Владимир Гајић: Дубравка Ђедовић Негре је министарка Рио Тинта

Избор Дубравке Ђедовић Негре за министарку рударства и енергетике значи да је Рио Тинто „добио свог министра“ у Влади Србије, изјавио посланик Народне странке

Министарка енергетике Дубравка Ђедовић Негре приликом посете Колубари (Фото: Инстаграм налог Дубравке Ђедовић)

Посланик и потпредседник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да избор Дубравке Ђедовић за министарку рударства и енергетике значи да је Рио Тинто „добио свог министра“ у Влади Србије.

„Дубравка Ђедовић је министарка Рио Тинта. Она је радила у Европској инвестиционој банци, која је директни финансијер пројеката Рио Тинта по свету. Последњи посао јој је био у НЛБ банци, где је имала месечну плату око 10.000 евра, и сада је пристала да ради за 1.000 евра, па се поставља питање њене мотивације да буде министарка“, рекао је Гајић за канал „ТВ лига“.

Гајић је додао и да је питање да ли Дубравка Ђедовић „може да прође безбедносну проверу“. „Постоји нека прича да је 4-5 дана пре него што је постала министар добила (српско) држављанство. То још увек проверавамо, не знамо да ли је тачно“, рекао је Гајић.

Примитивизам „госпође министарке“: Дошла код рудара у Прадиним ципелама од 1.200 е

Посланик Народне странке је додао да је председник СНС-а и Србије Александар Вучић „неспорно господар владе“, а да су министри његови помоћници за одређење области.

„Самосталан је евентуално министар финансија Синиша Мали и самосталан би могао да буде Ивица Дачић, док се за остале не може рећи да самостално могу да воде министарства и они су у рангу помоћника министара“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да није важно ко ће бити директор БИА, него ко ће бити „број два“, односно у Службином жаргону „двојка“, јер тај човек води службу, а не директор.

„Директор има привилегије и информације, али то је озбиљна институција и не препушта лаицима да они нешто креирају и воде у правом смислу. Док је директор био Братислав Гашић, ‚број два‘ је био Марко Парезановић и он је водио Службу“, рекао је Гајић.

Како се зове постојећи елемент с истом хемијском формулом као криптонит?

Гајић је навео да је национални интерес Србије да остане неутрална и да не води туђе ратове, ни америчке ни руске, те да се не прикључује санкцијама не само против Русије, него да никада никоме не уведе санкције.

Служба државне безбедности непрекидно је на власти од 1945.

Потпредседник Народне странке је рекао да су у Србији они који су били „етаблирани у време комунизма направили транзицију у глобализам“.

Упитан „зашто му смета комунизам, којег нема већ деценијама“, Гајић је одговорио да „није тачно да нема комунизма, јер је то ментално стање“.

„Никада се нисмо разишли са том идеологијом и менталитетом. Највећа кривица Слободана Милошевића је што је продужио живот том режиму. Служба државне безбедности, такође, има савршен континуитет од 1945. године, који није прекинут ни у једном тренутку. Они су на власти од ’45. и њима је свеједно који су политичари на власти“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да „народ стално очекује да добије нешто од владе“, што је последица комунизма, који је уништио предузетнички и трговачки дух, а тај дух подразумева да од рада и знања зависи колико ће човек напредовати у животу, а не од тога ко је министар и која је странка на власти.

(Народна странка/НСПМ, 4. 11. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Какав скандалозан и клеветнички текст. Зар тако о нашој власти и режиму, и то баш сада када се боре да сачувају КиМ и непоколебљиво стоје уз Русију. Треба да помогнемо саветима и укажемо им на прави пут спасења народног и државног. И не само саветима. Свако од нас треба да уступи своје земљиште, и то бесплатно, на даља истраживања, како би “риотинтови” остварили још већи профит, а ми додатно загадили животну средину. У међувремену, режим ће да уложи у “Торлак” (послушају @Јована П), да би ублажили последице по здравље становништва.

    8
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading