РТ Балкан: Ко су власници медија и олигарси због којих Шолц шаље тенкове Кијеву

Билд је у власништву Аксел Шпрингер групе (која је имала удео у Блицу), чији је већински власник амерички фонд ККР (исти онај који има „значајан мањински удео“ у Јунајтед групи, која је, поред осталог, власник Н1 и Нове С)

Извор: Велт

Председник Мексика Андрес Мануел Лопез Обрадор прокоментарисао је да је одлука немачког канцелара Олафа Шолца да пошаље тенкове Украјини била против воље народа и донета на подстицај медија.

„Моћ медија користе олигархије широм света да потчине владе“, рекао је Лопез Обрадор. „На пример, Немачка није желела да се превише меша у сукоб у Украјини, али је, противно ставу већине Немаца, а на подстицај медија, то ипак урадила“, додао је.

Изјава мексичког председника бацила је светло на питање ко су заправо власници утицајних светских медија, и каква је њихова улога у сукобу у Украјини.

Revolver News: Суштина великих медијских кућа није профит већ утицај

Претрага јавно доступних извора показује, тако, да је најтиражнији дневни лист у Немачкој, Билд, у власништву Аксел Шпрингер групе (која је некада имала удео у Блицу). Међу „вредностима“ ове медијске компаније, иначе, налази се и „промовисање трансатлантског савезништва Сједињених Америчких Држава и Европе“.

Већински власник Аксел Шпрингер групе је амерички инвестициони фонд ККР (исти онај који има „значајан мањински удео“ у Јунајтед групи, која је, поред осталог, власник Н1 и Нове С).

Аксел Шпрингер и ККР су, такође, власници Бизнис инсајдера, као и низа других медија.

Међу главним власницима ККР-а су три америчке инвестиционе компаније Блек рок, Вангард група и Стејт стрит (ССгА) које су и власници других водећих светских медијских кућа, показују подаци Харвардовог индекса власништва мејнстрим медија.

Па је тако, на пример, власник Фокса, Волстрит журнала, Њујорк поста Руперт Мардок, који је власник и Њуз корпа, где су међу топ 10 акционара Вангард, Блек рок и ССгА.

Највећи деоничари Си-Ен-Ен-а су иста три инвестициона фонда.

Вангард, Блек рок и Стејт стрит највећи су акционари и у Еј-Би-Си-ју, Ен-Би-Си-ју, Си-Би-Ес-у, као и у Њујорк тајмсу, Ју-Ес-Еј тудеју

Три инвестиционе компаније чије се име најчешће појављује приликом претраге власништва „мејнстрим“ медија су, једне другима, главни акционари, то јест, реч је о истом кругу људи.

Ова три фонда – Вангард, Блек рок и Стејт стрит – истовремено су међу главним акционарима у водећим америчким компанијама за производњу оружја, које убиру огроман профит од сукоба у Украјини.

Александра Брус: Само двије компаније – Вангард и Блек рок – владају свијетом

Блек рок, чији је оснивач и директор Лари Финк (власничка структура Вангарда и ССгА обавијена је велом мистерије), највећи је појединачни власник акција у Локид Мартину, Боингу, Рајтеону, Нортроп Граману, Џенерал дајнемиксу.

Речит је и податак који је објавио Стејт департмент да је, због руске специјалне војне операције у Украјини, извоз америчког оружја и опреме протекле године порастао готово 50 одсто, на више од 205 милијарди долара. На томе су, разуме се, понајвише профитирали власници поменутих компанија које чине амерички војно-индустријски комплекс, Вангард, Блек рок и Стејт стрит.

Амерички инвестициони гигант Блек рок такође се договорио са Кијевом да преузме контролу над Украјинским фондом за опоравак и „помогне“ у реконструкцији земље, успут наравно и профитира, на сличан начин на који је то урадила корпорација Халибартон у Ираку, чији је извршни директор био потпредседник САД Дик Чејни.

Главни акционари Халибартона? Опет иста тројка: Вангард, Блек рок и Стејт стрит.

Председник Мексика Андрес Мануел Лопез Обрадор је, стога, само загребао површину када је указао да су медији и олигарси „заслужни“ за одлуку Берлина да пошаље немачке тенкове Украјини. Та веза је, очигледно, још далеко дубља, профитабилнија и, пре свега, злокобнија него што се мисли.

Опрема: Стање ствари

(РТ Балкан, 26. 1. 2023)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Vlasnici medija i kompanija su NEVIDLJIVI.

    Njih verovatno nema više od 100.

    U svim fondovima kao uostalom i u gore navedenim tri ONI imaju većinske akcije.

    U svetu NE postoji KONKURENCIJA.

    To je samo PRIVID i ŽVAKA za svakog ludaka koji MISLI da je NEŠTO pazario kod KONKURENCIJE ( u svakom slučaju takozvana imena iliti brendirane proizvode ) .

    Gore tri navedena fonda su vlasnici tri nove religije.

    Ateistčka religija.

    Polna religija

    Zelena religija.

    Zadnji primer upravljanja životima ljudi i medijima je kroz IGRU vlasnika ova tri fonda koji je u zemlji zvanoj DOLE ISPOD podelio
    pobednički pehar BELORUSKINJI Ariani Sabalenki BEZ ugraviranog IMENA zemlje u kojoj je ROĐENA i zemlje koju PREDSTAVLJA.

    Ova tri fonda KONTROLIŠU još UVEK mnogo zemalja na svim kontinentima.

    Obzirom da su ONI shvatili da im dolazi PRAVA KONKURENCIJA i da da će MORATI deliti SLATKI KOLAČ sa najmanje DVA ili TRI nova FONDA koji ONI više nikada neće moći KONTROLISATI zato su SPREMNI da pošalju ne samo TENKOVE već SVE što je moguće nebili SAČUVALI CELI ČOKOLADNI KOLAČ SA
    PRELIVOM OD TOPLJENOG BELOG ŠEĆERA.

    SVE.

    Samo NE da DELE.

    Tako su se UVEK kroz istoriju ponašali
    MONOPOLISTI.

    Bez obzira da li su :

    Jednoglavi

    Dvoglavi ili

    Troglavi iliti

    Višeglavi.

    Broj glava ( fondova) je ŽVAKA za LUDAKA.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading