Миланко Шеклер: Корона ће бити као грип, а до тада ће умрети многи који неће да се вакцинишу

Вирусолог Ветеринарског института у Краљеву каже да је неминован пораст броја заражених, да не треба дизати панику, али напомиње да ће опет бити угрожени старији и невакцинисани

Др Миланко Шеклер у разговору за РТС (Фото: Снимак екрана)

Да ли је почео нови епидемијски талас короне? Колики ризик носе летовања и путовања? Да ли би нове мутације вируса могле да буду опасније од омикрона? Изјаве лекара из болница говоре да је делта сој и даље присутан. Колико би била значајна вакцинација данас?

Доктор Миланко Шеклер, вирусолог и микробиолог Ветеринарског института у Краљеву, рекао је да има оних који размишљају својом главом: старије особе носе маске у гужви.

Татјана Аџић Вукичевић: Оно што ме фасцинира је страх у очима пацијената

Шеклер је рекао да патогеност ових нових сојева није повећана, преносивост је можда и већа, али се срећом смртност није повећала.

„Ово зло може да се прође на лакши и тежи начин – да се вакцинишете према препоруци, ако се разболите биће вам лакша слика. У Србији се 60-70 одсто људи заразило омикроном, а баш тај омикрон даје врло слабу заштиту од нове линије омикрона. Међутим, нама је важно да нема тежих клиничких слика и веће смртности“, оценио је доктор Шеклер.

Миланко Шеклер: Понекад ми је жао што овде смртност није већа

Шеклер каже да је неминован пораст броја заражених, да не треба дизати панику, али напомиње да ће опет бити угрожени старији и невакцинисани.

„Корона губи на снази. Корона ће доћи до нивоа грипа, али до тада ће умрети још хиљаде оних који нису морали, али сматрају да су паметни и неће да се вакцинишу. Колико видим, има вакцинисаних спортиста брдо и феноменално играју“, напоменуо је Шеклер апелујући на све да се вакцинишу.

Њемачка: Фудбалер Бајерна добио упалу срчаног мишића

Скраћивање, наслов и опрема: Стање ствари

(РТС, 28. 6. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

  1. Кажу да је био ветеринар,
    Ал’је тер’о неки инат,
    Па је од короне живео цео век…

    15
    1
  2. Е стварно ми је доста овог Шеклера. Нек прочита чланак о Зеленку на почетку овог портала. Доста бре, досадисте и богу и људима. А хуманиста до бола! Он ветеринар и она докторка ко да су од Менгела учили- погледајте наслове, у чему ови типови уживају и за чим жале! Јадна стока која иде код шекетала и јадни пацијенти који падну шака овој монструм лекарки!

    16
  3. Šekler je SZO pulen! Iste informacije prenose austrijski mediji gde se stiče utisak za istovremeno “podizanje” panike o nekom statusu korone.Šekler je zaboravio reći da će vakcine biti deo modernog života! Inače,njemu je radno mesto u štali!

    10
  4. Треба поставити строги надзор над ветерином због свих неоправданих вакцинација домаћих животиња за исхрану и злоупотребе антибиотика у сточарству и живинарству . Ако смо већ немоћни у хуманој медицини !

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading