Александар Вучић: Одговорићу свим манипулаторима који би за мрву власти згазили државу

Србија нема цену, то је нешто што никада нису разумели. Победићемо их. Победиће Србија, написао Вучић

Александар Вучић (Извор: Снимак екрана/Инстаграм)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће после „тешке и успешне борбе“ на преговорима са косовским премијером Аљбином Куртијем у Бриселу, вечерас одговорити „свим политичким и медијским манипулаторима који би за мрву власти згазили сопствену државу“.

„Србија нема цену, то је нешто што никада нису разумели. Победићемо их. Победиће Србија“, написао је Вучић уз видео поруку на свом профилу на Инстаграму и захвалио грађанима Србије „на бризи и подршци у тешком дану“.

Он је у објави рекао да анализира све што се догодило у Бриселу и позвао грађане да вечерас прате његово обраћање, јер ће говорити, како је рекао о „свим манипулацијама, лажима и неистинама које шире не само тастатура ратници, тајкунски медији, већ и РТС, Танјуг и многи други“.

„Анализирам шта се све догодило. Борили смо се колико је било могуће у тешким условима и изборили и за будућност Србије у миру, за наставак инвестиција у нашу земљу. А чувамо своју заклетву и Устав Србије и Косово и Метохију у саставу Србије“, рекао је Вучић.

У Бриселу су јуче најпре одржани одвојени разговори Вучића и Куртија са европским комесаром за спољну политику Жозепом Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком, а затим и заједнички састанак, поводом Предлога ЕУ о нормализацији односа Косова и Србије.

Како је наведено у тексту европског предлога споразума о нормализацији односа Београда и Приштине, Србија и Косово ће међусобно развијати нормалне, добросуседске односе на основу једнаких права, а Србија се неће противити чланству Косова у било којој међународној организацији.

У тексту споразума који је објавила Европска служба за спољне послове (ЕЕАС) после нове рунде дијалога Београда и Приштине у Бриселу, наведено је да ће две стране разменити сталне мисије које ће бити успостављене у седишту одговарајуће владе.

Текст европског предлога споразума за нормализацију односа Београда и Приштине

Обе стране ће међусобно признати документа и националне симболе, укључујући пасоше, дипломе, регистарске таблице и царинске печате, пише у тексту споразума.

Стране се споразумом обавезују и да ће формализовати статус Српске православне цркве на Косову и пружити снажан ниво заштите местима српског верског и културног наслеђа, у складу са постојећим европским моделима.

Вучић је после састанка у Бриселу рекао да чека да види имплементациони план који се тиче претходно постигнутих обавеза Београда и Приштине, а да је Заједница српских општина (ЗСО) на првом месту.

Казао је да је косовски премијер Аљбин Курти на тај састанак „дошао са идејом да се нешто потписује“, али да о томе није било разговора и да тако нешто није прихваћено.

„Ја чекам да видим пре свега имплементациони план који се тиче претходно постигнутих обавеза“, рекао је он.

Жозеп Борељ: Вучић и Курти се договорили да нису потребни нови разговори у вези са предлогом ЕУ

 

Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ изјавио је после нове рунде дијалога Београда и Приштине, да су се лидери две стране договорили да нису потребни даљи разговори о предлогу ЕУ за нормализацију односа, али да су потребни додатни преговори о модалитетима имплементације.

Опрема: Стање ствари

(Бета, 28. 2. 2023)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

3 replies

  1. Пореклом бескореновић
    Илити верузавечеровић
    Злоимен, злоуман, злоиман
    Ду*е за образ, мрак за дан
    Аспидин корак, осмех хијене

    Искрен са уштапа па до мене
    Злокућан, злодом, Гомора, Содом
    Далеко му лепа кућа, гроб му
    Ад му, шкргут, суза љућа, дроб му
    !

    25
  2. Ако овај човек није луд, онда смо ми сви до једнога луди. **** **** **** **** **** **** **** **** Штавише, та болест је заразна и прешла је на многе у његовој блиској околини.

    17
  3. „Држава, то сам ја.”
    -Александар Вучић

    15
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading