Немачка потпуно попушта мере 20. марта

Најпре ће бити попуштене мере које се тичу славља у приватном окружењу. Такође је планирано да се укине и контрола вакциналног статуса за улазак у продавнице

Фото: Depositphotos/Steve_Allen

БЕРЛИН – Немачка планира да 20. марта прослави „Дан слободе” када би требало да „падну” све епидемиолошке мере. Лист Билд преноси да су премијери покрајина већ израдили нацрт одлуке која предвиђа план за попуштање мера у три корака.

Најпре ће бити попуштене мере које се тичу славља у приватном окружењу. Тренутно постоји ограничење броја присутних на максимално десет особа. Такође је планирано да се укине и контрола вакциналног статуса за улазак у продавнице.

Министар здравља Немачке: Обавезна вакцинација убрзо – у априлу или мају

Од 4. марта требало би да се укину ограничења у угоститељству и хотелима, а планирано је и отварање ноћних клубова. У угоститељству и хотелима примениће се од тада „3Г” правило чиме ће невакцинисани моћи да долазе у кафиће ако имају негативан тест. У дискотекама и ноћним клубовима приступ ће бити омогућен вакцинисанима и излеченима уз актуелни негативни тест, или бустер дозу. Такође и велике манифестације, као што су фудбалске утакмице биће отворене по „2Г” или „2Г плус” правилу.

Последње епидемиолошке мере „пашће” 20. марта, од када ће све мере које ограничавају слободу грађана бити укинуте. Остаће, међутим, обавеза ношења маски, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 2. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading