Драган Шормаз: У интересу Србије да уведе санкције Русији

Бира се између нашег места у Европи и азијске деспотије у којој доминирају заосталост и сиромаштво, рекао досадашњи посланик СНС-а и председник Евроатлантског савета

 

Драган Шормаз (Фото: ФоНет/Огњен Стевановић)

Члан Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Драган Шормаз изјавио је да су у демонстрацијама у лето 2020. у Београду, „учествовали и неки Руси, припадници ‘Вагнера’“, наводећи да је „то чињеница, јер смо их хапсили“.

Он је за лист Данас, рекао да му то говори да је „велики број дипломата у руској амбасади укључен у деловање против интереса Србије“, као и да „наше службе о томе имају податке и лако би било реаговати и по том питању“.

Групу „Вагнер“, која је приватна војна компанија, односно паравојна формација, Европска унија је 13. децембра 2021. ставила на листу санкција.

Зоран Драгишић, Драган Шормаз, Кристофер Хил и амбасадор Бугарске Петко Дојков (Извор: Снимак екрана)

Према Шормазовим речима, интерес је Србије да се уведу санкције Русији.

„Србија мора да буде део савременог, слободног, демократског, технолошки напредног евроатлантског света. Све остало је лаж и обмана. Грађани ће разумети“, рекао је Шормаз, додајући да се бира „између нашег места у Европи и азијске деспотије у којој доминирају заосталост и сиромаштво“.

(Данас/Бета/НСПМ, 6. 5. 2022)

Прочитајте још

Прочитајте и



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

10 replies

  1. Овако, за групу малоумника, попут овог, која заговара санкције Русији и приклањање Западу, хтео бих да кажем следеће: знате када је била опсада Стаљинграда да су лојални гмизавци добијали нпр. калорије и војничке чизме квалитета само за један правац? Значи нема враћања назад, јер они нису били ништа друго до топовско месо.
    Тако је ситуација и сада. Запад (НАТО) ће рећи: „Хајде Срби да заиста видимо вашу лојалност НАТО пакту!“ Ово ће се десити у јако блиском и отвореном фронталном сукобу са Русијом.
    Када Запад (НАТО) изда овај налог, поштено је да заговорници Запада изађу пред Руске топове, тенкове и остала убојна средства. Јер хтели су у НАТО.
    Шта је решење? РЕФЕРЕНДУМ. Ко год хоће да се приклони Западу, нека потпише и следи њихова наређења, која ће сасвим сигурно обухватити излазак на фронт са Русима.
    Људе који пак имају мало мозга и не желе у НАТО, треба поштедети овог „задовољства“ са Русима.
    ПОШТЕНО?

    39
  2. Стање ствари!?!, Срамота!!!
    Зашто преносите ове глупости које трабуњају НАТО ЛОКАТОРИ! Довољно је погледати фаце и све је јасно!

    34
    4
  3. У интересу Србије није увођење санкција Русији, већ игнорисање глупости које пишу и говоре они који су већ све опростили НАТО смрадовима и спремни су све да нас продају за неке своје ситне јадне интересе. Увек су се такви продавали и увек су такви издавали, али богу хвала углавном сте и ви и Драшковић и слична фела у Србији политички небитни фактор. И тако ће и остати.

    18
  4. @келовиц1967

    Није срамота; корисно је. Што више пустиш ликове попут Шормаза да лупетају, то више сами себе, и то што пропагирају, закопавају. То што он лупета је толико очигледно апсурдно да нема потребе ни побијати ставку по ставку. Али добро је, имунизације свести ради, да се део народа који лако заборавља стално подсећа на количину глупости коју Шормаз и слични просипају.

    Да Шормаза нема требало би га измислити; као што децу треба пустити да поједу нешто што је пало на земљу, да развију имунитет, тако и са Шормазом.

    18
    1
  5. Срамота поштене конобарске професије!

    20
  6. @Марк Еугеникос
    Браво, свака Ви је ки Његошева.
    Било је време кад се фекалије користише ки ђубриво.
    Ниједна окупација није вечно трајала.

  7. Одакле ли је овај ..ди Шормаз? Нисам видео већег неписмењаковића, али није једини.

    11
  8. @Кулиман
    Референдум није решење јер смо већ видели да се референдум лако изманипулише. Било кроз питање које се специјално припреми, било кроз бројање гласова.

    5
    2
  9. @ Sara
    Ви уопште нисте разумели. Можете дакле прецизније да то назовете ПОПИС уместо РЕФЕРЕНДУМА, са тачно дефинисаним личним, пре свега ОТВОРЕНИМ опредељењем сваког грађанина РС. Они који се залажу за слепо и безусловно савезништво са Западом (читај „лојални гмизавци“) морају бити спремни да ће по налогу Запада ићи на руски фронт. Они би претходно морали бити евидентирани у попису и поштено је да једини буду позвани на фронт против браће Руса. У овом случају не ради се о нити каквом позиву са моје стране на деобу Срба, већ само о голој чињеници, због чега би паметан и разуман човек гинуо заједно са овим лојалним гмизавцима, који су или потплаћени од стране Запада (НАТО) или немају трунке мозга у глави?
    Лично ми не би било жао ни најмање судбине оваквих људи ако би се десио такав сценарио. Руси требају и хоће, и по војној стратегији и по правди Божјјој, да бришу све испред, без обзира на врсту противника.
    Сада је јасније?

  10. Per Rupa ad astra

    Рупа – под тим називом је у Смедереву крајем 80-их и почетком 90-их био познат ноћни локал у коме се увек могла набавити марихуана и где су се окупљали уживаоци исте, а који је водило створење коме у личним документима пише Драган Шормаз.

    С обзиром да живуљке које обитавају по рупама често имају потребу да излазе из истих, тако је и дотични, вођен непогршивим инстинктом, улетео право у Демократску странку Србије. Кажу да се у сам врх исте винуо тако што је размењивао грамофонске плоче са Војиславом Коштуницом. Таква сорта је талентована за успостављање блиских контаката са онима од којих могу имати неке користи.

    Светла великога града ни њега нису оставила равнодушним, тако да је немилосрдно грабио некретнине на скупоценим локацијама у Београду, како би ублажио болно сећање на смедеревску рупу из које се винуо у сам врх политичког живота Србистана.

    Поставши свестан својих талената и неправде која му је учињена током основног и средњешколског образовања, где су га одреда сви наставници и професори сматрали дететом скромних интелектуалних способности, успешно завршава Правни факултет.

    Након избацивања из ДСС-а прешао јеу СНС. Не знам шта размењује са новим вођом и да ли му је овај омогућио неограничену посету Јовањици, али горњи текст очигледно доказује да Драган Шормаз уме да се одужи за учињено му добро.

    Наравоученије:

    Почните нешто да сакупљате, можда једног дана налетите на некога ко има слићна интересовања, а може вас из рупе винути у звезде Србистана.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading