Андреј Фурсов: Психоисторијски рат

Један од облика метафизичког рата против Русије састојао се у томе да нас убеде како смо недовољно вредна, недовршена, неизграђена Европа. „Доградите се, и све ће бити добро.” То је учињено, а онда се све срушило

Андреј Фурсов (Извор: srbijadanas.net)

(Јандекс канал Андреја Фурсова, 9. 3. 2022)

Ми морамо сами да пишемо своју историју и никоме не дозволимо да нам туђе смислове закуцава под нокте и увлачи под кожу. Психоисторијиски рат је стара појава, само се овај термин не користи често. У ужем смислу под психоисторијским ратом имам у виду психолошко, културно и информационо деловање, углавном, на елите овог или оног народа. Ја овај термин користим у много ширем смислу, као деловање једног агента, активног субјекта, на целокупну психосферу мете. Мета може бити држава, социјални систем, група људи, мета може бити и један човек ако заузима одговоран положај.

Андреј Фурсов: На коцку је сада стављено практично све

Психоисторијски рат има неколико облика. Најједноставнији је – информациони рат у ужем смислу те речи, рат на нивоу чињеница, када се оне искривљују. Други ниво је – концептуални рат, када се намећу концепције и интерпретације. И највиши је ниво – метафизички, када у вас утискују туђе смислове, туђе вредности, а онда вас подстичу да, у складу са тим вредностима, оцењујете себе и своје друштво и дођете до закључка да сте ви и ваше друштво мање вредни. На пример, један од облика метафизичког рата против Русије увек се састојао у томе да нас убеде како смо недовољно вредна, недовршена, неизграђена Европа. „Доградите се, уведите тржиште, демократију, права човека и све ће бити добро”, говорили су нам. То је учињено, а онда се све срушило. Не случајно – тако је планирано.

Са руског посрбио: Александар Мирковић

Опрема: Стање ствари

(Сродство по избору, 10. 3. 2022)



Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

5 replies

  1. Психоисторијски рат у Србским земљама подразумева и психопатолошке ” извођаче ратова ” – александар вучић… Радна биографија оваквих извођача увек почиње са :
    Дијагноза ? – има
    Терапија ? – нема
    Наследно ? – од ’45.
    Друге вештине ? – ***** *****

    34
    4
  2. Звуци буке и бијеса

    Звуци буке и бијеса
    Бујицa усупрот Богу
    Парада новца и меса
    Црна рупа иште дрогу

    Хучи зла локомотива
    Развлачи зло по свијету
    А сјећања још су жива
    На неку бољу планету

    На људе који су људи
    На жене које су жене
    На јутро које ме буди
    На наше слободне гене

    Момчило

    29
    1
  3. Sve to nama Srbima rade jos od 1944 pa naovamo. A mi se borimo sami kako znamo i zato nas je tako malo ostalo. Jer je malo onih koji su svesni sta znaci biti Srbin.

    26
    2
  4. „Носим капу са три рога и борим се против Бога..против Бога и владара, против цркве и олтара..Устај сељо, устај роде да те браним од господе, од попова мантијаша и осталих зеленаша“…..

    Краљу Перо наше мило дете, наше мило дете, Четници ће тебе да освете….+++

    5
    2

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading