Тамара Вучић разговарала с Оленом Зеленском: Србија шаље амбулантна возила Украјини

Србија ће донирати Украјини два комплетно опремљена амбулантна возила. То је наш начин да Вам искажемо подршку и покажемо да нам је стало, као и да разумемо ситуацију у Украјини, навела супруга председника Србије

Разговор Тамаре Вучић и Олене Зеленски (Извор: РТС)

Супруга председника Србије Тамара Вучић разговарала је са првом дамом Украјине Оленом Зеленском, а теме разговора, који је иницирала супруга украјинског председника, биле су хуманитарна криза и жеља да се што брже успостави мир.

У складу са инструкцијама Владе Србије, Тамара Вучић је обећала да ће Србија Украјини испоручити два амбулантна возила, као вид подршке наше земље за решавање виталних хуманитарних проблема у Украјини.

Олена Зеленски, Тамара Вучић (Фото: Sipa USA/Profimedia/ Vesna Lalić/Nova.rs)

„Као жена и мајка, желим са Вама да поделим једну личну жељу – да што пре наступи мир, као главни предуслов за сваки будући напредак, свих људи“, поручила је Тамара Вучић током видео-разговора са Оленом Зеленском.

Пренела јој је вест да ће Србија послати помоћ Украјини.

Olena se obratila Kongresu SAD, traži još oružja: Dosta nam je vazdužnih napada

„Србија ће донирати Украјини два комплетно опремљена амбулантна возила. То је наш начин да Вам искажемо подршку и покажемо да нам је стало, као и да разумемо ситуацију у Украјини“, навела је Тамара Вучић.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 5. 9. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading