Олаф Шолц: Зауставити процес отварања „Северног тока 2“

Ради се о одлучним мерама које предузимамо у вези са акцијом која је сада предузета, а то је признавање Доњецка и Луганска. Имамо даље санкције спремне за даље акције, најавио немачки канцелар

Олаф Шолц (Извор: DW)

БЕРЛИН – Немачки канцелар Олаф Шолц истакао је данас да ће Европска унија данас одговорити на одлуку Русије да призна Доњецк и Луганск, санкцијама, те да је наложио повлачење докумената чиме се спречава додела сертификата за отварање гасовода Северни ток 2.

Шолц је, на конференцији за новинаре, казао да ће Унија договорити пакетом санкција које ће усвојити данас. „Ситуација данас је потпуно другачија него пре пар дана и зато морамо да је изнова анализирамо. Замолио сам Министарство привреде да повуче из процедуре документа и тиме онемогући сертификат за гасовод Северни ток 2”, рекао је немачки канцелар.

Шолц је навео да је Европа суочена са тешким данима и да 80 година после Другог светског рата у Европи прети нови рат. „Наша је одговорност да то спречимо. Апелујем на Русију да нам помогне у томе”, нагласио је он, преноси Танјуг.

Александар Вучић: Изненадила ме Шолцова изјава о „геноциду на КиМ“, Меркел то никада није рекла

Истакао је да је важно да ЕУ буде јединствена, и делује усаглашено са Сједињеним Државама, те да су санкције нешто што су заједно припремили.

„Ради се о одлучним мерама које предузимамо у вези са акцијом која је сада предузета, а то је признавање Доњецка и Луганска. Имамо даље санкције спремне за даље акције”, најавио је Шолц не желећи да открива детаље.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 2. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. “Шолц је навео да је Европа суочена са тешким данима и да 80 година после Другог светског рата у Европи прети нови рат.”

    Овом будалаштином није осликана само индоктринисаност него и нарав. Можемо само да претпоставимо шта је све тек у с(*)ању да избрбоће Аналена. Кад год су апаратчици за управљачем вожња је погубна а ово су апаратчици с педигреом.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading