Ухапшен по пријави „емотивне партнерке“ за планирање атентата на Вучића

Драган В. је припадник обезбеђења једног од опозиционих лидера

Фото: МУП

Драган В. је ухапшен је у суботу након што га је његова емотивна партнерка пријавила за породично насиље и планирање атентата на председника Србије Александра Вучића.

Приликом претреса стана осумњиченог пронађена је фантомка, два пиштоља, око 200 комада муниције, шест ножева, боксер и лаптоп.

Према сазнањима Танјуга, он је данас саслушан у Вишем јавном тужилаштву, у Београду, где је рекао да је оружје припадало његовом покојном оцу, а негирао је наводе његове партнерке „да планира убиство председника, а да после тога убије и себе”.

Она је такође тужилаштву испричала да је и њој претио пиштољем.

На предлог тужиоца, Драгану В. је суд одредио притвор како не би поновио кривично дело, потврђено је Танјугу.

Терети се за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружје и експлозивних материја за које је запрећена казна затвора од две до дванаест година.

Драган В. је припадник обезбеђења једног од опозиционих лидера.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

 1. Тихи и повучени Весељко Овчар (47), иницијали познати редакцији, са надимком Цациб и ненаметљиво купираних ушију, од ране младости предан зоофилији, пријављен од емотивног партнера за планирање атентата на председника – у махнитом заносу режао је, завијао и лајао, увртајући партнеру уши и чупајући кратку длаку – Ево ти метак, АВ !АВ ! АВ ! ГРРР ! Сад ће метак, сад ћу га испалити право у тебе АВ ! АВ ! АВ !
  Оно што посебно онеспокојава, осумњичени је био припадник обезбеђења друштва за заштиту животиња Отвореног Балкана Mi 6…

  10
  2
 2. Нисам знао да је и лаптоп оружје. Или, немогуће да није имао и ТВ и фрижидер и намештај у кући…

  13
 3. „Приликом претреса стана осумњиченог пронађена је фантомка, два пиштоља, око 200 комада муниције, шест ножева, боксер и лаптоп.“

  „Терети се за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружје и експлозивних материја за које је запрећена казна затвора од две до дванаест година.“

  Које од наведеног у првом пасусу је експлозив? Можда лаптоп ако је батерија фалична?
  За оне који би можда рекли, муниција, муниција није експлозив зато што је гориви материјал у муницији (као и ракетно гориво) прављен да сагорева контролисано, а експлозив сагорева неконтролисано.
  Јесте да су ово техничке ствари које само машинци са смера за војно машинство и хемичари разумеју, али добро је бити прецизан.

  10

Оставите коментар