Украјински амбасадор у Београду: Очекујемо да Србија осуди руско признање Доњецка и Луганска

Олександар Александрович рекао да захвалан Александру Вучићу који је више пута поновио да Србија поштује суверенитет и територијални интегритет Украјине. Али, важно је направити и други корак

Олександар Аександрович (Фото: Танјуг)

Амбасадор Украјине у Србији Олександар Александрович изјавио је да Украјина и украјински народ очекују да Србија осуди јучерашњи потез Русије о признавању независности сепаратистичких региона на истоку Украјине.

Александрович је за Н1 рекао данас да је захвалан председнику Србије Александру Вучићу који је више пута поновио да Србија поштује суверенитет и територијални интегритет Украјине, као што Украјина признаје целовитост Србије укључујући Косово.

„Али, важно је направити и други корак, јер јучерашњи потез председника Русије Владимира Путина је директно против суверенитета и територијалне целовитости Украјине. И зато Украјина и украјински народ очекују да Србија осуди јучерашњи потез Руске Федерације”, рекао је одлазећи амбасадор Украјине, пренела је Бета.

Владимир Путин потписао указ о признању Луганске и Доњецке Народне Републике

Александрович је рекао да се у потпуности слаже са јучерашњом изјавом српског председника да се овим дешавањима руши комплетна политичка и безбедносна архитектура у свету.

„Потпуно се са тим слажем. Руска Федерација је једина држава која ту безбедносну архитектуру руши”, додао је.

Председник Русије Владимир Путин је јуче признао независност Доњецка и Луганска, проруских сепаратистичких територија у источној Украјини и потписао „споразуме о пријатељству и узајамној помоћи” с њима, а потом наредио руској војсци да „чува мир” на тим територијама.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 22. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Ако би могло сутра али да не журимо, има дана!

    https://zekaonica.blogspot.com/2022/02/blog-post_22.html

Оставите коментар