Компанија „Северни ток 2”: Били смо принуђени да отпустимо људе због америчких санкција

Сједињене Државе су прошле недеље увеле санкције овој компанији са седиштем у Швајцарској

Фото: Од Андерсен/АФП

МОСКВА – Компанија Северни ток 2 АГ, оператер истоименог руског гасовода, саопштила је данас да је била принуђена да раскине уговоре са запосленима због санкција САД-а.

„После недавних геополитичких дешавања која су довела до увођења америчких санкција Северном току 2 АГ, компанија је морала да раскине уговоре са запосленима. Веома жалимо због оваквог развоја догађаја”, наводи се у саопштењу, преноси Ројтерс.

Сједињене Државе су прошле недеље увеле санкције овој компанији са седиштем у Швајцарској, након што је Русија признала два отцепљена региона у источној Украјини и покренула војну акцију у тој земљи, што је изазвало талас нових економских санкција Запада према Москви.

Грегор Гизи: САД се не одричу ни литра нафте из Русије, али уводе санкције на Сјеверни ток за Њемачку

Швајцарски министар економије Ги Пармелин изјавио је у интервјуу за швајцарски радио РТС у понедељак да је сво особље компаније Северни ток 2, њих више од 140 који су радили у швајцарском граду Цугу, отпуштено.

Британска агенција је раније данас такође известила, позивајући се на два неименована извора упозната са ситуацијом, да компанија Северни ток 2 АГ разматра подношење захтева за стечај.

Северни ток 2 АГ ради са финансијским саветником на отплати неких својих финансијских обавеза како би формално могао да започне стечајни поступак пред швајцарским судом већ ове недеље, рекли су Ројтерсови извори.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 1. 3. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Rusija je sada javila :
    Zabrana prodaje RAKETNIH motora za KOSMOS .
    Poruka Americi je sledeća :
    VEŠTICE , leti od SADA , na METLI .

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading