Желидраг Никчевић: Тежина доказа – трују, а отровани!

Јуче је Министарство војске РФ објавило и шему тајних лабораторија, као и детаље о учешћу инвестиционог фонда Rosemont Seneca, који води Хантер Бајден јуниор, у финансирању украјинских смртоносних радионица

Желидраг Никчевић (Извор: Искра)

Да вас подсјетим: прије четири године, у марту 2018, у мирном британском градићу Солзберију, десетак километара удаљеном од главног центра за истраживање хемијског и биолошког оружја „Портон Даун”, отровани су двоструки агент Сергеј Скрипаљ и његова кћерка Јулија – смртоносним бојним отровом „новичок”. То су одмах констатовали експерти британске лабораторије, не указујући на извор поријекла отровне супстанце. На мистериозан начин, и Сергеј и Јулија су ову катастрофу ипак некако преживјели, мада „новичок” у минималној дози може да потрује осредњe насеље, и 2020. године, под другим именима, отпутовали на Нови Зеланд, што је саопштио „The Sunday Times”. Од тада им се губи сваки траг.

Иван Пајовић: Случај Скрипаљ и нова британска „открића”

Тада је Енглеска без икаквог суда и истраге оптужила Русију за тешко нарушавање конвенције о хемијском оружју и протјерала руске дипломате. Докази? Па ето, шта хоћете, показали су фотографије са пасошке контроле и снимак двојице туриста, неког Петрова и неког Баширова, како тобоже незаинтересовано шеткају градом. Мора да су они, то јест Путин. Афера је муњевито доспјела на све насловне странице: ах, опет та опака источна тровачица!

А сад се присјетите да је прије неки дан Викторија Нуланд, подсекретар за политичка питања Сједињених Америчких Држава, током наступа у Сенату директно признала присуство тајних био-лабораторија на тлу Украјине и изразила забринутост да ће оне сада пасти у руске руке.

Викторија Нуланд: Украјина има објекте за биолошка истраживања

Изненадно признање – јер су западни званичници раније гласине о томе проглашавали монструозним измишљотинама Кремља – услиједило је само зато што је дан раније начелник радијационе, хемијске и биолошке заштите Војске РФ генерал Игор Кирилов саопштио да је на територији Украјине под руководством Пентагона била формирана мрежа од тридесетак биолошких лабораторија, гдје су се истраживале могућности употребе биолошког оружја, специфичне за дати регион. Утврђени су и трагови убрзане ликвидације страховито опасних биолошких материја.

Наиме, украјинско Министарство здравља је 24. фебруара, чим је почела специјална руска операција, издало наредбу да се сви подаци и трагови о лабораторијама у потпуности униште. Међутим, Руси су стигли на вријеме: прве анализе показују да се дјелатност тицала рада са изазивачима куге, антракса и бруцелозе у Лавову, а салмонеле, дифтерије и дизентерије у Харкову и Полтави. Експерти сматрају да су се ту разрађивали нови отрови и вируси који би се првенствено „качили” на словенске генотипе – Русе, Украјинце и Бјелорусе.

Јуче је Министарство војске РФ објавило и шему тајних лабораторија, као и детаље о учешћу инвестиционог фонда Rosemont Seneca, који води Хантер Бајден јуниор, у финансирању украјинских смртоносних радионица.

Кликните на слику за увећање

Али, признајте: шта је тридесетак био-лабораторија према оним убједљивим фотографијама из Солзберија!

Опрема: Стање ствари

(Искра, 25. 3. 2022)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading