Владан Вукосављевић: Сукоби у Скупштини

Јасно је да нико од Срба неће смети да се поиграва са судбином КиМ у саставу Србије, зато што би то могао да плати и највишом ценом

Александар Вучић током сукоба посланика у Скупштини (Извор: Друштвене мреже)

Судећи по досадашњем току седнице Народне скупштине, напетости у Србији у вези са питањем Косова и Метохије велике су и наставиће да расту.

Многи учесници су на ивици нервног слома.

То је лоше зато што наглашава сву дубину и снагу друштвених подела, али је можда и донекле добро јер показује да је ова тема, упркос свим анестетицима који се деценијама користе, и даље важна за српски народ у емотивном и у сваком другом смислу.

Јасно је да нико од Срба неће смети да се поиграва са судбином КиМ у саставу Србије, зато што би то могао да плати и највишом ценом.

Важно је да то сви знају.

Опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Владана Вукосављевића)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

16 replies

  1. Није потребно упозоравати Вучића да не ради то што ради. Он не може бити већа ***** него што је или већи издајник. Он је давно све продао. Ништа се у животу људи на Косову неће изменити уколико он потпише своју већ почињену издају. Нити нас који смо изван Косова. Пошто је то тако, нема смисла тражити олакшавајуће околности за њега. Његове заслуге су такве да је потпуно извесно какав ће му бити крај. А он је на крају. Не треба ни Америма, ни Русима, ни Кинезима, а по најмање Србима. Он је у статусу употребљеног тоалет папира. Треба само повући конопче на водокотлићу.

    49
    2
  2. “Само не потписујте ништа и после свих збивања Америка ће пући као балон
    и за једну ноћ ћемо повратити Косово.” Отац Тадеј

    36
    2
  3. Нико није смео да се поиграва судбином стотина хиљада Срба из Крајине. Нико није смео да се поиграва здрављем милиона људи нудећи лоше вакцине уместо добрих лекова. Нико није смео да се поиграва имовином наше Цркве у БЈР Македонији. Нико није смео да дозволи да нашим националним спотским саставима спонзори буду кладионице. А можда је и смео, ипак би то био сукоб милиона наоружаних моткама и хиљада наоружаних тенковима, оклопним возилима, митраљезима, бојним отровима, генераторима ниских фреквенција… Јесте да бој не бије свијетло оружје, али ни без алата нема заната.

    13
  4. Једном неко већ рече: “Народе, склањајте децу од телевизора кад се ово појави на ТВ”.

    16
    2
  5. Sad si se setio Kosova, sedeo si u vlasti godinama i ćutao. ******* ****. **** *** *** ****

    6
    7
  6. Svidelo se to nekome ili ne AV je bio na nivou. A vi se vratite svom poslu ******* ******,ne leže vam ni politika ni istina.

    4
    18
  7. Не знам зашто аутор текста помиње друштвене поделе. Када је Косово и Метохија у питању српско друштво готово да има консензус (87% је за то да се КиМ сачувају у саставу Србије, уз још неких 8% који немају јасан став, само 5% за предају КиМ-а).





    19
    1
  8. El presidente је хтео да се у све трпа, петља, да се у све разуме, да у свему његова буде пресудна. Уз такво понашање и став иде и апсолутна одговорност за све што се дешава и што ће се десити. Свако би га разумео да је према спољном фактору поступао љигаво само у функцији куповине времена. Превртали би нам се стомаци, али хајде, поднело би се за неки виши циљ…
    Међутим, тај је извор пресушио и потрошено је стрпљење. Маестро је очевидно уцењен а на власт је у двокораку (прво Томислав) припуштен да би Западу завршио посао. Будући да је, је ли, најпаметнији, можда је мислио да испуњење своје главне обавезе може да одуговлачи ad infinitum, само се испоставило да је та памет плитка. Радикалски плитка.
    Приде, не може се у земљи трпети осионост његових кабадахија, пајтоса и тајкуна, капиларна окупација свих ресурса и позиција. А сви бахати попут газде им, а сви незналице, а сви алави на моћ и новац. Штитио је своје ништарије у замену за њихову безусловну послушност. „Не да“ Бабића, Гашића, Лончара? Дивно, нека и одговара за њих. Криминализација сваке поре друштва је засебна тема. Зато, слажем се – ни на какве олакшавајуће околности више нема право. Чак ни на сажаљење!





    21
  9. Realno, Srbija je u teškoj situaciji, posebno naš narod na KiM. E sad, ovi što pametuju, a dok su bili u toj Skupštini su bili nemi za šaku privilegija, za mene nisu autoritet. Stara poslovica kaže – dela a ne reči. Šta ste vi konkretno učinili, jeste li,npr, stipendirali neko dete odande, pomagali nekoj porodici? Ili ste se samo uželeli fotelje i položaja?

    7
    6
  10. Gospodine, a vi niste u toku da je vaša bivša šefica Brnabićka tajno potpisala papir o predaji u Briselu? Pravite se ludi?

    9
    2
  11. Vučić ne bi dao Kosovo, ali je sam i ucenjen…

    3
    11
  12. A Vi ste onaj koji je skidao mučenog Miloševića s vlasti. E sad se suočite sa posledicama…

    5
    3
  13. „Само њему Вучић није смео да одговори!“

  14. Pa kad je narod preko 80% protiv gde se dade dok je trajala Skupstina? To je gospodo Srbija! Ona u Skupsini i u kucama, kafanama, za tastaturama, uz rijaliti programe, Srbija dogurans do takvog stanja! А mi samo u mislima imamo i zagovaramo onu bolju stranu Srbije. Nazalost u manjini smo.

    2
    2
  15. i vi ste učestvovali u skupštinskim glupostima, tada vam je to bilo normalno

    4
    2
  16. Pustite vi prazne priče – služili ste Karađorđeviće koji su za priznanje nezavisnosti Kosova, statirali ste poduže u Skupštini. Proigrali ste mnoge prilike da se dokažete u praksi. Ove vaše opservacije su samo reči ozlojeđene osobe koja je uvek išla putem nezameranja i oportunizma.





    3
    3

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading