Наташа Кандић: Харченко упозио Вучића да ће Русија гласати за чланство Косова у УН ако јој Србија уведе санкције

Поруке руског амбасадора у Београду више су упозорење Вучићу да ће Русија у СБ гласати за чланство Косова у УН ако Србија уведе санкције а не да ће став Русије зависити од одлуке Вучића, написала Кандић

Наташа Кандић (Фото: Медија центар)

Наташа Кандић, оснивачица Фонда за хуманитарно право сматра да је руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко упозорио председника Србије, Александра Вучића.

Она је реаговала на недавни интервју Харченка на свом Твитеру.

„Јучерашње поруке руског амбасадора у Београду више су упозорење Вучићу да ће Русија у Савету безбедности гласати за чланство Косова у УН ако Србија уведе санкције а не да ће став Русије зависити од одлуке Вучића, како је рекао“, написала је Кандић.

Међу коментаторима овог твита нашао се и маркетиншки стручњак Небојша Крстић који је навео да ће бити и горих последица.

„Има и горе. То значи да ће бити више каменовања Скупштине или дивљања како смо видели пре недељу дана. И више молебана које воде њихови моторциклисти. Само ти „молебани“ неће бит верског, већ рушилачког карактера“, написао је он.

Харченко је у интервјуу на питање да ли би Русија у Савету безбедности (СБ) спречила чланство Косова у Уједињеним нацијама (УН) уколико председник Вучић прихвати све тачке француско-немачког плана, одговорио да ће за Русију, као сталну чланицу СБ, бити од значаја став Београда.

Александар Боцан-Харченко: Косовско питање биће решено у другим геополитичким условима, после победе Русије

Наслов и опрема: Стање ствари

(Danas online, 11. 2. 2023)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. А ја сам чуо да је Хил рекао Наташи да ће јој укинути донације, ако не испослује да званична Србија потпише све што се тражи, не уведе санкције Русима и не преда Косово. Још је нагласио да ће бити премија, уколико педерски лоби успе да организује промену пола једног петогодишњака у Србији. Разговору је присуствовала и Брнабићка, која је обећала пуну подршку Владе Србије у спровођењу тог циља и која се захвалила Хилу за његов пожртвован, племинит и добронамеран рад на просвећењу затуцаних, примитивних и крезавих Срба. Јесте, истина жива!

    29
    2

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading