Др Питер МекКала: Ђоковић у праву што не жели да се вакцинише против корона вируса

Вакцине против ковида-19, по медицинској литератури која има више од 200 страница, све од реда могу да изазову оштећење срца. То је последње што би један спортиста требало да ризикује, рекао амерички кардиолог

Др Питер МекКала; Новак Ђоковић (Извор: sportskeeda.com)

Амерички кардиолог Питер МекКала изјавио је за НТД Њуз из Њујорка да је српски тенисер Новак Ђоковић у праву што не жели да се вакцинише против корона вируса.

„Вакцине против ковида-19, по медицинској литератури која има више од 200 страница о томе, све од реда могу да изазову оштећење срца. То је последње што би један спортиста требало да ризикује“, рекао је доктор МекКала и додао:

„Оштећење срца може да доведе до застоја срца, и коначно, до изненадне смрти. Новак је свесно направио прави избор, а проблеми са последицама вакцина не тичу се само проблема са срцем. Могу да оштете мускулатуру, нерве, мозак, тако да мислим да је сваки спортиста под ризиком ако узме ковид вакцину“.

Др Питер МекКала: Могући број жртава ковид вакцина „већи него у рату“

Доктор МекКала истакао је да му није јасно зашто Ђоковићу не дозвољавају да игра у Америци.

„Не би требало да има више било каквих рестрикција. NCAA је објавио документ о тестирању спортиста, то се ради рутински. Спортисти имају нижу стопу заразе ковидом него студентска популација“, изјавио је др МекКала.

Према важећим законима у САД, Новак Ђоковић, као ни било који други невакцинисани страни држављанин, не може да уђе на територију Америке.

Опрема: Стање ствари

(Дневник, 19. 7. 2022)

Организатори потврдили: Ђоковић не може да игра у Њујорку

ЊУЈОРК – Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић неће моћи да игра на последњем гренд слем турниру сезоне Ју-Ес опену, саопштили су организатори.

Ђоковић се нашао на листи учесника Ју-Ес опена, али су организатори најавили да ће поштовати одлуку америчких власти, који не дозвољавају невакцинисаним странцима да уђу у земљу.

Новак Ђоковић: Нисам антиваксер, али ћу жртвовати трофеје ако ме буду терали да се вакцинишем

„Ју-Ес опен није увео обавезну вакцинацију за своје учеснике, али ће поштовати одлуку владе САД која се тиче уласка у земљу невакцинисаних неамеричких држављана”, саопштили су организатори Ју-Ес опена, пренео је Танјуг.

Ђоковић је више пута поновио да не жели да се вакцинише против корона вируса.

Српски тенисер је недавно освојио Вимблдон и стигао је до своје 21. гренд слем титуле.

Новак Ђоковић после освајања Вимблдона 2022. (Фото: АТП)

Ју-Ес ће бити одржан у Њујорку од 29. августа до 11. септембра.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 7. 2022)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Доктор, или није рекао, или нису пренели, да је природни имунитет много ефикаснији и дуготрајнији од вакциналног. То званичници одбијају да признају, јер им руши пројекат.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading