zabludu skrivajući istinu sa određenim ciljem. Gotovo da nema medija u Rusiji koji ne predstavlja Sberbank kao državnu. Takve tvrdnje javljaju se čak i na sajtu predsednika Rusije. Dakle i sama vlast svesno dovodi narod u zabludu. Na sajtu Sberbanke postoji deo menija pod nazivom: Akcionari i investitori, sa podmenijem: Struktura akcionarskog kapitala. Prema datoj strukturi Bank Rosiji (Centralna banka) raspolaže sa 50,0% +1 akcijom; pravna lica-nerezidenti (strane kompanije ili samo jedna) 45,64%; pravna lica-rezidenti (domaće firme) 1,52% i fizička lica-investitori 2,84%. Pošto su poslednje dve stavke praktično beznačajne, primetiti da prve dve čine 95,64% vlasništva, s tim da se ne treba zavaravati kako je Bank Rosiji pod državnom upravom – Ustav Rusije, član 75, stav 2: „Zaštita i obezbeđenje kursa rublje osnovna je uloga Centralne banke Ruske Federacije, što ona ostvaruje NEZAVISNO od drugih organa državne vlasti”. U Zakonu o centralnoj banci, član 1 piše takođe da funkcije i punomoći banka ostvaruje NEZAVISNO od državnih organa federalne vlasti. U članu 2 piše: „Bank Rosiji ima punomoć nad raspolaganjem, korišćenjem i raspodelom vlasništva Banka Rosiji, uključujući i zlatne rezerve. Korišćenje i opterećivanje obavezama rečene imovine nije dopušteno bez saglasnosti Bank Rosiji… Država ne odgovara za obaveze Bank Rosiji, a Bank Rosiji za obaveze države…” Šta je u pitanju? Bank Rosiji zapravo je PRIVATNA BANKA, koja se ne nalazi pod kontrolom države, već ispunjava direktive MMF-a. Kad u javnost izlaze informacije tipa: „Rusija je ušla među 5 zemalja sa najvećim ZLATNIM REZERVAMA”, treba imati u vidu da to ZLATO NE PRIPADA RUSKOJ DRZAVI, niti se ona time može koristiti – kao što veli pomenuti član 2 Zakona o CB. Da je CB nezavisna i ne odgovara organima državne vlasti, izjavu je dao i Putin „da ona u skladu sa zakonom i opštom svetskom praksom, kao nezavisna struktura, nije pod kontrolom države i deluje isključivo samostalno”. Još od 2000 g. kruže bajke kako Putin želi nacionalizaciju CB, ali njegove izjave i dela govore suprotno.”
    https://www.pravda.rs/2020/12/21/sokantna-analiza-cetvrti-stub-rusije-nije-u-njenoj-vlasti-ko-upravlja-ruskim-bankama/

    Cisto sumnjam da je Putin zaista pravoslavac jer Neko rece: “po rodovima njihovim poznat cete ih”. *** ****

    18
    16
  9. @Маки

    Ко је тај неко који је рекао “по родовима нјиховим познат цете их”, где и када?

    У том тексту који сте ископирали од Ивана Пајовића аутор не наводи доказе за своје тврдње. Структура власништва Сбербанке показује да је већински власник држава преко Банке Русије, а Пајовић тврди да није. Некако је по његовој математици више од 50% мање од половине. У марту 2021 око 44% власништва је формално у рукама не-резидентних институција, али те институције сада нити могу да извуку капитал из Русије нити могу да управљају банком.

    Аутор онда тврди да је Банка Русије приватна банка, али за то не наводи никакве доказе. То што каже “држава не одговара за обавезе Банк Росији а Банк Росији за обавезе државе” се односи на финансијске обавезе а не на власништво. Упрошћено, то значи да држава не може тек тако да узме новац из Банк Росији када јој треба да нешто плати, а да БР не може тек тако да узме новац од државе ако треба да закрпи неке губитке због нпр. лошег пословања. То је све. Ако смо браћа, нису нам кесе сестре.

    Тврдња да руске златне резерве не припадају руској држави је толико бесмислена да нећу ни коментарисати. У чијем су трезору, томе и припадају. Покушајте да их узмете одатле па ћете видети.

    Једино што могу да закључим је да Пајовић или не разуме то о чему пише, или разуме али намерно пише сензационалистички с неким циљем: већа читаност текстова (кликбејт што би се рекло на енглеском), или уношење забуне и дефетизма. А Ви се примате.

    11
    7
  10. @Maki:

    Путин је у наведеном обраћању говорио о развоју вештачке интелигенције, а не о имплементацији агенде глобализма и трансхуманизма. Вештачка интелигенција (AI), испред које из неког разлога стављате префикз “тзв.”, је једна ствар, трансхуманизам и глобализам су нешто сасвим друго. Немојте мешати бабе и жабе.

    Проблем AI није у њеном постојању већ у могућностима злоупотребе, то јест проблем није техничке већ етичке природе. Како ће се AI системи користити умногоме зависи од оних који их контролишу. У ономе што је Путин изнео нема ничег спорног. AI сама по себи не уједа, осим у рукама глобалистичких тзв. “елита”. Но у њиховим рукама и овце уједају, што се могло видети у претходне 2-3 године.

    У вези дигиталних валута, крипто-валуте по дизајну не могу бити централизоване, то јест злоупотребљене. Путинов осврт на валуте које неће бити “контролисане од централних банака” може имати смисла само у том контексту.

    У другом коментару сте пренели наслов по коме се Москва претворила “у град електронског ђавола”, да би испод прокоментарисали да је Путин похвалио градоначелника Москве за нешто, а за шта не знамо, да би након тога екстраполацијом ни из чега закључили да се руска престоница “претворила у електронски трансхуманистички концентрациони логор”, а како сте до тога дошли, нисте благоизволели да нам објасните.

    Отпор технологији, ма каква она била, није друго до нео-лудизам и она сељачка суревњивост према свему што долази са друге стране брда, то јест страх и фанатизам који се рађају из незнања. Страх и фанатизам саобразни прогонима вештица од стране припростих кметова у средњем, као и потказивању домаћих издајника Удби у нама нешто ближем веку. Ствари постају благо ироничне када се тај отпор изражава преко електронских система комуникација.

    10
    14
  11. Буди слободан и храбар, говори Господ Исусу сину Навиновом.

    На неколико сам мјеста ово рекао ал не мрзи ме да поновим:
    Русија је само антитеза у трансхуманистичкој/постхуманистичкој синтези коју гради кнез овога свијета.
    Та сјетите се само реформи које је спорводио Петар I, те тога чиме су оне све биле пропраћене и на крају, самих последица која су оне имале на руско друштво, државу и историју. Друштвени раскол на вестоиде и слафенофиле је један вид те подјеле. Затим раскол који се десио у самој цркви између “државне цркве” и старовјераца. Завади па владај… Како су само Бољшевици успјели да свргну цара и владу? Захваљујући раскораку измећу слојева друштва који је био потенциран новоом парадигмом/светоназором која се тада наметала као тренд/популарна — Марксизам/Социјализам/Комунизам. Али то је та дијалектика коју нечестиви нуди свакоме у судбоносном часу: или се усагласи са правилима игре које ја постављам или сноси последице и страдај (управо се ту очигледује величина и подвиг Христов — слава Теби Господе, Узданицо и Надо наша!).

    У оно вријеме, када је Гутенбергова штампарија постала последње слово технологије и требала да буде уведена у Русију, црквени клир је одбијао да користи механизовани процес за црквену литературу — са образложењем да је дехуманизација у овом процесу и десакрализација, не само/самог процеса, него и литературе која би била створена на овај начин!!! То је то, то је циљ, десакрализација простора (како географског тако и менталног), а после тога је све лако!

    Недавно прочитах, да је Достојевски са својим ставом против запада тј. римокатоличке цркве и њезине доктрине, које је он есенцијално приказао у свом Великом инквизитору, управо иступао против тога. Он је духу запада/римокатолицизма спочитавао дехуманизацију самог човјека, ради неких “виших” циљева; сакаћење и деформацију духа у корист манифестације саме моћи (сјетите се само Ничеа) — закон броја тј. механике је неоспоран у појавном свијету, исто важи и за закон метафизике у онтолошком (поред Достојевског то су примјетили и Његош и Жарко Видовић).

    Светоназор и систем вриједности су све!

    Више не постоје државе нити структуре на овом свијету — сем Цркве Христове, која је једини простор у коме је човјеколикост а са тиме и боголикост загарнтована — које би заступале интерес човјека, а то је његова слобода и достојанство. Свима њима што мисле да ће имати било какве користи у своме науму, владика Петар је још ономад поручио:
    Питагоре, и ти Епикуре,
    Зли тирјани душе бесамртне!
    Мрачан ли вас облак покријева
    И све ваше последоватеље…

    21
    3
  12. @крвав

    Амин!

  13. @Nous ex, Dakle, vi smatrate da je tzv. vestacka inteligencija (AI) jedna stvar, a agenda globalizma i transhumanizma sasvim druga stvar. A ruski ekonomista Valentin Katasonov u svojoj analizi ukazuje na WEF i Klausa Svaba-kojeg zovu i ocem tzv. IV industrijske revolucije, Svaba koji u knjizi ‘Kovid19: Veliko resetovanje” pise:

    “…biće završena robotizacija u svim sferama ekonomije i javnog života. Do 2035. godine može biti automatizovano do 86% radnih mesta u restoranima, 75% radnih mesta u trgovinnama i 59% u industriji zabave”. “Do 75% restorana može biti ugašeno zbog zaključavanja i uvedenih mera socijalog udaljavanja-distance”. “Ni jedna grana industrije, ni jedno preduzeće neće ostati nepogođeno ovim merama”.
    „Da bi smo zaustavili pandemiju neophodno je stvoriti svetsku mrežu digitalne kontrole“.
    „Novi model očuvanja zdravlja će predviđati redovno testiranje, obaveznu vakcinaciju, izdavanje zdravstvenog pasoša, uvođenje ograničenja i kažnjavanja za lica koja izbegavaju pridržavanje pravila medicinske discipline“
    „U duhu transhumanizma čovek će biti „usavršen“. https://xn--80aaaahbp6awwhfaeihkk0i.xn--c1avg.xn--90a3ac/index.php/apokalipsa/2413-veliki-reset-globalisticki-planovi-preoblikovanje-covecanstva

    S ovim istim Klausom Svabom Putin se sastao 27.11.2019. god. (pre pocetka pLandemije) u Sankt Petrburgu i, izmedju ostalog, rekao mu: “Stoga sledimo vaš primer. Nadam se da vas nećemo izneveriti.”
    http://kremlin.ru/events/president/news/62145

    https://www.facebook.com/Republikanska/videos/klaus-%C5%A1vab-i-putin-na-sastanku-u-moskvi-2019gkabala-novog-svetskog-poretka-russi/3151401925075188/

    Putin se u obracanju na virtuelnom Davosu pohvalio da Klausa Svaba poznaje jos od 1992., a sam Svab je javno rekao da je, pored Macrona, Merkel, Trudoa i Putin jedan od globalnih “lidera” svetskog ekonomskog foruma WEF: https://www.google.com/search?q=klaus+svab+o+putin+mladi+lider&client=ms-android-hyst&biw=361&bih=626&tbm=vid&ei=xnUMZL33NoPm7_UPkYaImAo&oq=klaus+svab+o+putin+mladi+lider&gs_lcp=ChBtb2JpbGUtZ3dzLXZpZGVvEAM6AggpUPwMWP1CYOtEaARwAHgAgAG1BYgBnSySAQwwLjEuMTAuNC4yLjGYAQCgAQGqARBtb2JpbGUtZ3dzLXZpZGVvwAEB&sclient=mobile-gws-video#fpstate=ive&vld=cid:63ab6552,vid:PbVD4tB4cVQ

    U Rusiji je otvoren i centar za IV industrijsku revoluciju https://www.weforum.org/press/2021/10/russia-joins-centre-for-the-fourth-industrial-revolution-network/

    Ako navedeno nije dovoljan dokaz da zvanicne ruske vlasti slede globalisticku agendu onda sta dalje reci… Sami procenite da li ce se tehnologija zloupotrebiti.

    Pisete: “У вези дигиталних валута, крипто-валуте по дизајну не могу бити централизоване, то јест злоупотребљене.” – Kripto valute ne generise centralna banka i ne treba ih poistovecivati sa digitalnom valutom centralne banke (CBDC) kao mogucim efikasnim sredstvom globalne kontrole.

    17
    4
  14. @Марк Еугеникос, Gospod Isus Hristos je rekao: “Po rodovima njihovim poznat cete ih” (Matej 7:16), a narodna je “ako laze koza ne laze rog”.

    Ne pise samo Pajovic da Banka “Rusije” nije drzavna banka, nego i ugledni ruski ekonomista Valentin Katasonov:

    “U Rusiji, kao i u drugim zemljama, jedina vlast je centralna banka”

    “Centralnom bankom se upravlja spolja.”

    I jos pise:

    “No, sve se oslanja na fundamentalno pitanje — pitanje vlasti. A vlasti u zemlji nema. Postoji kolonijalna administracija. U Rusiji, kao i u drugim zemljama, jedina vlast je centralna banka”.

    https://borbazaistinu.rs/valentin-katasonov-u-rusiji-kao-i-u-drugim-zemljama-jedina-vlast-je-centralna-banka/

    Ja se slazem sa misljenjem profesora Katasonova da u Rusiji postoji kolonijalna administracija, sto ce reci da Putin samo prividno vlada Rusijom…

    Ako vi sebe smatrate vecim strucnjakom od Pajovica i Katasonova ja odustajem od dalje diskusije.

    14
    5
  15. @Maki
    Sta se uzbudjujes ortak? Sve je tako kao sto si napisao. Ovoj dvojici ne vredi da pricas. To su oni likovi sto su nas za vreme plandemije nagovarali da nosimo maske, budemo odgovorni i da ne verujemo u teorije zavere! Da primimo vakcine, sve po redu, da verujemo struci i ne lupetamo gluposti koje nisu utemeljene u nauci.Mani se toga da takvima nesto dokazujes. Dzaba im obrazovanje i silne procitane knjige. Sve im dzaba, oni su pokazali za vreme plandemije koliko vrede.

    17
    5
  16. @Maki:
    „…vi smatrate da je tzv. vestacka inteligencija (AI) jedna stvar, a agenda globalizma i transhumanizma sasvim druga stvar. A ruski ekonomista Valentin Katasonov u svojoj analizi ukazuje na WEF i Klausa Svaba-kojeg zovu i ocem tzv. IV industrijske revolucije…“

    Опет бабе и жабе.
    1. Вештачка интелигенција није тзв.
    2. У питању је технологија а не агенда.
    3. Постоји више врста вештачке интелигенције.
    4. Имате је вероватно и у телефону са кога пишете.
    5. Како ће се користити зависи од оних који то контролишу.
    6. Шта су писали и рекли Валентин Катасонов и Клаус Шваб не утиче на горе наведено. Нити бих се позивао на Катасонова као на неког крајњег ауторитета и некакву струку коју треба слепо следити.
    7. То што сте цитирали нема никакве везе са горе написаним.

    „sam Svab je javno rekao da je, pored Macrona, Merkel, Trudoa i Putin jedan od globalnih “lidera” svetskog ekonomskog foruma WEF“

    Нетачно. Па на линку који сте окачили стоји супротно – Шваб је изјавио да је Путин то био. Шта је пошло по злу, зашто сада није?

    „Ako navedeno nije dovoljan dokaz da zvanicne ruske vlasti slede globalisticku agendu onda sta dalje reci“

    Не, за озбиљну особу једна Швабова изјава и отварање локалног центра за агенду 2030 то јест „четврту индустријску револуцију“ у Москви, ПРЕ почетка СВО, не може бити довољан доказ. Осим тога постоји фактор време.

    И какве све то има везе са вештачком интелигенцијом?

    На страну што ја нигде нисам тврдио ни да Путин јесте ни да није повезан са глобалистичким структурама. Можда јесте, можда није, можда је био, а можда њихове структуре и нису тако монолитне. Мож бит да бидне а и не мора бит да бидне. Међутим то што Ви овде презентујете као „доказе“ је недовољно, неповезано и некохерентно.

    6
    7
  17. При објављивању чланка често је неопходно навести доступне податке о аутору. О овом аутору на интернету постоји доста података на руском, енглеском и др. језицима.
    Дотични је украјински новинар, рођен близу Кијева 1965.г.. Углавном пише текстове пропагандног карактера, чак пронацистичке, против руководства РФ, елите итд..

    Прочитао сам овај помало “чудан”, ненаучан, али итекако пажљиво противруски усмерен чланак. На удару овог “украјинског” аутора нашла се скоро цела руска државна елита на челу са В.В. Путином!? Човек довољно неупућен у тематику с којом се аутор бави, ако не мисли својом главом може итекако насести на квазианалитичне ставове о много чему изнетом. Ту пре свега мислим на причу о руским златним резервама, власницима “руских” највећих банака, вештачкој интелигенцији на руски начин итд..
    Прочитати, ако се има времена и заборавити све заборављиво! И овај текст спада у оне типичне пропагандне, против руске – тако сам га ја схватио, нешто вештије упакован у маскирне ткзв псеудонаучне обланде.
    На порталу србин.инфо објављен је исти чланак те занимљиви коментари неколико читалаца. Занимљиви су ми коментари од читалаца: Дана Тан и Nenad.
    (******)
    Овде је линк од наведеног чланка са коментарима читалаца:

    https://srbin.info/svet/anatolij-nesmijan-svetla-buducnost-u-rusiji-na-pragu-ili-putin-ukorak-sa-svabom/

    Мисим да није на одмет прочитати мишљења других читалаца на исти текст објављен на другом сајту.

    3
    1
  18. @Маки

    “Po rodovima njihovim poznat cete ih” (Matej 7:16).

    Наравно да знам на шта сте мислили, али признајем да сам се мало пребацио у верзијама превода. Превод Вука Караџића заиста гласи “по родовима њиховим познаћете их”, а превод Св. Арихијерејског Синода (мој примерак је штампан 1997.) гласи “по плодовима њиховим познаћете их”. Мени су “плодови” смисленији него “родови” у духу савременог српског, јер се реч родови једноставно више не користи за плодове земаљске, и у данашње време више подсећа на некакву џендеризацију. Но не спорим да је и верзија “родови” званична, требало је да проверим а не да пишем по сећању.

    Коју Ви то верзију Св. Писма кориситите у којој пише “по родовима њиховим познат ћете их”? Хрватску или неку протестантску? Не смета ми ако сте римокатолик или протестант, чисто да знам.

    Да се вратимо на тему, т.ј. банке. Кажете: “Ne pise samo Pajovic da Banka “Rusije” nije drzavna banka, nego i ugledni ruski ekonomista Valentin Katasonov. … Ja se slazem sa misljenjem profesora Katasonova da u Rusiji postoji kolonijalna administracija, sto ce reci da Putin samo prividno vlada Rusijom…”

    Поновићу: у текстовима које сте навели ни Пајовић ни Катасонов не наводе доказе за такве тврдње. По Пајовићу, ако руска држава, преко БР, има 50% + 1 акцију Сбербанке, а више од 52% акционарских гласова (нисам улазио у правила, тако пише), то је мањинско власништво. То што је то супротно здравом разуму и елементарној логици, нема везе. Но молим, ако Ви хоћете да се слажете са мишљењемПајовића и проф. Катасонова, Ваша ствар.

    Да у Русији влада колонијална администрација, да ли би Русија овако млела украјинске снаге? Да ли би тражили да се за њихове производе плаћа у рубљама, то ако хоће да Вам продају? Да не набрајам још примера, мислим да би свима требало да буде јасно шта се дешава.

    Хајде да се осврнем опет на закон о централној банци који сте поменули. Рекли сте: “U članu 2 piše: „Bank Rosiji ima punomoć nad raspolaganjem, korišćenjem i raspodelom vlasništva Banka Rosiji, uključujući i zlatne rezerve. Korišćenje i opterećivanje obavezama rečene imovine nije dopušteno bez saglasnosti Bank Rosiji… Država ne odgovara za obaveze Bank Rosiji, a Bank Rosiji za obaveze države…” Šta je u pitanju?”

    Покушаћу да Вам објасним шта је у питању. Замислите да имате успешан ланац пекара у Србији. Хоћете да водите супругу на шопинг у Милано. Да ли то може да се уведе у књиге као трошак пекаре? Не може. То што сте Ви власник пекаре нема везе; шопинг у Милану једноставно није нешто што је у домену пословања пекаре. Можете од плате коју себи плаћате, и на коју сте платили порез, да водите супругу у шопинг. Можете да платите себи дивиденду од профита пекаре, платите порез, па да водите супругу у шопинг. Али о трошку пекаре не може. Е то је то.

    Не сматрам себе већим стручњаком за економију од Пајовића и Катасонова, али ако видим патку, која кваче као патка, и хода као патка, и има перје као патка, а доктор биологије ме убеђује да је то коза, коме да верујем?

    2
    8
  19. @Маки

    “…vi smatrate da je tzv. vestacka inteligencija (AI) jedna stvar, a agenda globalizma i transhumanizma sasvim druga stvar.”

    Да, зато што Ви мешате филозофске категорије. Најпростије, мешате алат (АИ) и употребу тог алата. Рецимо имате чекић. Тог чекића савршено не занима да ли ћете га кориситити да направите рам крова куће, или да разбијете прозор, или неком главу.

    5
    6

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading