Александар Вучић: Одбио сам захтев страних војних аташеа да обиђу касарне у Рашкој и Новом Пазару

Као врховни командант одбио сам тај захтев. Тамо могу да уђу представници надлежних органа Републике Србије, уз одобрење врховног команданта, рекао Вучић

Александар Вучић дочекује на београдском аеродрому генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга са погачом и сољу, 19. новембра 2015. (Фото: Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је постојао захтев страних војних аташеа да обиђу касарне у Рашкој и Новом Пазару, наводећи да је тај захтев одбио.

„Као врховни командант одбио сам тај захтев. Тамо могу да уђу представници надлежних органа Републике Србије, уз одобрење врховног команданта“, рекао је Вучић на Кнежевом Пољу.

Наводећи да није био вољан то да дозволи, Вучић је додао:

„Можда када будемо организовали неки слет, сада то није њихов посао да гледају шта имамо“.

Александар Вучић: Из практичних разлога спремни смо да прихватимо приштинска документа, уз напомену о непризнавању

Претходно су Новости објавиле, позивајући се на изворе блиске Генералштабу, да је Вучић одбио захтев неколико западних држава које су намеравале да пошаљу своје војне аташее у инспекцију оружја, оруђа и бројног стања у касарнама у Новом Пазару и Рашкој.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 28. 8. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. Јадни аташеи, мора да су се утроњали… Нѣје се шалити с таким Врховником.:-)))
    Него, „врховни команданте“, јавили су се изгледа и врховнији команданти од тебе – нѣчесови Горан Милетић и Кристине Гарина. Веле да њихову параду ти нѣ можеш ни отказати, ни забранити.

    11
  2. Вучићу што ниси уписао глуму? Био би частан човек у нечасном занимању. Сви би те волели. Овако, уписао си, чекај шта си уписао права? немам појма, али си постао никоговић. Никад ништа ниси радио и као што то иде код таквих постао си преварант. Стид.

    11
    1
  3. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u javnim nastupima sve češće ističe da je on „vrhovni komandant oružanih snaga“, što se kosi sa ustavnim i zakonskim odredbama.
    U članu 112. Ustava Srbije jasno piše da: „Predsednik Republike, u skladu sa zakonom, komanduje vojskom, postavlja, unapređuje i razrešava oficire Vojske Srbije.“ Ne postoji reč „vrhovni“, kao ni odredba „oružane snage“.
    Slično je bilo i sa Vulinovom namerom da u vojnim objektima kači Vučićeve slike. Očigledno pokušavaju da izgrade Vučićev kult ličnosti, ali pokušaj im je smešan“,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading