Британско Министарство одбране: Рат у Украјини ускоро улази у нову фазу

Дуги конвоји руских војних камиона, тенкова, вучне артиљерије и другог наоружања настављају да се удаљавају од украјинског региона Донбас и иду на југозапад земље, тврди Британско министарство одбране

Британски министар одбране Бен Волас (Фото: gov.uk)

Министарство одбране Велике Британије објавило је процену да рат у Украјини ускоро улази у нову фазу, и да се најоштрије борбе очекују на линији фронта која се протеже од подручја близу Запорожја до Херсона.

Министарство је у свом дневном обавештајном билтену на Твитеру објавило да дуги конвоји руских војних камиона, тенкова, вучне артиљерије и другог наоружања настављају да се удаљавају од украјинског региона Донбас и иду на југозапад земље.

„Руске снаге се готово сигурно гомилају на југу у ишчекивању украјинске контраофанзиве или у припреми за могући напад“, оценило је министарство.

Александар Бочкарев: Енглеска преко Украјине ратује против ЕУ

Такође, постоје извештаји о кретању руских снага на Крим, који је Русија раније анектирала, из праваца Мелитопоља, Берђанска, Маријупоља и из Русије, преко Керчког моста.

Британско министарство оценило је да ће руске батаљонске тактичке групе, које чини од 800 до 1.000 војника, распоређене на Криму, готово сигурно бити ангажоване за подршку трупама у области Херсон.

Украјински војници стигли у Енглеску на обуку

Оно је додало да украјинске снаге све учесталије усредсређују паљбу на мостове, руска складишта муниције и железничке везе у јужним деловима Украјине, укључујући стратешки важну пругу која повезује Херсон са Кримом, како би отежале снабдевање руске војске у регији.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 6. 8. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. У суштини припремају се операције неутрализације позиција ВСУ које могу да буду тачке за гранатирање и ракетирање стратешки важних објеката и локација у периоду јесењег и зимског затишја.
    Практично се припрема конзервирање линије фронта пред полугодишње затишје услед временских услова пошто се Русији не жури а и незгодно је преузимати контролу над неким областима у периоду када су временски услови лоши јер је онда онај ко држи тај простор одговоран за обезбеђење основних услова за живот.
    Јасно је да је Украјина неспремна за јесен и зиму по питању обезбеђења основних улова за живот грађана (енергенти, храна и друге потрепштине) и да не могу све да сваљују на Русију.
    Изгледа да ће неки украјински грађани да се горко кају што Украјина није потписала безусловну капитулацију ове године.
    Такође је у проблему и групација земаља из Западне Азије позната као Европска Унија јер постаје јасно да Русија неће да буде много попустљива у вези неких питања од животне важности за Западну Азију.
    Мада је мека словенска душа и фебруара 2023. можемо очекивати конвој хуманитарне помоћи из Русије напаћеним грађанима ЕУ који се смрзавају и гладују са потрештинама прве необходности. Дрва из Сибира ће бити посебно цењена. Русија је изгледа планирала хиљаду вагона са дрвима из Сибира за најугроженије у Западној Азији. Можда нека композиција са дрвима заврши и у Молдавији.
    Засад нису припремљени прихватни центри за мигранте из Западне Азије. Можда ће у марту бити организован дочек тих миграната на територији Руске Федерације.

    9
    4
  2. Kada Little England JAVLJA onda je to:

    Hajly Lajkly.

    Ili.

    Moustly Lajkly.

    To VAŽI za sve druge na svetu osim naravno NE za
    njih same.

    Ko ih ne zna UVEK će ih SKUPO platiti.

    Ostrvljeni Ostrvljani.

  3. Први пут пукло и на Криму(видећемо да ли је то она ласта из пословице), а туристи након тога (буквално) заглавили Керчки мост на путу(или бегу) ка кући. Пруга из текста је по неким изворима још пре неки дан заједно с транспортом на њој одлетела у ваздух, а „Вагнер“ изашао из анонимности с порукама на билбордима у којима нуде посао заинтересованима. Све обећава занимљиву јесен, док неки тврде да је до сада у „спецап“ наводно нестала трећина војне моћи Рф.(по мени преоптимистично, али ни много далеко од тога) Узгред, САД и НАТО су досада обезбедиле логистику Украјини коју чини педесет држава.(и Србија међу њима) Није мало..

    1
    4

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading