Владимир Путин: У Украјини ће учествовати само професионална војска

Постављене задатке решавају само професионални војници, нагласио председник Русије и додао да је сигуран да ће они осигурати безбедност и мир за народ Русије

Владимир Путин (Фото: Бета/АП)

МОСКВА – У специјалној војној операцији у Украјини учествоваће само професионални војници, неће учествовати регрути, нити ће бити позивани војници из резервног састава, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

У честитки поводом Дана жена 8. марта, председник се обратио родбини војника који сада учествују у специјалној војној операцији, пренела је агенција РИА Новости.

„Желим да апелујем на мајке, супруге, сестре, невесте и девојке наших војника и официра који се сада боре, који бране Русију током специјалне војне операције. Разумем како бринете за своје најмилије. Можете бити поносни на њих и цела држава се поноси њима и брине за њих заједно са вама. Истичем да војници који служе војни рок нису и неће учествовати у сукобима и да неће бити додатног позива за резервисте”, поручио је Путин, преноси Танјуг.

Путин поручио Макрону: Украјина мора бити неутрална да не би била опасност за Русију

Постављене задатке решавају само професионални војници, нагласио је он и додао да је сигуран да ће они осигурати безбедност и мир за народ Русије.

Шеф државе је, такође, захвалио женама које служе у Оружаним снагама Руске Федерације.

„Посебне речи поштовања за жене које обављају своју дужност, служе у редовима Оружаних снага Русије. Хвала вам на оданости отаџбини”, рекао је он.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 3. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading