Композитор и продуцент Павле Ковачевић са породицом се преселио из Париза у село Костур код Пирота

Павле Ковачевић, композитор и продуцент, са породицом се преселио из Париза у село Костур код Пирота. Прича нам да Француска у коју је отишао пре три деценије, одавно не постоји

Павле Ковачевић (Извор: РТС)

Београђанин, Павле Ковачевић, отишао је у Париз почетком 90-их. Један је од многих којима је пандемија ставила у фокус својеврсне мане савременог начина живота у метрополи и омогућила да боље сагледа како би могао да изгледа другачији темпо. Након тридесет две године проведене у Француској, са породицом се преселио у Србију, и остао, за сад.

Павле је пожелео да интервју снимимо у чувеном здању СКЦ-а јер је баш овде, априла 1990. свирао клавијатуре на концерту Рамба Амадеуса. То је био последњи наступ у Београду, јер само неколико месеци касније одлази у Француску… Како је у Паризу настао бенд “Избеглички хаустор”?

Павле у “бекстејџу” на концерту Рамба Амадеуса 1990. (Извор: РТС)

Како је Павле ушао у свет музичке продукције и сарађивао са познатим француским уметницима попут Боба Синклера и Дејвида Гете? Какав је био Париз у који је отишао, а како изгледа данас? Шта је показала пандемија?

Павле Ковачевић и Тамара Дрезгић у СКЦ-у (Извор: РТС)

Павле је 2008. боравио у Београду као члан евровизијске делегације, али не српске, већ француске! Након тога почиње сарадњу са Себастјаном Телијеом…

Извор: РТС

Врло емотивно нам описује како су и зашто његова деца, рођена у Паризу, и супруга Немица, заволели село на југу Србије…

Уредник емисије Тамара Дрезгић

Опрема: Стање ствари

(РТС, 18. 2. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading