О. Дарко Ристов Ђого: Власт Србије није Србија него њена колонијална управа достојна презрења

Сви ми Срби, који знамо да је само Србија наша ничим омеђено Отачаство, ми се стидимо ваше лажи, ваше силе, вашег вазалства, ваше малодушности

Отац Дарко Ђого (Извор: Катера)

Постмодернизам је друго име за лаж.

Србија је име за истину. Христову истину, истину Истине.

Зато Србија и постмодернизам не иду заједно.

И српски предсједник не може да се понаша двосмислено. Може да буде суздржан, уман, мудар, али не може да истовремено лаже и истинује.

Слободан Антонић: „Усне које лажу“

Александар Вучић је често покушавао управо то. Да задовољи и истину и лаж. Но тако не бива. Идеологија компромиса води ка поразу.

Косовско опредјељење и Европрајд захтијевају умност и сталоженост, али не и лаж.

Јер Срби губе сваки пут када пригрле лаж.

Године 1918. смо помијешали истину Солунца са лажју фледвебела и трагично платили цијену.

Године 1945. смо помијешали истину борца за опстанак са лажју комунизма и изгубили и државу и покољења убијена и умртвљена душом у деценијама беспућа.

Године 1999. смо истину отпора Империји зла помијешали са лажју југослобизма па смо и поред јунака са Кошара морали да се повучемо са Свете Земље.

Како онда Србија – наша Истина – да живи у спрези са лажју?

Зато: данас, када се власт Србије одвојила од Србије, када је кордон полиције употребљен да сломи кичму Србије, када је све нама Свето попљувано у тангу спрегнуте лажи и симболичког патриотизма, једино јасно јесте то да власт Србије није Србија него њена колонијална управа достојна презрења.

Полиција потискује монаха и монахињу

И зато треба да знате да се сви ми Срби – који знамо да је само Србија, име освећено од Часлава до Кајмакчалана, наша ничим омеђено Отачаство – ми се стидимо ваше лажи, ваше силе, вашег вазалства, ваше малодушности.

Ми, спремни да живот дамо за Србију, да дјецу подаримо Србији – ми вас се стидимо.

А Бог види и зна.

И Свети Сава који није данас на кољенима већ се простро душом небеском пред Престолом Свемогућег.

У имену Божијем је суд и правда.

Толико и ви, макијавелисти, веберовци и безличности треба да знате.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Покрет за одбрану КиМ, 17. 9. 2022)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

8 replies

  1. Аветни *** клевећеш врховног команданта Војске Савезне Републике Југославије Слободана Милошевића, исти потукао НАТО пакт до ногу. Хватај се лопате и крампа окани натовског србо
    вања.

    2
    38
  2. Оче Дарко, да ти ја грешни сирак речем, хајдете ви сви рукоположени са све господином Перићем да разлучите јагњад од јаради најпрво међу собом, а онда сиђите у народ и по мери вере народа у вас рукоположене, и по благодати коју тљенисте компромисом и лажју, рукољубом баш ове власти коју поменусте, замолите за опроштај и дарујте опроштај нас и нама грешнима и од вас остављенима… Ја се само у Свеблагога Творца уздам, а вас рукоположених, мене неспокој и туга… Дела оче, разлучите се међу собом по компромису и лажи, па ми дођите догмом и истином…

    39
    12
  3. Општеместашење и алармирајућа епика разведена од реалности. Без свести о векторима који делују на Србију и шта су практичне могућности оперативе, тактике и стратегије. Зев.

    6
    11
  4. Zoran Nikolic ( Valjevo )

    Amin.

    16
    3
  5. @Зоран Николић ( Ваљево )
    По отварању досијеа, у Бугарској, испоставило се да је око 90% свештенства радило за службе безбедности.
    Због природе црквене организације, промене морају доћи изнутра, али притисак мора бити споља. То значи да пад режима (не само власти) отвара пут унутрашњој трансформацији Цркве. Да ли ће се то десити- не верујем. Српски народ је као акумулатор који је ушао у зону дубоког пражњења: одатле нема повратка.

    12
    2
  6. @Револуционар
    Мој доживљај слова оца Дарка проистекао је из временске разделнице између срамног и нечасног хвалоспева “ синода “ СПЦ велеиздајнику и дијаболичном изроду да је мудро и јуначки, мужаствено отказао сатански вашар и самог слова оца Дарка. Да је отац Дарко каратељно наступио у једнак час, његово писмено узгојило би пуноту смисла, и у мени грешноме. Овако је тек јефтино празнословље које окоровљује у неспокој и тугу… Како им веровати кад су вазда у компромису, страху, понижавању, пристајању, оправдавању и разумевању, лажном “ јуродивом “ разобличавању издаје, продаје, предаје, поробљавања и уништавања Србља и Србских земаља, које је вазда одоцнело, бледо, метнуто у рам новчане и сваке друге паклене уцене…
    Ово што следи, није никакво самосажаљевајуће частољубиво истицање – ја уистину живим сву тежину( која ми је Крстом дата ) искушења које никакав компромис и никакво пристајање дарују у ове часе издаје, преваре, превЕре, лажи и Богоодрицања. Тешко је, али вреди. Не ЗНАМ зашто, али осећам да вреди. Сваки трепет и свако закриље кроткога Духа Истине који пребива у СПЦ јесте ми неопходан. Ако га ја, грешан и нечист, свако мало одгурнем и пренебрегнем, тим више тражим оне рукоположене и благодатне да помогну и утеше… ГДЕ СУ ?

    12
    2
  7. Слабо је то о. Дарко.
    Да видите само каквих овдје по форуму духовних величина имамо! Да се Свети владика Николај појави – и њему би нашли мане!

    Којем народу причати оче? Зар овоме који позове”г. Перића” и Вас да прво међу собом разлучите јагањце од јаради, и тек онда да дођете да проповиједате, кад се види ко је достојан њему и иже со њим да каже шта!

    Јер сте “прочитани”. Све Срби знају. Осим покајања. То нам никако не иде од руке.

    Што рече порука са једне табле крајпуташа у Власеници у Републици Српској: Тешко Богу са нама оваквима!

    5
    8
  8. револуционар 👍🎯💯 к’о да мене питасте, свака вам је на месту!

    4
    3

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading