Политика: Руси вратили споменик Лењину у окупирани украјински град

Три фотографије приказују нову статуу Лењина испред зграде регионалног већа, а на крову зграде се види руска застава, преноси Си-Ен-Ен

Враћени споменик Лењину (Извор: Б92/Твитер)

КИЈЕВ – Статуа бившег совјетског вође Владимира Лењина постављена је у Хеническу, у Украјини, који је окупирала Русија, показују фотографије објављене на друштвеним мрежама, седам година након што је претходна уклоњена, као део напора за „декомунизацију”, преноси Си-Ен-Ен.

Три фотографије, објављене на Фејсбуку у понедељак, приказују нову статуу Лењина испред зграде регионалног већа, а на крову зграде се види руска застава, саопштила је америчка телевизија уз напомену да је потврдила аутентичност снимака.

Како се наводи, оригинална Лењинова статуа испред зграде владе склоњена је наредбом градског већа 16. јула 2015. године, показују видео и локални извештаји.

Према тим извештајима, Хеническ је био један од последњих градова у региону који је имао споменик Лењину, пренео је Танјуг.

Јуриј Соболевски, украјински регионални званичник за Херсон, потврдио је постављање овог споменика у објави на Фејсбуку.

Град Хеническ се налази на Азовском мору у провинцији Херсон, северно од границе са Кримом који је Русија припојила.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 4. 2022)

Прочитајте још

КАКО ОКОНЧАВАЈУ БОГОМРСЦИ: О ЛЕЊИНОВОЈ СМРТИ



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. Слатко сам се насмејао. Они којима је дао државност и руске територије, га уклонили. Они којима је разорио државу и отео територије, га вратили. Па зар није некрунисани црвени цар рекао да је Украјина бољшевичка творевина, од “друга” Лењина, па до “друга” Хрушчова? Руска нација је отрована бољшевизмом. И зато ће тек страдати, јер су умови још “заробљени” у комунизму. Мораће да доживе прочишћење, али на много тежи начин.

    15
    2
  2. На жалост, немам ништа да додам Вашем сјајном коментару – осим: Хвала Богу да нисам сасвим усамљен, мада – опет на жалост, има нас безначајно мало.

    13
    1
  3. Аутогол! И то шутом из противничког шеснаестерца.

    5
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading