Владимир Путин украјинским војницима: Узмите власт у своје руке

Не дозволите неонацистима и „бандеровцима” да користе вашу децу као живе штитове. Могуће је да ћемо се с вама лакше договорити, него с овом бандом наркомана и неонациста у Кијеву, поручио руски председник

Фото: Инстаграм

МОСКВА – Председник Русије Владимир Путин позвао је данас украјинску војску да преузме власт у своје руке.

„Још једном се обраћам војницима Оружаних снага Украјине. Узмите власт у своје руке. Не дозволите неонацистима и „бандеровцима” да користе вашу децу, ваше жене и старце као живе штитове.

Могуће је да ћемо се с вама лакше договорити, него с овом бандом наркомана и неонациста која је засела у Кијеву и узела као таоце читав украјински народ”, казао је Путин у видео обраћању током саветовања са сталним члановима Савета безбедности Русије.

Путин је додао и да руска војска сада углавном сукобљава, како је рекао, са националистичким јединицама.

„Нацисти у Украјини делују као терористи, постављају системе за ракетно навођење у Кијеву и Харкову”, изјавио је Путин, јавља Спутњик а преноси Танјуг.

Руски председник је рекао и да руска армија током специјалне операције у Украјини испуњава своју војничку дужност успешно, решавајући задатак заштите безбедности и заштите отаџбине.

Путин је нагласио да се основни сукоб у оквиру специјалне операције Русије у Украјини не води против редовне украјинске војске, него против националистичких формација.

„Главне борбе руска армија, као што је било и очекивано, не води против регуларних јединица Оружаних снага Украјине, него против националистичких формација које су, као што је познато, непосредно одговорне за геноцид у Донбасу и крв мирних грађана народних република”, рекао је Путин током саветовања са сталним члановима Савета безбедности Русије, с којима је разматрао ток специјалне операције.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 2. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading