Наоружана група заузела манастир Украјинске православне цркве Московске патријашије

Насилно су изведени игуман манастира архимандрит Тит и искушеник Трофим. Према речима локалног становништва, они су приведени и испитани, наводи се у саопштењу

Извор: Православная Жизнь

Група наоружаних људи заузела је Дуконски манастир Свете Тројице 8. марта 2022. године. Ово саопштава  Ивано-Франковска епархија Украјинске православне цркве.

„Насилно су изведени игуман манастира архимандрит Тит и искушеник Трофим. Према речима локалног становништва, они су приведени у Верховину и испитани”, наводи се у саопштењу.

Московска патријаршија: Тзв. Православна црква Украјине – политички пројекат Америке 

Дуконски манастир Свете Тројице налази се на планини Дукоња, на надморској висини од 1500 м. Најближе насеље Пробојновка је удаљено 12 км. Около су само планине и шуме.

„Ово је место интензивне молитве, духовног подвига, не може свако да издржи. У хладно доба манастир је доступан само пешице. Шта су пљачкаши тражили у манастиру, шта их је тамо довело? Може се само нагађати”, напомињу у епархији.

Подсетимо, од почетка воjних деjстава у Украјини, у Ивано-Франковској области неколико цркава и манастир канонске УПЦ је заплењено и запечаћено.

Један од најновијих снимака — заузимање цркве Св. Анне у граду Верховина. На снимку се види како људи наоружани митраљезима терају парохијане да предају храм сеоском већу.

Опрема: Стање ствари

(Православная Жизнь, 10. 3. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading