Милорад Додик: Албанија сасвим пространа за манипулатора као што је Курти

Предсједник РС нагласио да нема ништа против да се Курти игра државе, али не у Републици Српској и не у Србији, додавши да је Албанија сасвим пространа за једног таквог манипулатора

Милорад Додик (Фото: З. Шапоњић)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да Аљбин Курти наставља да дестабилизује прилике на Балкану избјегавајући међународне обавезе и искривљујући не само садашњост већ и прошлост.

На питање Срне да прокоментарише Куртијеву изјаву у којој је упоредио Републику Српску и Заједницу српских општина на сјеверу Косова и Метохије и да је то начин на који Србија ствара ентитете на Балкану како би формирала „српски свијет“, Додик је подсјетио да је ЗСО дио Бриселског споразума који Курти не жели да спроведе иако има карактер међународне обавезе.

Додик: Америчка амбасада брани повод ваздушних удара НАТО-а на Српску

– Република Српска није настала као одговор мањине у БиХ, већ као одговор конститутивног народа који је вијековима био ту и остаће ту. Такође, Срби на Косову и Метохији нису и не могу бити мањина јер су своји на своме и тако ће остати. Једино што је све вријеме било мањина и у оквиру бивше Југославије и данашње Србије су Албанци који плашећи свијет „српским свијетом“ лагано заокружују „албански свијет“ – рекао је Додик.

Он је нагласио да нема ништа против да се Курти игра државе, али не у Републици Српској и не у Србији, додавши да је Албанија сасвим пространа за једног таквог манипулатора.

Опрема: Стање ствари

(Срна/РТРС, 5. 2. 2023)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Када би Србија имала мудре, храбре, патриотске преговараче она не би причала о разграничењу или о француско – немачком плану већ искључиво о аутономији у оквиру Србије. Посредници и саветници не би били осведочени непријатељи Србије а уцене се не би разматрале.
    И зато како је рекао Ду Бојс борац за права афроамериканаца, Мане наше земље су наше мане. Борба мора бити непрестана, спремност на жртву, храбро на путу истине и правде наша одредница.
    Лепо би било када би се Срби вратили Богу ал за почетак макар моралу.

    6
    2
  2. @ Јован

    Спремност на жртву показали су хероји наше одбране против дивљачке агресије НАТО на СР Југославију тј. Србију. А онда су њихови команданти после петооктобарске катастрофе од нове “демократске власти” изручени непријатељком суду као прасићи.
    То је вечна љага на овом мом народу коју ни Сава ни Дунав за много времена неће испрати. И ко ће сада водити “борбу непрестану”? Зар не рекоше наши новокомпоновани историчари да су борци за слободу лудаци и злочинци, а сарадници окупатора мудраци и “српске мајке”? Имена улица по херојима против окупатора променисмо по краљицама, кнегињама и осталој дворској камарили. Е, па, господо, жаба је сада скувана. Слободарска свест послана је на ђубриште историје, а нови нараштаји беже из Србије јер им је “домовина тамо где им је добро”. И такве сви хвале, па их називају “најбољим делом наше нације”. Како смо сејали, тако ћемо жњети.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading