Епископ Фотије: „Парадом поноса“ нарушавају се породичне и моралне вриједности нашег народа

И кад сам видео програм тих геј парада које су најављене, оне треба да посете све културне институције, црквене институције, манастире, Богословију и Гимназију у Сремским Карловцима, где све неће бити

Eпископ зворничко- тузлански Фотије (Извор: Епархија зворничко-тузланска)

По завршетку Литургије у Пелагићеву у храму Светог Пророка Илије, који је на празник иконе Богородице Тројеручице прослављао своју преславу, епископ зворничко-тузлански Фотије се обратио вјерном народу говорећи највише о проблемима који нас окружују и периоду који нам долази, а то је период нове реалности како говоре западни чиновници, гдје се руши институција породице, али и самог човјека.

Да зло буде веће у припреми је и тзв. „парада поноса“ којом се нарушавају све породичне вриједности и све моралне вриједности нашег православног народа српског. Сачувати породицу и праве моралне вриједности је нешто што је примарно и неопходно, рекао је Епископ Фотије и додао:

„Читам текст у Њујорк тајмсу где кажу да нова реалност подразумева и канибализам. То значи да се преко те нове реалности – у ствари преко нове религије која се пропагира – нама пропагира најдубљи вид паганизма. Код примитивних племена у Африци постоји неки облик канибализма, сада хоће модерној Европи, Америци цивилизованом свету, да наметну – под фирмом ако нестане хране – да је и канибализам дозвољен на неки начин. Не смемо остати глуви и слепи на то што се припрема пред нашим очима, морамо поучавати народ да схвати реалност и тренутак у коме живимо. Наравно, највише треба да схвате људи који у државном смислу воде нашу државу – министри, председници, скупштине… – који ће сутра доносити одлуке да ли да се то примени код нас, у РС, Србији или БиХ. Ако се нешто потпише, то је готово, дат је легалитет.

Њујорк тајмс: Канибализам има своје време и место – је ли оно наступило?

Као што је нажалост, изгледа, потписано да недељу дана у септембру буду геј параде, уздуж и попреко, по Србији. И кад сам видео програм тих геј парада које су најављене, оне треба да посете све културне институције, црквене институције, манастире, Богословију и Гимназију у Сремским Карловцима, где све неће бити?! Можете мислити како ће изгледати та недеља дана! А зашто тај неко ко је то потписао није мислио главом и да тиме доводи у питање свој народ, етику, морал, савест, историју, веровање? И сада нам долазе људи из стотог система вредновања, из стотог система веровања – оно што није прихваћено у нашој традицији и нашој култури, српској православној!

Велики наш старац Тадеј, свети – ако Бог дâ ускоро ће бити канонизован – говорио је: ‚Немојте ништа да потпишете за Косово и Метохију, доћи ће време да КиМ буде српско поново. Али, ако се пре тога потпише – неће бити!‘ Значи, они који потписују имају велику одговорност пред Богом и историјом шта раде. Али, они мисле ‚То је за моју партију добро‘ – а треба да буду свесни одговорности.

Црква једино што може јесте да апелује на савест свих људи, да моли, да преклиње, да куми, да упозорава – и да прориче ако треба! Не треба да чинимо ништа што је противно нашој традицији и нашем предању. Можемо постати робови само једним потписом! А наводно нам се обећавају куле и градови, улазак у ову или ону асоцијацију, светло на крају тунела, светлија и богатија будућност… То су све лаже и паралаже, браћо и сестре! А интерес народа нико не гледа! Шта ћемо сутра када наша деца буду учила у школама да не знају кога су пола, да ли су мушко или женско?! Боље да то спречимо него да дође проблем.

Синод СПЦ: Црква против јавног изражавања и рекламирања сексуалне оријентације или било које друге личне склоности (2010)

Можемо да кажемо: ‚Господо, ви имате своју традицију, нека је вама; ми имамо своје православно предање и хоћемо да живимо како смо живели.‘ Нећемо да будемо ни Чеси, ни Бугари – као што су несретни Македонци прихватили да буду дијалект бугарског језика, зарад европске будућности. Ко зна шта ће нама сутра наметнути?! Морамо да кажемо да смо ми православни Срби и да то остајемо, деца Светога Саве и Светога Симеона Мироточивог, и Светога Кнеза Лазара Косовског, то хоћемо да будемо и то је наш пут. Они нека живе како живе, нека их, ако им је добро – али нека нас оставе на миру! Не треба нама да они код нас мисионаре безакоње, и да је то израз слободе. Код нас је слобода само слобода живота у Христу, слобода живота у врлини, добру, правди, искрености, честитости! Њима њихова слобода, а нама наше свето православље.

Осећам велики притисак и одговорност који је пао на наш народ, а биће све већи и већи. Није ни људима који воде државу једноставно, треба им подршка, треба им нека реч – да знају и они пут којим треба да воде наш народ. Јер ми смо народ српски, светосавски, светих отаца, Светог Владике Николаја и Аве Јустина Ћелијског.“

Послушајте целу беседу:

Наслов, транскрипт и опрема: Стање ствари



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

29 replies

  1. Поздрав Епископу Фотију, осталим Епископима АС СПЦ и, наравно,
    – ЊЕГОВОЈ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХУ СРПСКОМ ПОРФИРИЈУ, уз
    приложени линк!

    9
    2
  2. Добро сте то рекли владико.
    А што онда пре неки дан патријарх узе паре од главне промотерке те параде?
    И да Вам не буде мало,
    шта би сте рекли за родитеље који се одрекоше отете и слуђене деце?

    22
    2
  3. Све што је уважени епископ рекао је истинито и немам примједби. Епископ Фотије је познат као црквени великодостојник без длаке на језику чије су службе посјећене и чија епархија биљежи пораст броја православних вјерника.
    То су све позитивне и важне ствари.

    Оно што ме интересује, да бих отклонио сваку сумњу у искреност уваженог епископа, то је његов однос према екуменизму/свејереси/губи која се закотила у нашој Светој Цркви, односно информација да ли је и овај уважени епископ дао свој глас за аутокефалност брозове МПЦ?

    33
    6
  4. Прилог за коментар /линк/, омашком изостављен.

    „Za tradicionalne porodične vrednosti u Srbiji! – Stop za EU Prajd 2022
    u septembru u Beogradu!“

    19
    1
  5. Заборави преосвећени Владика да осим мољења Црква има могућност (право па и обавезу) да екскомуницира и АНАТЕМИШЕ а не мање и због греха ЕКУМЕНИЗМА.

    36
    2
  6. Јел то она позната игра ? Перић штап а Фотије шаргарепа .

    33
    4
  7. @Пуниша Рачић
    Нѣ знам његове ставове о екуменизму, али, уколико ме сѣћање нѣ вара, управо је владика Фотије први најавио “радосну вѣст” о помирењу с тзв. МПЦ.

    Што се прѣдстојеће “Параде поноса” тиче – прочитајте изванредно писмо “Усправне Србије” градоначелнику Шапићу: https://www.us.org.rs/beograd-da-ustupi-pristini-europrajd-2022/

    Изузетно паметно (за оне настројене попут моје маленкости чак врло духовито) срочено, без буке и бѣса, разложно и с пуним уважавањем туђих врѣдности. Све што се назива странком, партијом – лично ми је поприлично одурно, али мислим да ова иницијатива заслужује најширу и сваку могућу подршку – од јавних гласила, грађанских и струковних удружења – уопште, свакога ко држи до правих националних врѣдности. Уз суштински важну напомену: са строгим чувањем задатог тона, без икаквог додавања или одузимања рѣченом, без подизања гласа, упирања прстом, огорчења или заѣдљивости… За подршку се обратити и СА Синоду СПЦ. Српскији и достојанственији одговор је тешко смислити. Мѣсец дана је сасвѣм довољно да једна паметна иницијатива постане прави догађај, с одјеком какав заслужује. За почетак, прѣдлажем @СтСт да овај текст прѣнесе.

    29
    3
  8. Да ли је могуће, да се епископи СПЦ тако предано баве кувањем жабе? Истина, неки у врућој води, а неки у хладној. Која модерна Европа?, модерна Америка? Тако и овај епископ, вероватно уз договор са патријархом Перићем, између осталог наводи: „Код примитивних племена у Африци постоји неки облик канибализма, сада хоће модерној Европи, Америци цивилизованом свету, да наметну – под фирмом ако нестане хране – да је и канибализам дозвољен на ……“?!? Купи ми бабо печења, купи јарећег, …………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    18
    3
  9. Гремлин

    Хвала на информацији, по мени ово су двије важне ствари које нам дају одговор на питање ко је вјера а ко је невјера. Афирмативан став спрам било које од њих се не може оправдати. Приједлог је одличан, има нас још усправних Богу хвала!

    11
  10. Кад

    Кад дјеци
    Украду дугу
    С икона свеци
    Проточе тугу

    Неријеч врата
    Ада отвори
    Благо из бајке
    Однесу злотвори

    Кад живот остане
    Без сока
    Љепота нестане
    Из ока

    Стабла лучим
    По плоду
    Слово учим
    У ходу

    Хвала
    Господу
    Слава
    Господу

    Момчило

    23
    2
  11. Господи

    Господи
    Помилуј
    Господи
    Прости

    Источимо
    Истоком
    Западосмо
    Западу

    Зебемо
    Ко
    Ракућене
    Омеђине

    Огриј нас
    Угриј нам
    Срца
    Господе

    Господи
    Помилуј
    Господи
    Прости

    Момчило

    12
    2
  12. @Гремлин

    Хвала што сте прикачили то отворено писмо. Стално Вам се захваљујем за прикачене вести, али шта ћу кад проналазите занимљиве ствари које другима промакну.

    Елем, одлично написано отворено писмо, перфектан баланс сарказма и пасивне агресије. Питам се колико министара у влади Србије или председника општина неће успети да схвати шта је аутор хтео да каже.

    12
    1
  13. Људи су присиљени правити компромисе. Некад мисле да је тако исправно, некад само слушају наређења претпостављених, а некад „препоруке“ и „савјете“.

    И владике су људи од крви и меса… Осим блаженопочившег владике Артемија, не знам да је још неки владика, у посљедње вријеме, остао досљедан.

    Ипак, и у повијању кичме постоје разлике. Неки само испоштују хијерархију, и невољно ураде оно што морају. Ако желе да остану на мјесту на ком јесу.

    Била ми је намјера похвалити владику Фотија, јер он то у овом случају заслужује. Али сам се већ опекао хвалећи владику Јоаникија, па ћу се сада суздржати.

    Митрополит Јоаникије ме је дубоко разочарао, кад је отишао у манекене Фајзера. Неки од нас су се цијепили зато што су убијеђени у корист те инјекције. А неки зато што им је била заврнута рука. На суптилан начин. Ради очувања запослења, издржавања породице… А монах? Па добро. Вјерујем да је био убијеђен да чини исправну ствар. Али зашто то није урадио у тишини свог манастира. А не на сва звона. И још рекламирајући одређеног произвођача те супстанце.

    Зашто се није угледао на Нолета? Он се по том питању није ни изјашњавао, све док по природи ствари није био присиљен. Односно, кад је то из административних разлога постало очигледно.

    Библија каже да љевица не треба да зна шта ради десница. Али ово се односи на добра дјела која чинимо. А не на зло које нас окружује и пријети да нас прогута.

    Да закључим. Мање више знам шта је исправно. Али више ником не дајем своју безрезервну подршку.

    Ако сам некад и био нечији навијач, више нисам. Ни Звезде, ни Партизана, а (поготово) ни Рада! Не навијам (повијам) се ни на једну страну.

    Право
    Исправно
    Собом
    Усправно

    Собом

    Собом
    Бити
    Живјети
    Не крити

    Право
    Исправно
    Собом
    Усправно

    Диши
    Вјеру
    Прескочи
    Вечеру

    Себе
    Дај
    Никад
    Не продај

    У Небо
    Гледај
    На се
    Не дај

    Момчило

    24
    2
  14. ,, Сила Божја се у немоћи показује. Када сам слаб, онда сам моћан јер је Христос самном…,, Нису хтели, Садукеји и Фарисеји, Христа Бога као слугу, већ као политичког вођу и цара… када је дошао. Искрено се надам да већину ових коментара, Против СПЦ и Православља пишу плаћеници нато-бриселског центра основаног за хибридни – пропагандни рат. Наш верни народ ради шта може а оно што не може чека Господа који има,, последњу Реч у свему и неће нас искушати више него што можемо носити.,,

    1
    8
  15. Болештина под називом „Парада поноса“ (црног ли нам поноса!) која као најотровнија змијурина гамиже према престоном Граду деспота Стефана Лазаревића нема циљ да „наруши породичне и моралне вриједности нашег народа“, већ да уништи остатке остатака Срба који су претекли испод разних кама и мачева. Породица је нарушена распадом патријархата, а докрајчена свим стратешки интензивираним пошастима времена у којем живимо. Породица више није проблем, здраве породице готово да и нема!
    У гостима ми је била братичина, која и не зна значење те ријечи, али зато савршено барата ријечима које ја не знам: 1. bi; 2. asexual; 3. trans; 4. gay; 5. lesbian, 6. pan; 7. straight. Она има 14 година и похађа школу која се налази недалеко од владичанског двора г. Фотија. Након разговара с њом о актуелној тзв. Тик-ток мрежи која је у посљедњих неколико година извршила страховиту сатанизацију дјеце свих узраста молим Бога да бар на годину дана укине интернет не би ли нам се исцијелила дубоко врбована дјеца. У разговору јој се оте реченица: „Ивана је би, а Сања пан“. „Шта ти је би, Јоцо, а шта пан“?, запрепастих се ја од њене свеукупне приче која је као матица покуљала из ње, од спознања о страдању дезоријентисане дјеце које је постало масовног карактера а да нико ништа не предузима. „Би је кад волиш и мушко и женско, а пан кад ти се неко свиђа а није ти битно ког је рода“. „А шта си ти, Јоцо”? упитам је ја. „Ја сам ништа!” На питање има ли неко нормалан од њених другова и другарица, одговор је био: „Па не знам баш тачно шта ти је нормалан”.
    Нема се више шта нарушити, Ваше преосвештенство, окућница нам је преорана, темељи поткопани, зидови попуцали, арматура извучена, кров прокишњава. Само још милост Божија држи ову кућу на живом блату саздану. Него, ако би Ваш јавни иступ против те болештине и на највишем нивоу, спасио само једну Сању, Јована, Милана, Ангелину… а не толику дјецу чије душевне муке са којима се не умију изборити раслабљени родитељи ни лоши психолози не занимају ни парохијске попове, а камоли просвјетне раднике, дакле, Ваше дјелање не по цијену губитка комформизма, њега истински монахујући свакако нема, већ властитог земног живота – да ли бисте га принијели своме Христу кога једино и имате на овоме свијету?!

    21
    1
  16. @Вазал Царски Томислав Шиповац

    ”Искрено се надам да већину ових коментара, Против СПЦ и
    Православља пишу плаћеници нато-бриселског центра основаног
    за хибридни – пропагандни рат”?!

    ”Свети Јован Златоусти: ”Зло је грешити, али је још ВЕЋЕ ЗЛО
    ПОНОСИТИ се својим гресима.”

    ”Искрено се надам” да Свети Јован Златоусти није ”плаћеник” горе
    поменутог ”нато-бриселског центра за хибридни рат – пропагандни рат”
    против СПЦ.

    @Вазал Царски Томислав Шиповац

    ,, Сила Божја се у немоћи показује. Када сам слаб, онда сам моћан јер
    је Христос самном…,,

    Да, али без жртве то не бива!
    Човек мора од себе све да да , да стварно буде у немоћи, па да
    очекује помоћ Силе Божије.

    Жртва је писање и потписивање ”петиција” – РЕЧЈУ/умољавањем,
    али то мора бити потврђено и ДЕЛОМ – КРСНИМ ХОДОМ/ЛИТИЈОМ,
    ако се молилац оглуши о РЕЧ/умољавање НАРОДА.
    Такав Крсни ход је предивђен за почетак и крај ГОСПОЈИНСКОГ ПОСТА,
    као умољавајући, преклињући и вапијући, да се БЕОгард не претвори у
    ГЕЈ/ЦРНград.

    Ако се на све то оглуше цивилне и црквене власти, онда делује
    ”СИЛА БОЖИЈА” кроз народ, Духом вођен народ, који излази и
    стаје ”НА ЦРТУ” – истога дана/датума, места и сата – НАСПРАМ
    СИЛА ТАМЕ И БЕЗУМЉА САТАНИСТОЧКОГ ЗАПАДА И ПРО-
    ЕВРОПСКИХ, БРНАБИНИХ И ВУЧКОВИХ ”ВРЕДНОСТИ”.
    Надајмо се да ће се Птаријарх, као Митрополит београдско-карловачки,
    у последњем монету, тога дана, наћи између ГЕЈЕВА и НАРОДА, и
    тако спречити могуће непожељне последице, као што је то учинио и
    ПАТРИЈАРХ ГРУЗИЈСКИ ИЛИЈА.

    14
    2
  17. Драгане, постоји и верско занесењаштво када човек замишља(машта) да је у високом духоном стању изнад свих. Код нас је смирење неопходно.,, Срце скрушено и смерно Бог неће одбацити.,, Значи то је питање Милости Божје.

    1
    9
  18. ”СЗО позвала хомосексуалце да смање број сексуалних партнера због
    мајмунских богиња”

    srbin.info/svet/szo-pozvala-homoseksualce-da-smanje-broj-seksualnih-partnera-zbog-majmunskih-boginja/

    Ово је ”гаранција” да неће бити заражавања од мајмунских богиња у
    Србији због Параде поноса у Београду; Алек, Брнаба и Порфирије могу
    да одахну.

  19. @Једна тетка

    Да ли та Ваша братичина има родитеље, и да ли је васпитавају ти родитељи? Или је препуштена само својим вршњацима и Тик-Току? Да ли иде у цркву, макар и нередовно?

    Знам да ће ово огромној већини родитеља у Србији деловати шокантно, али зашто ваша деца уопште имају паметне телефоне? „Зато што их имају сви њихови другови“ није смислен одговор.

    17
    1
  20. @Марк Еугеникос

    Нажалост, ово ,,зато што их имају сви њихови другари” је суштински одговор/питање који родитељ не може заобићи, али може продужити временски период док га не купи детету. Он је допуњен потенцијалним питањем а зашто га имаш ти тата, мама, баба, деда, стрико, ујак, тетка…

  21. @ Марк Еугеникос

    Уловише нам дјецу и тамо гдје се непрестано бдије. Породица моје братичине редовно иде у цркву, посте све постове, причешћују се, то је добра породица, родитељи су посвећени једно другом и дјеци, али је ево дијете на путу да има поремећај пола.

    13
    1
  22. Vladika Fotije, pominje da je procitao program gde I sta ce Parada Neponosa posetiti
    Na svakim vratima bilo koje ustanove postoje vrata I kljuc. Svakako da I Vladiki je to poznato. Da li nece ili nece ili ne sme da to spomene? Ne ulazim u to, ceo clanak bi bio sazet u jednoj recenici Zatvorite vrata I ne pustajte ih unutra.

    16
  23. @Јован П
    „Он је допуњен потенцијалним питањем а зашто га имаш ти тата, мама,
    баба, деда, стрико, ујак, тетка…“

    Иначе, ти “паметни телефони“ су део опште дигитализације друштва, па и
    школства, тако да постају незаобилазно ШКОЛСКО СРЕДСТВО, без којег
    се не може; у време пандемије /школа на даљинуину, “даљинска школа“
    илити “онлајн“/“ОН-ЛАЈЕ“/ показало се тачним.
    Деца копирају родитеље, а сви родитељи имају те “паметне“ телефоне?!

  24. Јавна верзија програма ЛГБТ антилитије:

    https://europride2022.com/sr/programs
    (српски)

    https://europride2022.com/programs
    (енглески)

  25. @Јован П

    Одговр је, ја имам телефон јер ми треба и за посао. Моја супруга одговара много немилосрдније: „кад будеш имао свој новац, купи себи шта хоћеш.“ Управо супротно српском болећивом „само да се моје дете не мучи“, али такви смо.

    Можда се део објашњења на питање, зашто морамо да имамо све оно што имају други, налази у Ћирјаковићевом недавно објављеном есеју Српство и демократија: https://stanjestvari.com/2022/07/20/srpstvo-i-demokratija/ Да цитирам пар реченица:

    „Страх од бруке и мржња према нијансама сивог, спремност да моћнима признамо право на привилегије, док их, истовремено, на речима жестоко осуђујемо, и лакоћа с којом се одлучујемо да зарад породичне славе, недељног баскета и дечјег рођендана жртвујемо део зараде и успоримо каријеру, нису само наше, већ, мање или више изражене, одлике скоро свих оријенталних култура.“

    „Наш културни образац се стално мења, али, као и све културе обележене страхом од неизвесности, веома споро. У Србији спорије од скоро свих других на буквално целом свету. При томе, он условљава брзину и смер својих промена и није склон да испуњава жеље елита и моћника, чак ни оних који имају разлога да верују да су свемоћни. Зато Срби никада не могу постати западњаци и зато свакоме ко мисли да морамо радикално да мењамо свест, коме, на пример, приоритет нису опуштено, сигурица и „државни посао“ већ демократија, „чисте улице“ и висока зарада, желим да што пре оде негде далеко од нашег другоевропејства…“

    @Једна тетка

    Познајем прилично добро барем неколико десетина породица са децом сличног узраста, што другова моје деце, што фамилије и пријатеља, што људи које знам из цркве. Стварно не знам никога чија деца пролазе кроз слична искушења, а далеко од тога да су сви које познајем тврдокорни верници, напротив. Уз сво дужно поштовање према Вашој фамилији, нешто ту не штима. Да сте ми рекли да је то дете из неке растурене породице из неког краја пуног лудака, као рецимо Сан Франциско или Амстердам, не бих се пуно чудио. Знам да Вам то није утеха, али можда ни Ви не знате пуну истину.

    5
    3
  26. Гдје је сада Кон да каже епидимиолошка ситуација налаже да се забране такви скупови.

    10
  27. Управо зато што је у цркви наше дијете ће се уз Божију помоћ ишчупати из овог (надам се пролазног) искушења тинејџерских година које саме по себи нису једноставне. Али нажалост неће бројне друге сање, иване, милани, сергеји… чији су родитељи, чак иако као дјеца нису ишли у цркву, некада били заштићени сигурном матрицом патријархата који је сам по себи (мање-више) био јеванђеље у малом. Према поуци светог Николаја, Бог нас није учинио мајкама да бисмо биле мајке само својој дјеци, већ свој српчади која страдају, (мимо очију јавности), а њих је све више…

  28. На страници happygaytravel.com су следећи детаљи организованих посета ЛГБТ “туриста” у септембру.

    Your first stop will be Fruska Gora Mountain, called Serbian Holy Mountain and Krusedo Monastery, built in the 16th century.
    • A short drive will take you to the next stop, Sremski Karlovci, a small town located at the foot of the Fruska Gora Mountain and on the right bank of the Danube River. You will have great opportunity to see all the highlights of this charming city including first Serbian Gymnasium, first Serbian Theological School, Orthodox Church dedicated to St.Nicholas, Catholic Church of St. Trinity as well as the most beautiful pharmacy in this part of Europe. “https://happygaytravel.com/tours/Ignas/EuroPride_Belgrade_2022.html”

    Дакле, између осталог, план содомита је да организовано посете Манастир Крушедол, Српску Гимназију и Богословију у Ср. Карловцима и једну цркву римокатоличку.

    Бомбардовање Србије је трајало 78 дана али агресија Нато злосиле не престаје ево више од двадесет година.

    У овој епизоди, педери служе као средство продуженог специјалног/хибридног психолошко рата против остатака “нормалног” народа. Ово је фаза провоцирања (под*ебавања), понижавања, спрдачине…

    Неки из државног врха су дали пуну подршку овом непочинству, а неки из СПЦ препоручују да останемо неми, глуви, и слепи на ово иживљавање.

    Да не завршимо као Јозеф К. прогоњени, устрашивани, понижавани и на крају брутално “егзекутирани”?

    “…На његов гркљан су се спустиле руке првог господина док му је други зарио нож дубоко у срце двапут га окренувши. Погледом који се гасио К. још увиде како извршиоци, образ уз образ, тик до његовог лица, посматрају исход извршења пресуде. “Као псето” помисли он и чинило се као да ће га стид преживети.”

    Остаје питање — да ли ће нас стид преживети?

    14
    1
  29. “преживети” — треба “надживети”
    Извињење! :((

    Мада, биће нам свеједно, јер нам је већ свеједно, јер наша равнодушност=млакост јесте пресуда. Чека се извршилац…

    9
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading