Један коментар на текст Горана Комара „Све у вези са cрпским народом на простору Црне Горе своди се на једну тежишну тачку – Цркву“

Црвене Uсташе-Монтенегри су аутору геноцида над Србима у Кучима, војводи Мирку, дигли споменик у сред Титограда. И то обелиск, фалус поносно наперен у небо, пише коментатор Евсевије

Извор: Стање ствари

Црногорци су нација која је безмало столеће пре Хрвата-Uсташа научилa занимљив детаљ из биологије: да новорођенчад „горе зеленијем пламеном кад се у огањ баче“ (црногорска похара Куча 1856).

И то је кључна одлика њихове националне посебности.

Али то није једино њихово историјско преимућство у односу на рватске бивше Србе, Uсташе. Uсташе, наиме, још нису успели да дигну споменик аутору покоља над Србима у лијепој њиној и тако му искажу захвалност.

Црвене Uсташе-Монтенегри су аутору геноцида над Србима у Кучима, војводи Мирку, дигли споменик у сред Титограда. И то обелиск, фалус поносно наперен у небо – да демонстрирају Небу шта они једино имају да му понуде.

Споменик војводи Мирку Петровићу у Подгорици (Фото: Радио Слободна Европа)

Од њих очекивати преумљење и повратак у гнијездо из којег су испали, психијатријски је симптом. Једнак нади да ће ’рватске Uсташе једног лепог дана постати један народ са Србима, или Uкрајинци опет један народ са Русима, нпр.
Преко реке крви повратка нема.

То зна чак и папа римски. И зато носи црвене ципелице – да се не примети куда је ходио.

Коментатор с надимком Евсевије



Categories: Разномислије

Tags: , , ,

2 replies

  1. Сатанина Хемисфера, је пуна тих симболичних, сејалица, живих бића.

  2. Одавно нисам прочитао глупљи коментар!

    3
    8

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading