Александар Вучић: Нећу признати Косово

Немојте да причате да Вучић није спреман на нормализацију. Назовимо ствари правим именом, Вучић није спреман да призна Косово, то је њима нормализација, поручио председник Србије

Александар Вучић и Хашим Тачи на Европском форуму u Алпбаху 2018.

Седница Председништва Српске напредне странке одржана је данас са почетком у 17 часова. Након ње јавности се обратио председник странке Александар Вучић.

„Разговарали смо о свим важним темама, о стању на КиМ, избору мандатара до задатака који су пред свима нама. Чини ми се да сам много тога сазнао и чуо од људи из председништва и по питању избора новог председника Владе“, рекао је Вучић.

„Што се тиче избора за мандатара у складу са Уставом Републике Србије, ја то не могу да вам данас саопштим. Саопштићу вам у року од 48 сати, данас знам ко ће бити мандатар, саопштићу то као председник Републике Србије. Или петак после подне или субота јутро сазнаћете име мандатара“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је било чак четворо дискутаната да мандатар не буде из редова СНС, а да је огроман део људи био за то да мандатар буде неко од два кандидата. Обоје, каже, уживају велико поверење, па људи нису хтели да се изјашњавају гласањем, већ да ће прихватити одлуку коју он донесе као председник Србије.

Он је навео да је поносан на чињеницу што СНС има одличне кандидате и додао да ће и Ана Брнабић и Милош Вучевић бити део нове Владе.

Марко Ђурић, Александар Вучић, Александар Вулин (Фото: НСПМ)

Они су на изузетан начин обављали своје обавезе, били су одговорни и, оно што могу да вам кажем, то је да ће и Брнабић и Вучевић бити део нове Владе, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће бити много промена у влади. Биће и ванстраначких људи који могу да помогну Србији, преноси Б92.

Изјавио је и да све што се збива у Србији постаје „апсолутно ненормално“.

„Искључења струје најављују и Британија и Финска, најразвијеније европске државе, и то због цене струје. У Немачкој је цена расла пет пута у претходних шест месеци. Ми 40 евра мегават сат плаћамо, а када купујемо плаћамо 630 евра. Зато нам треба посвећена Влада и људи који хоће да се боре за своју земљу и то у околностима које су јако тешке. Да бисмо сачували мир, стабилност и да бисмо обезбедили сигурну јесен и зиму, а да не уништимо јавне финансије и земљу, требаће нам огроман труд, знање, одговорност и снага, и то, сигуран сам, имамо“, рекао је Вучић.

„Сутра имамо представнике САД и ЕУ на разговорима, срећом наши грађани ће да уживају у кошарци, а ми ћемо да се бавимо косовским проблемом. Боље да су синоћ дошли, што се спорта тиче“, рекао је Вучић.

Александар Вучић: Фактичку власт на Косову немамо од 1999, а од 2008. немамо ништа

Говорио је и о Космету.

„Ја разумем да смо потписали споразум 2011. и морам да га поштујем, али исто тако други људи морају да разумеју да се, из мени непознатих разлога, играју ратом. На КиМ ће сваки дан гасити струју и хајде да видимо да помогнемо, да уштедите барем 5-10 дана. Искључења ће убити људе, убиће машине у кући. Хајде да уштедимо 5-10 дана. Ако можемо да дамо струју када је имамо, хајде да је дамо, а не да причате да Вучић није спреман на нормализацију. Назовимо ствари правим именом, Вучић није спреман да призна Косово, то је њима нормализација“, рекао је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С/Искра, 24. 8. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

4 replies

  1. Psihijatri I psiholozi pozabave se da osobama koje za sebe izrazavaju se u trecem licu. Kao obicnoj osobi, meni je to nekako mucno citati.

    10
    2
  2. Нема потребе за признањем све си већ урадио како треба.

    11
    3
  3. Вучић : Нећу признати Косово

    Кад знамо да је онај то викао
    пре 30 година на Газиместану
    и знамо како смо то платили
    и колко смо још дужни
    питамо се зашто овај то виче
    данас у сред Београда

    Шта хоће шта смера где нас води
    зар су сабље и барјаци опет у моди
    нисмо слепи видимо
    шта је могуће а шта није
    зашто би главом кроз зид
    кад може мозгом да се бије.

    2
    9
  4. Вучић неће признати да је признао Косово.

    5
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading