Жељко Обрадовић: Нису причали о бомбардовању моје земље 1999. године

Наравно да сам против било каквог рата, страшно је да умре и једна особа због рата. Само, није се причало о ратовима у Ираку, Сирији, Авганистану, да ли ико сада говори о томе, закључио тренер кошаркаша Партизана

Жељко Обрадовић (Фото: Спутњик/Лола Ђорђевић)

Жељко Обрадовић, тренер кошаркаша Партизана, током гостовања у Литванији добио је провокативно питање које нема везе са спортом – упитан је да прокоментарише ситуацију у Украјини.

Обрадовић сасвим сигурно није био расположен за ширу причу јер је његова екипа доживела тежак пораз од Лијеткабелиса у Еврокупу (93:78), али су медији инсистирали на томе да ситуација у Украјини буде тема.

„То се не дешава први пут. Имам 62 године и памтим многе ствари у животу. Не могу да се сетим да су људи причали раније о томе. Моја држава је била бомбардована 1999. године и нисам видео да су људи причали о томе”, навео је Обрадовић.

Александар Лазић: Ратни дневник 1999. – како је „Милошевићев рат“ постао и мој

Он је инсистирао на томе да је противник било каквог рата.

„Наравно да сам против било каквог рата, страшно је да умре и једна особа због рата. Само, није се причало о ратовима у Ираку, Сирији, Авганистану, да ли ико сада говори о томе?”, закључио је Обрадовић.

Скраћивање и опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 9. 3. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. И рат у Јемену. И тамо људи гину. У великом броју. Скапају без хране и воде. Колера их коси. Али то неко цензурише.

    А у Јемену су настали први градови. Прве вишеспратнице у историји. Бар колико је мени познато. Били су вјековима међу најнапреднијим. А сад их третирају као дивљаке.

    14

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading